Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

tirsdag den 23. april 2013

Blodurt i al sin pragt...... 
.......ord er fattige når de skønne blomster på canadisk blodurt/Sanguinaria candensis viser sig. Næsten renere end hvid er kronbladene og de lappede blade hvor oversiden er grågrøn, mens undersiden nærmest er grå smyger sig endnu op omkring stænglen.
 
Hvis det ikke lige var fordi det blæste sådan så ville honnigbierne sikkert sværme om skønhederne - hvis de da ellers kunne komme til for mig - der ligger med rumpen i vejret for at nyde synet :0)
 
Den anden dag så de sådan her ud - så det er bare gået hurtigt.
 

18 kommentarer:

 1. De er kønne! Jeg har lige set Maries (Hortofilia) dobbelte blodurt. De enkelte og de dobbelte er lige søde, på hver deres måde, synes jeg. Tak for kikket :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De er super søde Nana - jeg har også den dobbelte men den er ikk ehelt fremme hos mig endnu....men det kommer ;0) Jeg må kigge ind til Marie og se hendes i stedet ;0)

   Slet
 2. Så flotte bilder du har tatt. Jeg har ikke blodurt i hagen min, men nå ser det ut som jeg må kjøpe meg noen jeg også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej søde......ja de er bestemt ikke til at stå for skønhederne her. Anne på Mosseplassen viste et helt hav frem sidste år.....sikke et syn ;0)

   Slet
 3. Ja, du må bestemt have været tæt på jorden for at tage de flotte billeder. Det næste, vi kan nyde, bliver så de flotte blade.

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - ja ind i mellem bliver det til lidt knæfald i fotografiets navn ;0)

   Slet
 4. Både den hvide blodurt og de gule sager er skønne - og hvor var det fint at se dine svovlgule anemoner igen. Jeg venter med længsel på at se mine dukke op, håber de har klaret skærene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er super skønn eog et kærkommet syn Ulla ;0) Desværre ser det ud til at der kun er liv i mine svovlgule anemoner 2½ sted ud af 4....men så må jeg ud og dele igen :0) Krydser fingre for at du snart får dine at se ;0)

   Slet
 5. Hej Dorthe.Hvor er den bare smuk....kender den ikke rigtig.Men dejlig ser den ud.
  Her har det også blæst rigtig meget,og det var jeg lidt træt af,da jeg har sået mit nye bed ved vores nye pergola til.......se mit nye indlæg.Dejligt endeligt at være færdig God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er super skøn kan du tro Jette og jeg drømmer om et helt hav ;0) Ja vinden har godt nok været lidt drilsom på det sidste.....håber det nu bliver bedre - glæder mig til at kigge forbi og se din nye pergola ;0)

   Slet
 6. Blodurten er ganske skøn og jeg har været fristet af den i flere omgange, men har aldrig fået den til huse - du frister med dine smukke billeder, så jeg må vist se at få "taget mig sammen" til at få fundet en egnet plads og finde den i handlen.

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER*......Susanne nu du har fået jomfruelig jord der hvor I har været ved at fælde og gøre ved så er der jo en oplagt mulighed for at anskaffe sig nye skønhedder ;0)

   Slet
 7. Så ljuvliga!

  Gillar verkligen dina påskliljor i trätunnan. Ursnyggt!!

  Varma hälsningar,
  Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Maria.....der er i hvert fald knald på farven i solskin....og så kan man ikke andet end at smule ;0)

   Slet
 8. Mfm, mine er da ikke halvt så vidt! Nu er jeg godt fornærmet og vil gå ud og skælde mine ud. Måske vil de så gå i gang med at gro?
  Du kan godt høre min midsundelse over dine flotte blodurter....

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - sagtens - men bare rolig de kommer....mine de dobbelte er også først på vej ;0)

   Slet
 9. Smuk smuk blomst jeg ikke kendte, tak fordi du viste :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var bare så lidt - og hjertlig velkommen til inden for havelågen Margith :0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...