Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

tirsdag den 30. april 2013

Udekøkkenet.........


 .........er klar til sæsonen - nu venter vi bare på varme så vi har lyst til at sidde derude og evt. bage en pizza på grillen. I zink potten ved siden af håndvasken har jeg plantet en hvidløgspurløg jeg faldt over for nogle uger siden i Bilka. Den både dufter og smager dejligt så mon ikke den hurtigt bliver populær til madlavningen.
 
Orange tulipaner og martsviol pynter op i aften solen....og bare duften fra violerne kan få verden til at stå stille mens man bare nyder.......

......og i morgen er det MAJ og godt for det for april var ikke noget at råbe hurra for ihvertfald ikke hvad varmegrader angår :

April forlænger kulden fra marts
Vi skal formentlig 25 år tilbage for at finde en april så kold som i år.
April er ved at rinde ud. Og på grund af et par usædvanligt kolde uger i starten, ender månedens middeltemperatur omkring 5,5°C.
"5,5°C er 0,2°C under 1961-90-klimanormalen og hele 2,0°C under 2001-2010 dekade-gennemsnittet", fortæller klimatolog Mikael Scharling.
"Holder de 5,5°C, skal vi 25 år tilbage i tiden, til 1988, for at finde en april, der temperaturmæssigt tangerer denne måned", tilføjer han. kilde DMI

8 kommentarer:

 1. Godaften Dorthe.Dejligt med sådan et skønt udekøkken.Men som du skriver så mangler vi varmen.Vi har lige færdiggjort vores pergola projekt,men det har også været for koldt til at sidde der.Skønne tulipaner du viser .Jeg har også lige lavet et indlæg om de første botaniske tulipaner.Lad os håbe at maj måned bliver dejlig lun.......synes vi fortjener det.God aften knus Jette

  SvarSlet
 2. Der må sandelig godt snart komme så meget stabil varme, at der kan komme gang i udelivet omrking grillen. Din kinapurløg bliver du glad for, hvis du lader den blomstre med sine fine hvide skærmblomster, sætter den pænt med frø, så du kan få flere i haven. De sidste to år har jeg købt en brogetbladet variant, som dufter helt fantastisk af hvidløg og får lilla blomster. Desværre er den ikke vinterhårdfør modsat den almindelige grønne.
  God fornøjelse med de ventende pizzaer... ;o)

  SvarSlet
 3. Ja maj kan kun blive bedre. Håber det bliver så godt at I kan få gang i udekøkkenet, så får vi andre forhåbentlig også noget varme :) Skønne tulipanbilleder.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 4. Du og udekøkkenet og tulipanerne er klar, så er det kun varmen, der mangler.

  SvarSlet
 5. Dejlige billeder, både af det klargjorte udekøkken og af de dejlige blomster, især synes jeg den fylde orange tulipan skiller sig positivt ud. Og så må vi bare håbe på at Maj måned kan kompensere for april måneds manglende varme. Håbet er jo som bekendt lysegrønt.

  SvarSlet
 6. Ja som alle ovenstående siger - så skal vi bare have varmen på plads, så vi kan få ordentligt gang i udelivet. Skru lige op for den sol og drej den over mod Danmark. TAK!

  SvarSlet
 7. Intet er så skidt at det ikke er godt for noget - nu kan det heldigvis kun blive bedre med temperaturerne. Men vi mangler altså også nogle dage hvor vi ikke behøver tage trøje, hue og vanter på i haven.........Skønt ser det ud, håber I snart får pizza. :o)
  Mange hilsner
  Trine

  SvarSlet
 8. Hvor er der dejligt i dit udekøkken, og pizza på grillen lyder så lækkert. Dine tulipaner er så fine og giver et flot blikfang på bordet. Mine violer blomstrer også nu, og i hvor de dufter, når man får næsen helt derned.
  Knus Anette

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...