Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

søndag den 24. marts 2013

Spild af forår.................skal marts nu ikke helt være - selv om det godt kan føles lidt sådan. De  fleste af os havde vel nok håbet på at vi kunne komme i haven for at ordne lidt og måske endda plante nyt her i påsken......men foråret lader vente på sig, selv om vi nu snart skriver sidst i marts.


I går købte jeg en sværm hornvioler og min tålmodigheden er brugt op - nu skal havebordet igen pyntes lidt op så det ser hyggeligt og forårsagtigt ud så må sne være sne og frost være frost.  Udekøkkenet er forvandlet til plantebord  for en stund da mit egentlige plantebord bag drivhuset er begravet og det giver altså ikke giver den samme forårsfornemmelse når man skal stå i 20-25 cm sne
 
Heldigvis kan hornviolerne tåle en del kulde og med et lag af julens mosrester og placeret under halvtaget så de skal nok klare sig.

Nu er der dømt forår - basta bom ;o)

 

20 kommentarer:

 1. Jamen du har da fuldstændig ret - det er massivt forårsspild. Men skønt at du blæser på det og hygger derude i dit skønne udekøkken :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. .....ja nu vil jeg ikke tude mere - men bare nyde påsken sne eller ej ;0) Kommer foråret ikke til mig må jeg vel selv gøre noget ved det ;0)

   Slet
 2. Such beautiful photos! And you got sunshine! :) xo

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you......sunshine, blue sky and lots of snow ;0)

   Slet
 3. Bestemt stort spild af forår... måske vi går direkte over til sommer. I så fald har den bare at blive ved helt til december!
  Skønne hornvioler du har købt, jeg har også en flok stående i drivhuset, som ikke rigtig kom videre. Heldigvis har de det godt og er ved godt mod. Det ser dine bestemt også ud til... :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der må bestemt vente en skøn sommer forude.....men jeg ville dog gerne lige se mine vintergækker først....bare lige en lille uge - SÅ er jeg klar på sommer ;0)

   Slet
 4. Hornvioler er mine absolutte yndlinge her til foråret. De smiler så sødt og kærligt til os - hvem kan ikke lide dem? Sikke dejlige farver du har valgt. Hvor har du købt det flotte fad? Det er virkelig kønt. Jeg fandt selv noget lignende i går, men det var i sort plastik. Meget råt. Er sikker på at med mos og alger på, bliver dit drøn-lækkert. Kys dine forårsblomster lidt på kinderne fra mig,
  Kh Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. ja intet forår uden de skønne små......

   Fadet er Bilkas det bedste i Dalby-serien af nye italiensk terracottakrukker. Købte to nu jeg var afsted med lommepengene ;0) glæder mig bestemt til lidt patina - de ser alt for ferske ud i starten....men det kommer hurtigt når de bliver udsat for lidt vejr og vind :0)

   Slet
  2. Jeg må i Bilka! Tager nok mor med, for Dalby-tingene er altså lidt dyre. Men til gengæld også kvalitet. Lad os så konkurrere om, hvem der først får patina ... Jeg kender et rigtigt snyde-trick!
   Kh

   Slet
  3. God tur ;0) Kender også et trick eller to.....men går efter det naturlige hen over sommeren. Skålen var faktisk til at komme til for penge....149 eller deromkring - derudover underskål hvis man vil have den med :0)

   Slet
  4. Ja det var da en virkelig god pris! Især med den volumen ... Der kan man bare se. Jamen så slipper sparegrisen for at få hammeren for panden i denne omgang!

   Slet
  5. Ja gem grisen til en anden god gang....den er rar at have i baghånden :0)

   Slet
 5. Vilken fin planteringshörna du har där!! Och underbart väder verkar du ha också. Här har vi också haft sol. Fast vi har så mycket snö att det inte känns vårlikt alls ute. Jag är glad över växthuset och att man kan ha vår där istället.

  Stor kram
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. ....ja i nødens stund måtte udekøkkenet tages i brug - solen har magt, det kan man mærke når der er læ for den iskolde østenvind. Men nætterne er kolde så sneen ligger stadig 2o cm tyk her i haven :0)Det er godt vi kan gå under glas og hygge os ;0)

   Slet
 6. Ja - det er godt vi har vore udekøkkener og drivhuse, så vi kan fremtvinge foråret.
  Det er jo stadig er i restordre, og bliver nok snart sat på tilbud, pga fremskreden dato ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. ......"SMILER" - ja det må kunne købes billgt snart det forår ;0)

   Slet
 7. Jeg er fuldstændig enige med jer. Nu må foråret altså gerne komme. NU!! Men da jeg som det er de fleste bekendt tilbringer mere og mere af min tid i det høje nord, så skal man have lidt tålmodighed. Vi er 14 dage til 3 uger bagud. Laaaange uger :) Meeen måske skulle jeg også smutte en tur i Bilka og finde en favn fuld af de skønne blå skatte. Elsker nemlig den farve både til huset men også til teltet, hvor farven passer rigtig godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde Madam Bæk.......ja vi må være tålmodige med vejret i år selv om det er MEGET svært.....jeg elsker Sverige og kan godt forstå du vælger at slå der ned der i længere perioder ;0) Hornviolerne er skønne og heldigvis ikke så skrøblige så de kan nok klare at stå i forteltet indtil det mildnes ;0)

   Slet
 8. Det ser enormt hyggeligt ud.... Forår kom hid... :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. .....jeps Heidi - vi er SÅ klar ;0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...