Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

fredag den 20. juli 2012

Ét stykke med bart.......


...........eller i hvertfald næsten bar jord. Mit ene bed langs hækken har måttet afgive lidt jord til at udvide græsplænen på, da mit nye tørrestativ fik sin placering her længst mod vest i haven. 

Bestemt ikke en udvikling I kommer til se ofte da jeg helst ikke afgiver jord til græsplæne.....men lige i dette tilfælde var det nok en meget fornuftig beslutning :0)

Bedet her har haft mange funktioner igennem årene.....urtehave, legehus have, "børnehave" for ny såede/plantede stauder, "hvad skal jeg lige stille op med den her plante - have"........bestemt ikke noget ordentligt gennemtænk og vel komponeret bed da der har været en blandet landhandel af planter her.

Bedet har taget sig smukkest ud i maj når de mange tulipaner og prydløg var på sit højeste og overskyggede moradset og det spraglede sammensurium af planter der har hersket her.

......men nu skal det være slut!!!!!!

Jeg er startet forfra - har gravet op luget væk, flyttet lidt rundt og  tilført kompost. Constance spry på det lille espalier er blevet klippet helt i bund da jeg syntes hun trængte til en lille ansigtsløftning - nu håber jeg bare hun kommer igen til næste år - for hun er en svær dame at undvære.

Min kugle ilex crenata og min benved (den opstammede på billedet) har fået lov at stå tillige med  valmuen Pattys plum og liljekonvalerne for foden af rosen. Derudover står der  mine hvide spydverbena og hvide liatris.......de har aldrig fundet tilbage til det hvide bed efter deres pludselige tvungne flytning i foråret. Så nu står de altså her sammen med en lille tue af tæppepileurt.

..............og jeg vil gå ud og arbejde videre i mit indskrænkede "NYE" bed :0)


Herover: bedet lige nu
Herunder:  bedet i maj

8 kommentarer:

 1. Det var et flot tørrestativ, du har fået nu! Jeg ved ikke noget bedre end at tørre tøj ude! Mmmm duften af rent sengetøj som har hængt og blafret i vinden. Det er bare så dejligt. Men derfor kan man da godt nyde at have noget lækkert at kigge på samtidig, og det får du jo også! FLOT!

  SvarSlet
 2. Så flink som du har vært i dag! Det er tungt arbeid å holde på sånn, men det så fint når man blir ferdig.

  Kjempe flotte blomsterbilder du viser! Klem Vivi

  SvarSlet
 3. Tja........et tørrestativ er jo en nødvendighed. Jeg har det med dem som med et tv, det skal være der, selvom det ikke er det, jeg helst vil have med i indretningen.

  Jeg har endnu ikke fået sat et tørrestativ op, for der hvor jeg vil have mit, har jeg fået placeret en masse jord, sand og afklippede grene, som først lige skal fjernes igen........hmm.

  SvarSlet
 4. Smukke blomsterbilleder.
  Tak for kigget.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
 5. ....ja i blandt må man gøre en dyd ud af nødvendigheden. her var det så nødvendigt at opfriske mit rodebed lidt......dejlig havesyssel ;0)

  SvarSlet
 6. Så smukt det så ud i maj - det kommer du/vi nok til at savne lidt.......men en tørreplads er jo nødvendig og den blive såmænd også skøn med rionettet og planterne. Men det stikker lidt i hjertet når du viser de skønne maj billeder.
  Fortsat god arbejdlyst med forandringen og god weekend.

  SvarSlet
 7. Ja tulipaner og prydløg kan løfte et hvert bed op i en højere dimension.......løgene bliver der - omend i et mindre antal da bedet jo ikke længere er så stort :0)

  SvarSlet
 8. Ja det går op og ned med frodigheden over en sæson og løgplanter er RET gode til at se flotte og farverige ud:)
  Nu har jeg jo allerede læst dit næste indlæg, hvor du planter flere stedsegrønne kugler så jeg kan allerede nu sige at det bliver rigtig godt i dit nye indskrænkede bed, søde Dorthe og løgene kommer jo igen til næste år:-)
  Knus

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...