Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

lørdag den 30. januar 2016

Soyas alfer m.m.UGE 4:

Istiden er som blæst væk fra haven og det smukke frost vejr i sidste uge er blevet afløst af regn og rigtig "efterårsrusk". Et par "små" storme har domineret ugen og krukker og stilleben har måttet lide den tort at blive sat i ly igen, igen.

Med regnen tøede haven hurtigt op og med temperaturer på 5-8 grader ja så sker der pludselig noget derude. De første af de underskønne påskeklokker er nu klar med deres blomstring og Soyas lette alfer har travlt med at sende deres spyd op gennem jordoverfladen....og vupti vupti de små gule sole der har stået med dukket nakke er nu lige om lidt klar til at smile til verden.

Lige om lidt er jeg også klar til årets første havedag - for med det milde vejr vi har er det da slet ikke til at lade være - og påskeklokker og juleroser trænger gevaldigt til at blive befriet for deres grimme vinterdække af plettede blade, så de rigtigt kan komme frem i lyset.

Husk at nyde de små glæder der trods alt er derude i det grå januarvejr.


19 kommentarer:

 1. Tak for det smukke digt:)

  Gad vide, om det allerede var den vinter? Vi "plejer" at have det rigtig koldt og med sne i slutningen af februar, men sådan som det pibler frem nu, er det svært at tro, at foråret skulle blive sat på stand-by

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme. Ja det bliver spændende - omkring d. 18 februar og frem har vi tit haft sne og rigtig vinter - vi har nemlig én i familien der har fødselsdag der omkring og der har af og til været snestorm i de dage ;0)

   Slet
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) bindande stavning
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Slet
 2. Hej Dorthe
  Dejlige billeder og ord du har sat på uge 4. Hvor er den flot og utrolig langt fremme din påskeklokke, og med både vintergækkerne og erantis kan man da kun blive i godt humør. Jeg er selv lige kommet ind efter nogle timers havearbejde, der var virkelig dejligt der ude, nu hvor blæsten har lagt sig, ja og her trænger det hele godt nok til en kærlig hånd. Jeg gik der ude, og glædede mig over mine juleroser, og en enkelt vintergæk der er lige så langt fremme som din, det er da livsbekræftende.
  God weekend.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det nemlig - livsbekræftende Anita.... det er skønt med sådan en runde....og med tanke på at det nu kun går fremad - ja så er juleroser, vintergækker og påskeklokkerne et godt tegn ;0)

   Slet
 3. Hej Dorthe.Ja !!! man længes efter at komme i gang i haven.For nu pibler det op derude med de smukke forårsblomster.Juleroserne er godt fremme her.
  Men dejlige billeder af de små erantis og vintergækker.
  Har slet ikke haft tid til haven for jeg er ved at male min stue.
  Rigtig god weekend Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan en maler tjans skal der også være plads til Jette - det er så skønt når det er gjort - og haven den venter tålmodigt :0) Ja det begynder så småt at krible lidt ......

   Slet
 4. Puha.....ja jeg havde jo troet jeg skulle få lavet lidt i haven her i weekenden, men er vist ved at blive nedlagt af en eller anden virus, så det må desværre vente.
  Jeg skal dog snart have gjort noget ved mine juleroser, for de har godt nok meget af det der "sorte noget", som normalt bare sidder på bladene...det sidder også på blomsterne i år...gad vide om jeg skal kassere alle planterne? Eller blot klippe alt det sorte af inkl. blomsterne?

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv øv....rigtig god bedring. Jeg ville skynde mig at klippe alle de gamle blade væk og de blomster der er angrebet mest og så ville jeg se det an om ikke det går :0)

   Slet
 5. Så herlig å se at det `våres`hos deg, ja, for vi er vel ikke helt ferdig med vinteren ennå.....Men med sånne deilige vårtegn blir det litt lettere å holde ut til våren er her :)
  Her veksler det mellom kuldegrader og fønvind, og så plutselig en storm, `Tor`var det denne gangen! Men det er vår inne, og det nyter jeg i fulle drag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej mon dog - mon ikke den komme tilbage på visit - vi er jo trods alt kun halvvejs gennem vinteren hvis vi kigger i kalenderen. Tak for din kommentar....tro nu at jeg kan finder tilbage til dig og din nye blogg. Ja foråret kan nydes inde og det er heller ikke så ringe endda :0)Knus

   Slet
 6. Åh ja, hvor er de kære og hvor er de dejlige :-) Jeg var også ude og kikke på de små idag og gravede lidt forår op til min søster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor har du en heldig søster sødeste Lisbeth ;0) Ja det er de små glæder vi mødes af derude der er værd at samle på :0) Knus

   Slet
 7. Åh så fint. Her lader blomsterne vente lidt på sig, men sådan er det hvert år. Vi bor et koldt sted, hvor alt er lidt senere på den.
  De ret høje temperaturer giver mig helt forårskuller. I eftermiddags var det tørt og ikke ret meget blæst hos os, så jeg smuttede ud i haven et par timer ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder dejligt med lidt have fitness Vivi.....det er med at benytte sig at at vinden lægger sig i disse dage. Mine begynder som du ser så småt at bevæge sig og lysten til at klippe lidt ned bliver tiltagende :0)

   Slet
 8. Hej Dorthe

  Ja sikken foråret kommer - de sidste dages varme har givet meget! Mine egne vintergækker er dog temmelig langt fra at springe ud.

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg syntes jeg bliver lige forbløffet hver vinter når det pludselig sker derude lige for øjnene af en......bare vent lige med et så er de også hos dig. Tak og i lige måde Karsten :0)

   Slet
 9. Dejligt med et link til dit "gamle" indlæg, som jeg ikke huske at have læst før. Ja, det pibler op og med de lune temperaturer vi lige har haft, så skulle det snart være muligt at se vintergækker flere steder. Mine to stk. er sprunget ud netop for nogle dage siden.
  God søndag :)
  knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan ind i mellem være hyggeligt med et tilbageblik....og digtet er så fint syntes jeg :0) Ja jeg er sikker på at de pipler frem rundt om i haveblogland den næsteuges tid hvis vejret fortsætter som nu :0)
   Tak og lige over til dig Ulla :0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...