Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

søndag den 24. marts 2013

Palmesøndag......

 

........termometeret viser -9 grader her til morgen og haven er alt andet end forårsklar. Hverken juleroser, påskeliljer eller klokker har gjort deres indtog.........de skutter sig og tror lige som jeg at det er løgn :0)
 
Smukt dækket af sne ja......men endnu har jeg tilgode at plukke en buket vintergækker. De er der dog det ved jeg - under dynen står de med bøjet nakke og venter på at kongfrost skal forlade matriklen én gang for alle.
 
I går købte jeg hornvioler og planen er at de SKAL i krukker nu uanset vejr og vind.

 

16 kommentarer:

 1. Det er sindssygt smukt med sol og sne - i december. Sidst i marts er grønt og sol bedre. Mit termometer siger 'kun' 2,2 minus her til morgen, men heldigvis også sol. Mine stedmoderblomster og hornvioler står i deres plastbakker i havestuen og venter utålmodigt. Et par enkelte er dog kommet over i zinkspand og kande, men de ville være kønnere udendørs.

  SvarSlet
  Svar
  1. ....det er det nemlig.....december, januar, februar ;0) Temperaturene stiger hurtigt når solen står op og nu har vi kun -1,9 ;0) Det ville pynte gevaldigt med lidt forår uden for vinduerne og i dag tager jeg chancen...... ;0)

   Slet
 2. Ja smukt er det, men at vi skal plukke vintergækker i april det bliver noget nyt.
  Jeg har også 4 bakker hornvioler som skal i krukker, jeg vil lade dem stå i drivhuset og så lege forår derude:))
  Rigtig god søndag
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det må du nok sige.......lidt usædvanligt for vintergækkerne Lisbeth - måske jeg skulle se om jeg kan grve nogle frem henne under bøgetræet ;0)

   Slet
 3. Godmorgen Dorthe, det er da utroligt at vinteren kan blive ved - smukt er det, men nu vil vi gerne se på forårsblomster i stedet for sne Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen.........det er nemlig lige hvad vi gerne vil ;0)

   Slet
 4. Dette smukke vjr er altså noget der sætter min forårs ivrige sjæl på prøve....
  Hornvioler, dem har jeg en stor svaghed for :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi må håbe på det varsler en dejlig og lang sommer ;0)

   Slet
 5. Go'morgen Dorthe. Ja, det ville være dejligt at få lidt få lidt forår i krukkerne. Jeg må nok indse at jeg lidt tidligt ude da jeg lavede en krukke med hornvioler og perlehyachinter, der for et par uger siden, hvor solen kærtegnede os. De har stået beskyttet, men nok mon?
  Læser du haven? I 2011 lavede Claus Pedersen, ham der i dag har Munkhus, et indlæg og i marts handlede det om violer i krukker. Jeg fulgte hans 'opskrift' og det var en skøn krukke, der stod super sød meget længe. Opskriften kan ses på hans hjemmeside, hvis du er interesseret www.munkhus.dk, under referencer.

  Ellers må jeg se at få læst på din blog, kan ane en fortælling om du selv kaldte øjebæ, der blev til en svane, dejligt for jer.

  Kh
  Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne Mette.....hvor bliver jeg glad og let om hjertet ved at høre fra dig......skønt med et lille forårskvidder. Håber alt er vel og mon ikke du længtes efter foråret lige som mig.

   Ja det gør jeg og tak for reminderen....jeg må ned og støve af.........tak for det - de små hornvioler er slet ikke til at undvære vel ;0)

   Ja det er sket lidt af hvert og jeg er så glad for udestuen at man skulle tro det var løgn.......kommer du forbi en dag så er du altid velkommen til at se svanen ;0)

   Knus Dorthe

   Slet
 6. Ja hornvioler satte jeg også ud i de få dage vi havde forår. Jeg måtte give mig til sidst, de kunne ikke lide kulden. Nu står de i værkstedet og venter på, at det igen skal blive forår.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vover pelsen og sætter lidt ud i dag tror jeg.......så må jeg håbe på at halv taget beskytter mod den værste frost ;0)

   Slet
 7. Hej Dorthe.Ja! smukt ser det ud med den hvide sne........men nu må det være nok.
  Har hele min udestuen og drivhuset fyldt med planter og forårsblomster der længes efter at komme ud i foråret....hvornår det så bliver.
  Men vi må jo glæde os over at solen i det mindste skinner.
  Rigtig god søndag til dig knus Jette

  SvarSlet
 8. Hej Dorthe

  Ja det er slet ikke til at tro at vi har Påske og haven er fyldt med det hvide stads de kalder sne... ;)

  Tænk sig det er allerede 4 mdr. siden jul i dag og vi sukker og sukker efter at komme i haven... De små de gemmer sig derude og jo de skal nok komme frem, vi skal bare have tålmodighed...

  Jeg kan godt forstå at du ikke kan vente længere med at sætte så fine forårsblomster i krukker, for uuuhh som det klør i de havefingre ;)

  Ha' en skøn søndag
  Haveknus
  Annette

  SvarSlet
 9. Smukke vinterbilleder men vil dog helst se når græsplænen er grøn og blomsterne dukker frem.
  Fin kulspand.
  Ha´ en dejlig søndag.

  SvarSlet
 10. Hej. Det var gode billeder selvom der er sne på! Ja, nu SKAL det være forår, jeg kan næsten heller ikke vente længere og har tænkt på hvornår mon tulipaner springer ud i haven i år?

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...