Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

fredag den 20. juli 2012

Summerwind og flyttedag.Bedet ved tørrestativet er nu  så småt ved at ændre udtryk. De to buksbom jeg ellers havde plantet under altanen er nu flyttet over i bedet.........man har jo et standpunkt til man tager et nyt - eller bliver hjulpet på vej af gode svenske råd :0)

Istedet har vi bestemt at lave endnu et brændeskjul at sætte ind under udestuen i forlængelse med den første. Jeg syntes det er en super smuk måde at skjule det lidt triste indkig mellem stolperne på.

Faktisk har vi købt træ til at bygge to brændeskjul mere - således at der også kommer en over på siden ved trappen....det skal nok blive godt.

Den opstammede buksbom var en jeg var så heldig at få hos en af mine kollegere sidste år - nu har jeg så flyttet den en meters penge hen imod espaliet så den sammen med de to andre buksbom og ilix´en kommer til at danne et stedsegrøntbælte i det ellers lidt kedlige bed. Jeg tror de stedsegrønne kommer til at give bedet et fantastisk løft i sær i vintermånederne.

Indtil videre har jeg plantet en bunddækkende rose i bedet også...........jeg har plantet den for foden af Constance spry, da jeg syntes der mangler lidt liv her når hun jo alt for hurtigt afblomstrer i juni.

Rosen hedder Summerwind og er super smuk  syntes jeg - den var helt uimodståelig med de bølgende kronblade og lækre lyserøde farve og den sprang øjeblikkeligt med op i vognen, da jeg var oppe i Asmild plantecenter for at hente endnu en Astrid Lindgren.

Klatrerosen eden rose blev valgt ud til at skulle klatre op ad mit tørrestativ i fremtiden - og kom med i vognen også den glæder jeg mig til at se vokse til.9 kommentarer:

 1. Jeg tror det bliver flot med flere brændeskjul, men jeg er også vild med brænde - ja jeg holder endda også af at stable det. Jeg skal love for at der sker ting og sager i din have for øjeblikket.

  SvarSlet
 2. Det bliver fint med det nye bed, det er allerede ved at se godt ud. Jeg kan godt forstå, at du købte summerwind, den er rigtig fin.
  Brændeskjul er en god idé, mon jeg skulle få Bent til at arbejde lidt på det andre steder i haven.

  SvarSlet
 3. Det bliver da bare så fint med endnu et brændeskjul - en rigtig god kombination af det nyttige og det nydelige. Det nye bed ved tørrestativet skal nok blive flot igen, men jeg kan godt forstå at du længes efter maj-billederne... Den lille Summerwind er aldeles yndig og skal nok på sin egen vis forlænge Constance's sæson.

  Rigtig god weekend.

  SvarSlet
 4. Hej Dorthe.Det ser da allerede godt ud under den lille terasse,og ved tørrestativet.
  Holder selv meget af buskbon.Synes det giver dejlig ro i bedene.Smuk rose
  du har købt.Har selv lige købt en unavngivet rose(se mit nye indlæg)
  Rigtig god ide med de brændeskjul.Rigtig god dag til dig Jette

  SvarSlet
 5. Hej Dorthe. Det ser bare supergodt ud. Rigtig god idé at lægge brænde under udestuen, det bliver flot at se på. Din nye rose summerwind kan jeg godt forstå, sprang op i din kurv. Den er virkelig sød og meget flot i farven. Det bliver nok et rigtig godt bed.

  SvarSlet
 6. Den helt rigtige løsning med brændeskjulet :o) Du har fået mig smittet med fru Lindgren, så nu forsøger jeg at finde ud af om jeg kan få hende på pind.... altså opstammet. Ved du det??

  SvarSlet
  Svar
  1. ......ja hun smitter noget så gevaldigt Jette. Om hun findes på pind vil jeg da umiddelbart tro men jeg må melde pas - jeg ved det desværre ikke - men jeg krydser fingre for at din jagt bærer frugt :0)

   Slet
 7. God ide med brændeskjulet. Hvor ser det godt ud med buskbom kuglerne. Yndig rose den Summerwind.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 8. Tusind tak for jeres altid søde kommentarer. Jeg er selv ganske godt tilfreds med at kuglerne nu er flyttet og erstattet med Astrid Lindgren ;0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...