Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

Mine Roser

Roser er ikke hvad jeg har flest af i haven, og ej heller dem jeg har allermest erfaring med,  men de få roser jeg har, er jeg utrolig glad for. Målet i fremtiden er helt klart at indfører flere roser. Især de engelske roser/Austin roserne har jeg tabt mit hjerte til.

De engelse roser forener de egenskaber jeg elsker ved roser, nemlig den helt ubeskrivelige skønne duft fra de gamle roser og  den gentagne blomstring/remontering som de nye moderne roser besidder samtidig med at de utrolig sunde og har en helt fantastisk romantisk blomster form.
Januar 2012

På min ønskeseddel for fremtiden har jeg allerede flere af slagsen:

 Hvide roser:
 • Villiam and Catherine
 • Claire Austin

Rosa roser:
 • Lady Salisbury
 • Gentle Hermione
 • James Galway
 • Strawberryhill - købt i geografisk have i Kolding juni 2012
 • Scepter´d isle
 • Queen of Sweden - købt marts 2012
 • Astrid Lindgren - købt marts 2012
 • Queen of Denmark


Her er de roser jeg har i haven:

***************************
Constance Spry:
Plantet i 2006
Blomstrer: ultimo juni i ca. 4 uger
Slyngrose

Den underskønne perfekt formede Austin Rose - Constance Spry....den første af slagsen men desværre også den eneste af de skønne der IKKE remontere. Det er virkelig en skam for rosen er helt fantastisk perfekt og romantisk. Dufter helt fantastisk af Myrra.Men selv om glæden er kort så er den stor så længe det varer.
******************************
Geoff Hamilton
Plantet i 2010
Blomstrer juni-november
remonterende buskrose**************************

Plantet i 2004
Blomstrer juni-oktober (november)
Busk rose
Min første Austin Rose......min første rose overhovedet. Jeg faldt for den helt fantastiske parfumerede duft, de pinke blomsterhoveder så gavmildt spreder ud over hængekøjeøen. meget blomsterrig og længeblomstrende.
******************************

New Dawn
Plantet 2010
Blomstrer: juli-okober (november-december)
Slyngrose ************************************
 The Prince

Plantet 2005
Blomstrer: juni- oktober
Engelsk rose

Meget mørkerød, der skifter til purpur . Jeg har ikke haft den helt store blomstring på denne rose.... men lidt er der da hvert år.


**************************
Lavender Cover
Plantet 2004
Blomstrer: juli-november
Bunddækkende rose
**************************

1 kommentar:

 1. Smukke roser! dejligt at se dem med navn og billede, det havde jeg selv tænkt at jeg ville gøre sidste år - men hold op hvor er det et stort arbejde. Så det bliver først næste år. Dejligt at se du kan lide roser, jeg er afhængig af dem!

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...