Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

onsdag den 17. april 2013

Vintergækketæppet udvikler sig.......

.........og ser sådan her ud i år.

For et par år siden stak jeg nogle løg ned hist og pist i græsset henne under den lilla syren ved vores "materielgård". Nu er de så småt igang med at danne tuer der gerne bare skulle blive større og større for hvert år der går. Tænk om det har udviklet sig til en hel præstegårdshave om 10 år ;0)

Som det ses på billedet herunder så er det også her vores pindsvin bor i sit lille hus......henne under kvasbunken. Jeg er noget spændt på hvornår han vågner af sit vinterhi.

Sådan så vintergækketæppet ud i februar 2012
og her i marts 2011 da vintergækkerne blev sat.
13 kommentarer:

 1. Så härligt hoppas det går fort och du får många, ett hav av dom är så vackert.
  Jag gillar din torkställning och jag hade tänkt bygga något liknande här hemma.

  Kram Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak...jeg er også glad for den......tørre stativet byggede vi sidste år - vi byggede det sammen med et eksiterende espalier :0)

   Slet
 2. Jeg arbejder også hårdt på mit tæppe af vintergætter, erantis, krokus, skilla og snepryd - iiiih det er SÅ smukt når det lykkes!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det bliver skønt med sådan et forårs patchwork i haven ;0)

   Slet
 3. Hej Dorthe.Vintergækker er da slet ikke til at undvære i vores haver.Og det bliver da helt forrygende når de har bredt sig. Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det er de bestemt ikke Jette....jeg ser også frem til at tuerne bliver større og større :0)

   Slet
 4. Hej Dorthe - hvor er det skønt med vintergækker.
  Har købt løg nogle gange og det bliver aldrig til en s.... Men har nu læst mig til at det er meget bedre at få en lille tue af en haveven og så sætte dem. Så det er hvad jeg gør i år og så skal jeg også have mig et "tæppe" :-)

  Tak for kigget - og god solskinsdag til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt.....de små løg tørrer lynhurtigt ud så det bedste er at plante dem "in the green" som englænderne siger. Jeg har også fået alle mine hos venner og bekendte....og venter nu på at have så mange at jeg også gavmildt kan dele ud ;0)

   Slet
 5. Jeg har også mange vintergækker, de er så dejlige på denne tid. Jeg var så heldig at min veninde overtog sin forældres gamle gård og der var rigtig mange vintergækker, så jeg kunne bare hente alle dem jeg ville. Det er efterhånden mange år siden og nu har de bredt sig her hos mig og de sår sig også.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Så skønt Lene......det er fantastisk at have planter med historie....det gør dem endnu mere værdifulde ;0)

   Slet
 6. Vintergækker kan man ikke få for mange af..... og heller ikke pindsvin :) de er bare ikke så nemme at dele og plante som gækkerne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha nej det kan man ikke.....de må gerne være her i overflod ;0) Pindsvinet mit deler sig vist ikke- ikke her i alle tilfælde.....har den mistænkt for at være en han......jeg har aldrig i alle de år den har boet her mødt nogle unger - desværre - det kunne ellers være hyggeligt ;0)

   Slet
 7. Det vil blive et fantastisk syn med et helt rent vintergæktæppe i græsset, den største udfordring er muligvis at lave være med at klippe græsset så de også får mulighed for at så sig selv;)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...