Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

søndag den 17. marts 2013

Som karse.............i tætte grønne klynger har de bitte små frø spiret.
 
Frøene som jeg høstede hen over sommeren viste sig at være noget mere spirevillig end de frø jeg købte mig til for nogle år siden, så nu ser det ud til at jeg er rig.......ikke i kongens mønt med i disse skønne "Chocolate soldier".
 
Denne skønne diskrete akeleje med grønne bægerblade og nærmest brune kronblade og sporer - Aquilegia viridiflora "Chocolate soldier" - kan man ikke få for mange af, det er jeg sikker på......men jeg kan nu nok alligevel ikke lade dem alle leve - tænk bare på hvor meget plads de vil tage når hver enkelt er pottet op.

Solen skinner og gårdsdagens snefald smelter lige så stille......i mens jeg overvejer at køre ud i verden for at se om én af mine yndlingsbutikker er kommet ud af vinterhiet :0)29 kommentarer:

 1. Du er i sandhed rig. Hvad med at prikle dem ud i små grupper, så du generer dem mindst muligt. Det gør jeg sommetider - letter jorden under dem med et eller andet og ser, hvor mange der vil med op.

  SvarSlet
 2. Uh, hvor er den smuk ! Mit akelejer elskende hjerte gjorde lige et hop, da jeg så disse bileder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er super lækre og meget diskrete ;0)

   Slet
 3. Jeg blev inspireret af din fine blomst og købte een. Så hvis den ikke overlever vinteren og forårsvinteren ved jeg hvor jeg kan få en aflægger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den skal nok klare sig mon ikke....ellers kan jeg i hvert fald høste frø igen om ikke andet :0)

   Slet
 4. Ja hold da op en rigdom... har du potter nok ;o)
  Skønne er dine soldater, og mon ikke vi får lov at følge opvæksten :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Nope ;0) Jo da....I skal nok få lov at se ;0)

   Slet
 5. Sikke en frodighed! Jeg tror også at jeg ville holde mig fra at prikle dem ud, og i stedet brække klupperne op i 2-4 stykker og plante dem om i Potter. Det bliver sikkert flot, og jeg kan godt forstå at du føler dig rig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja rigdom af den skønne slags :0)

   Slet
 6. Kære Dorthe. Du går vist en travl tid i møde, er der ikke noget om at Akelejer krydser sig meget velvilligt således at man ikke altid kan regne med frø. Din succes er i hvert fald stor, disse små skønheder driller mig altid, jeg får kun ganske få levedygtige planter. Meeen jeg prøver gerne igen. Tak for din meget søde kommentar til mit drivhusprojekt.
  Kærligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo det har du så ret i henrik.....der aldrig nogen garantier med hjemmehøstede frø.....det gør det måske endnu mere spændende at se udkommet ;0) Ja jeg er altså fuld af respekt for dit håndelag :0)

   Slet
 7. Åh, der gjorde du mig fuldstændig kuldret. Jeg elsker Akelejer, men den har jeg aldrig set før, hvor er den flot og anderledes, men jeg kører altså ikke lige forbi og hjælper dig af med nogen lige nu, selvom jeg meget gerne ville.
  Go' arbejdslyst
  Vibeke

  SvarSlet
  Svar
  1. De er også bare SÅ skønne....og ude under sneen står de jeg såede i 2011 og venter på GODT VEJR :0)

   Slet
 8. Ærgerligt du bor så langt væk - ellers ville jeg da gerne redde nogle akelejer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå du føler dig fristet af ;0)

   Slet
 9. Hej Dorthe. Det er da herligt med alle de spirer. Her hos mig er der også gang i spirerne. Jeg kan næsten ikke få mig til at smide nogle ud, men måske bliver det nødvendigt! Jeg er ikke så glad for den tanke, men nogle gange må man være hård!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja sådan må det desværre ind i mellem være :0) Hvor der handles der spildes også og vi kan umuligt potte dem alle op ;0)

   Slet
 10. Dejligt med al den frodighed!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det må du nok sige Nana......:0)

   Slet
 11. Hi hi, been there done that :-) Du får travlt.
  Men jeg ville nu nøjes med at prikle nogle af dem, med mindre du selvfølgelig har overskud til at passe hele den hær. Jeg er efterhånden blevet rigtig god til at smide overflødige spirer ud. De kommer på komposten, så de bliver til gødning til deres søskende. Det synes jeg er en rar tanke :-)
  Det er en rigtig smuk akeleje.

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* ja det er godt med en så-succes ;0) Vi må se hvor mange jeg ender ud med at syntes er rimeligt at potte op ;0)

   Slet
 12. Kære Dorthe.

  Ja, sikke en rigdom. Jeg er totalt forelsket i Chocolate Soldier, og har også prøvet at så den. Jeg havde desværre ikke det store held med foretagendet. Fik dog plantet et par sølle pistlinger ud i det mørke bed sidste år, og jeg krydser fingrer for at chokoladesoldaterne har overlevet. De er helt specielle og meget meget smukke. Jeg nænner heller ikke at smide små hjemmelavede planter ud. Men en gang skal man jo lære at gøre sig hård. Mon ikke du kunne sælge overskudsplanterne? Jeg ville fluks melde mig som kunde.

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er altså også bare skøn tante......jeg krydser fingre for at sneen har beskyttet dine pistlinge tilstrækkeligt. Jo sælge dem kunne jeg nok sagtens....men det kræver både plads,tid og overskud at lave et helt regiment......så jeg må nok være hård og kasserer. Men hvad der bliver af overskud vil nok som altid blive fragtet rundt i landet som værtindegaver eller til plantebytte :0)

   Slet
 13. Uhhhh nu glæder jeg mig endnu mere! ;) Har en lille hær stående i vindueskarmen :) Såede dem ude sidste efterår, de kom ind for 1 månede siden og der er da kommet en del :) Den er da så lækker :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du kan roligt glæde dig til skønheden Pia ;0)

   Slet
 14. Jeg er helt vild med dine Akeleje soldater. Så dem på Pinterest og har kigget efter frø lige siden. Hvor var du heldig at finde dine frø?

  kh
  Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg husker det desværre ikke Eva....men det var en net handel om det var fra Danmark eller England erindre jeg desværre ikke.....og flere frø har jeg desværre ikke i år ;0)

   Slet
 15. Hvor er den smuk! Jeg har plantet grønne akelejer, som også spirer smukt. Synes altid udtynding er svært, for der er jo så mange og man ender med få. Man må bare huske på, at de få bliver meget smukkere og større, når der er udtyndet.

  SvarSlet
 16. Det er nemlig rigtigt Pia....det givere stærkere og sundere planter hvis de ikke skal konkurrere alt for meget med andre ;0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...