Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

mandag den 25. marts 2013

Kojou-na-mai......


 ...........er nu så småt i blomst og det er da bare ren lykke.
 
Blomsterne er så smukke og det grønne skær busken får, i takt med at blomster og blade springer ud er godt for øjet. Jeg kan mærke at jeg virkelig trænger til grønt, for øjnene glider hele tiden derhen............de skal lige have en lille dosis mere :0)
 
Prunus incisa "Kojou-na-mai" er mit lille japanske kirsebærtræ eller busk om man vil........for større er den jo ikke. Denne fiji kirsebær som den også kaldes, købte jeg i 2011 og den har stået i krukken her siden. Jeg overvintrer den i drivhuset og så for et par uger siden kom den ind i udestuen hvor den nu står og venter på forår alt i mens blomsterne springer ud til en snedækket påske-have. 

20 kommentarer:

 1. Hvor er den dog smuk - ja, det er godt at have noget grønt og forårsblomster at kigge på nu, hvor vi næsten ikke kan vente på, at vinteren slipper sit tag :-) Klem!

  SvarSlet
  Svar
  1. ......ja grønt drager lige nu - gad vide om græsset nogen sinde antager den farve igen ;0)

   Slet
 2. Den er virkelig sød med sine små klokkeagtige blomster, jeg forstår godt at du nyder den lige nu:)
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er skønt med lidt tyvstart - når vu vejret ikke vil hjælpe os på vej ;0)

   Slet
 3. Hvor er det dog et yndigt lille træ med de kønneste blomster! Jeg kender den slet ikke, men sådan et træ kunne jeg også godt tænke mig en dag, den er virkelig smuk! :)
  Hav en dejlig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er skønne Alice de små klokker der varsler at foråret er der ude - selv om det er svært at se ;0)

   Slet
 4. Yndigt.
  Men jeg var lige ved at få kaffen galt i halsen og lade op til at skælde ud på mit japanske kirsebærtræ fordi det er så langt bagud ... men så læste jeg videre om drivhus og udestue. Nu er jeg faldet ned igen og glæder mig til vinteren er overstået og mit træ i haven springer ud.
  KH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - det var godt at det ikke gik så galt Nina. Det er skønt at kunne snyde planterne i krukkerne en lille smule.....nu foråret lader vente på sig ;0)

   Slet
 5. Kan godt forstå din begejstring for den lille yndighed.
  Den kan stå i en krukke i mange år, er hårdfør og spøjs med sine zig zag grenvækst. Selv bladløs vækker den opsigt og kan bruges i vinter-dekorationer.
  Hilsen
  Og god 'forår'
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde - Jeg er meget meget glad for den - især her i foråret hvor den plejer at flankere løgplanterne på terrassen :0) Men sådan bliver det vist ikke i år.

   Slet
 6. Den er virkelig fin og dog lidt sart, men jeg kan godt forstå at du nyder at have noget levende med grønt løv og tillige blomster at se på.
  Ha' en dejlig dag!

  SvarSlet
 7. Åh, hvor vi dog længes efter vår !!!

  SvarSlet
 8. Hvor er den køn! Forår inden døre er slet ikke så ringe :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - bestemt .......og lige nu er det sådan det må være - og hvis Anne Maries vejrvarsel i mit forrige indlæg holder stik.....ja så kan vi godt pakke os og holde vinter i min. 14 dage endnu :0(

   Slet
 9. Jeg var også lige et smut i foråret( i Mit drivhus) der står løgvæksterne efterhånden højt i krukkerne så der er da lidt håb.. selvom om du lige fik ind i it sidste svar at vi skal vente hele 14 dage endnu. Altså hold nu o det har været hvidt længe nok Nu vil vi Ha grønt..
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 10. Hvor herligt at du deler FARVER med os - liiige hvad der trænges til nu.
  Og så "serveret" med dine altid så lækre og indbydende billeder.

  God mandag i solen,
  Dorthe

  SvarSlet
 11. Hej Dorthe.Dejligt at have sådan en skønhed indendøre i denne tid.Smukke blomster.
  Den får mig til at længes efter at mit japanske kirsebær springer ud......den er bare så smuk med sine rosa blomster.Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
 12. Det var en skøn sag :))
  Havestuer/udestuer er bare helt fantastiske på sådanne forårssolskinsdage, hvor lyset og varmen fylder dem.

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...