Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

fredag den 26. april 2013

Træernes tilstand.....


 
......Oliventræet er flyttet ud i haven igen efter en alt for lang vinter inde i værkstedet og mine to kastanietræer i krukker er begyndt at vise livstegn jeg aner med et smil på læben at det grønnes. Knopperne på mit nye pardisæbletræ med mistelten er også så småt begyndt at røre på sig og ih hvor jeg glæder mig til at se træet i blomst for første gang. Bøgen er sprunget ud........dog langt fra ude i haven - men inde i den lune stue - hvor nogle grene står og venter på at skulle bruges til at pynte op for konfirmanden.

Billederne er fra de foregående dage.
15 kommentarer:

 1. Det er så dejligt når træernes knopper begynder at røre på sig, jeg elsker det lysegrønne skær de alle får.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er super smuk de første spæde grønne farver er helt fantastisk intense :0)

   Slet
 2. Det er rigtig forår når vejret er så godt at de følsomme træer og planter kan flyttes ud i haven og på terrassen igen :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er skønt at flytte ud.....måde krukke men også selv ;0)

   Slet
 3. Hej Dorthe. Det er rigtig gode forårstegn, når træerne står med knopper. Jeg synes, dine billeder er rigtig gode.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Birgitte - det bliver skønt når det hele bliver lysegrønt :0)

   Slet
 4. Godaften Dorthe.Dejligt når alle dine små træer kan komme ud i haven.Så er det da forår.
  Skal da vist også have mit oliventræ ud af udestuen.......det drysser.
  Rigtig god weekend i haven knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette.....det eneste træ der har været opberaret inde frostfrit er oliventræet - de andre har stået ude - det er de jo bygget til :0)

   Slet
 5. Dine træer ser flotte ud, især oliventræet har en fin kraftig stamme. Synes at for hver dag kan se hvordan knopperne vokser på træer og buske nu. Knus Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg er også rigtig rigtig glad for mit oliventræ......det var et røver køb jeg gjorde sidste forår :0)

   Slet
 6. Ja nu går det heldigvis stærkt. Jeg troede, du havde konfirmation, har du forberedt indlæg i forvejen?
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er skønt at det grønnes nu....det trænger vi til ;0) Næh nej.....ingen snyd der søde - fredag var en havedag.....det er først i dag søndag at slages slåes og jeg er bare så klar - så gæsterne kan bare komme an :0)

   Slet
 7. Hej Frøken Solhat - jeg har seks-syv echinacea stående, som blev plantet sidste år og flyttet igen om efteråret. De tørre stængler står stadig, men uden noget grønt kommer op omkring dem. Tror du, de kan være gået ud i den kolde vinter? De har stået et sted med supergodt dræn, men kan måske mangle vand, nu de ikke havde nået at slå særligt meget rødder i efteråret? Eller er de bare længe om at komme op?

  Var det i øvrigt dig, jeg købte en eryngium agavifolium af? Den var ellers pæn og flot, men den er desværre gået til i vinteren. Nå, sådan kan det gå.

  Hilsen Lars

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lars og velkommen inden for havelågen ;0)

   Echinacea er en meget langsom starter om foråret og den kolde vinter gør den nok desværre ikke hurtigere. De er meget sen til at begynde at sende deres blade ud i foråret og mine de fleste viser heller ikke tegn på liv endnu. De er sol og især varme elskende og varme har det jo været så som så med - men mon ikke det snart kommer. Hvis jeg var dig ville jeg væbne mig med tålmodighed og afvente om maj ikke skulle sætte lidt fut i bladsætningen. Det ville være min forklaring især da du har særget for godt dræn - da de ellers har det med at rådne hvis de bliver for våde omkring fødderne - desuden vil de helst ikk ehave for meget konkurrence fra naboplanter.....de sygner hen hvis de skal kæmpe for meget om pladsen - håber det var svar du kan bruge til noget.

   Angående dine eryngium agavifolium/agave mandstro må jeg være dig svar skyldig med hensyn til hvorfor den er gået til.....jeg kender den ikke - *SMILER* - jeg har desuden ikke solgt en eneste plante i flere år så du må på jagt efter nogle andre der kan være dig behjælplig hvis du gerne vil have den igen ;0)

   Slet
 8. Tak, jamen så må jeg væbne mig med tålmodighed :)

  Agave-mandstroen får jeg frø af snart, og så håber jeg at få nogle spirer frem.

  Lars

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...