Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

lørdag den 28. juli 2012

Rølliker "på" Strawberry Hill
Nu er den sprunget   ud - min Strawberry Hill.......og hvor er den smuk. Den står her på vestsiden af udestuen hvilket ganske givet også er medvirkende til det sene udspring......vi skal et temlig stort skridt op ad dagen før solens ståler kommer om i denne krog - men det skal ikke forhindre mig i at forsøge med et lyserødt rosenflor.

Strawberryhill er lidt blød i stænglerne endnu, så jeg har sat et lille styk rionet op for at holde på hovederne.

Sammen med Strawberry Hill har jeg plantet nogle af de rølliker jeg fik sået i foråret - en pose blandede bolcher: Achillea millefolium "Colorado" - hvoraf jeg håber de fleste kommer frem i nogle smukke lyserøde nuancer - i hvertfald én ser lidt lyserød ud indtil videre - de andre lader farven vente på sig - så jeg må væbne mig med tålmodighed.

Røllikerne giver et lidt vildt og uregerligt grøftekants udtryk til bedene med deres smukke blomsterskærme og så passer de utroligt godt sammen med solhattene syntes jeg.

Jeg har indtil videre kun haft hvide rølliker og glæder mig til at kunne krydre bedene med nogle i de lyserøde nuancer.
..........og ja billederne her er også fra i går hvor det var sommer.........her regner det stadig og har gjort det meste af natten og dagen -  og solen virker LAAAANGT væk igen .

18 kommentarer:

 1. Ja det er en smuk rose. Jeg har rølliker i mange farver, de hvide kommer altid først, så mon ikke de andre kommer i andre farver senere. Ellers får du gerne aflæggere ved mig. Jeg har så mange, at jeg kan forære væk. De er både lyserøde, lilla, lysgule og brændte i farverne.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder godt Lisbeth og tak for det.....men jeg er fortrøstningsfuld........de begynder så småt eat få et skær der godt kunne gå hen og blive lyserødt :0)

   Slet
 2. Min pænt store lysegule tutifrutti røllike har svigtet mig i år - måske flyttede jeg den for sent på efteråret - så kan jeg lære dét og må huske at udføre mine flytninger af stauder tidligere i år.
  Åhh - hvor jeg glæder mig til at få flere og flere solhatte - du har æren for at jeg nu med dem har min 3. mani i blomsterbedene. Samlingen er ikke så stor endnu - men der skal jo også være noget at shoppe de næste par år.

  SvarSlet
  Svar
  1. ....det er godt nok ærgerligt Berit....den har nok desværre ikke nået at etablere sig godt før den lange kolde vinter.

   Ja solhatte smitter.....og det er jeg gda glad for at høre - der kommer hele tiden nye sorter i handlen så fristelserne er store :0)

   Du kan få nogle frø senere hvis de ellers tørre ordentligt hvis du er interesseret :0)

   Slet
 3. Dette var jammen en flott rose! Jeg liker så godt disse fylte rosa rosene!

  Herlig blomstring hos deg! Kos deg og nyt det!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. ja det er endnu en smuk engels rose.....de er helt uimodståeelige :0)

   Slet
 4. Så fin den är röllikan! Varför har jag inte sådana? Det saknas skärmeblomster i min have, det känner jag tydligt! Och rosen är också jättefin!
  Här har vi inte fått något regn än, hoppas det kommer.
  Kram
  Katarina

  SvarSlet
  Svar
  1. ........ja de er fantastiske vilde og romantiske på samme tid. Her er der igen ophold efter 15 mm. og vi har set solen her hen på aftenen :0)

   Slet
 5. Hej. Din rose er virkelig smuk og jeg synes også at røllikkerne er lige prikken over i'et i den kombination. Jeg håber, du vil tage flere billeder, når de er sprunget mere ud, for jeg er meget nysgerrig efter at se din kombination, når det hele står i fuldt flor. Tak for inspirationen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Birgitte.....tak - og det kan du tro jeg vil - glæder mig til at se hvor lyserøde de er de nye :0)

   Slet
 6. Rølliker er da et perfekt match til solhattene og sikkert også til Strawberry Hill, en skøn rose, som jeg aldrig har hørt om før - men hvor er den bare flot. Røllikker var måske også lige en ting, jeg burde indføre her - det er godt nok inspirerende her på siden for tiden.... Tak...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt :0)

   De er fantastiske partnere og de kan jo som solhattene godt lide lidt tør og varm jord :0)

   Slet
 7. JA, det gør de i hvert fald! Jeg har selv planer om at grave nogle vilde op, da jeg synes de hvide er så fine. Desuden er det jo en god lægeurt.

  Jeg elsker din rose. Jeg har en lilje, der hedder det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt som navnene går igen hos forskellige planter......men smukke navne kan klare det :0) Jeg er utrolig glad for de hvide også men jeg er spændt på også at kunne præsentere nogle lyserøde af slagsen snart :0)

   Slet
 8. Åh jag tycker mycket om röllikor satt massor förra året men bara en klarade sig :-(
  KRAM från mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Røllikerne er bare så fine når de blomstre helena.......ærgeligt at de ikk eoverlevede....du må prøve igen - gad vide om jeg kan samle frø fra dem.....mon ikke ?

   Slet
 9. Hvor er din nye rose smuk! Ja, det bliver så fint med flere rølliker. Jeg smed en håndfuld frø en gang i maj/ juni i et af bedene, så jeg er spændt på om der kommer nogen. Jeg synes de er så yndige :-) Jeg kan være heldig at se dem på mine skovture med hundene.

  SvarSlet
 10. Sukke, henånde.......meget, meget smuk rose og meget smukke billeder i det hele taget!

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...