Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

mandag den 8. april 2013

I mens sne og hagl.......

 
 
.........i hæftige byger på skift farvede haven hvid flere gange i går, blev køkkenet transformeret til potteri. Rødderne på mine "White Swan" var begyndt at gå i gennem tørvepotterne og skulle derfor pottes op i nogle større potter. Nu jeg var ved det og køkkenet lignede noget der var løgn - blev mine kæmpeverbena prikklet ud også.
 
Min tre pluggbox blev fyldt op med ny så-og-priklemuld  til de næste sommerblomster der skal såes. Som vejret arter sig kan jeg ikke rigtig bestemme mig for hvornår jeg skal slå til og putte sommerblomsterne i jorden............de kniber med at blive ved med at finde plads til til småplanter herinde i og udestuen må gerne kunne bruges til andet end småplanter også............men måske jeg tager chancen i aften :0)
 
Lathyrus og cleome er kommet i jorden for nogle dage siden og spirer allerede........vejret må altså virkelig snart blive lunere for det manglende forår og mulighed for at rodde i jorden ude i haven får mig til at bestille flere frø end jeg i grunden har brug for.........tror snart jeg kan starte en lille bix ved vejen ;0)
 
 

 

 

18 kommentarer:

 1. Ja her endte det også med snebyger i går, øv. Til morgen var der minus grader igen og plænen er hvid.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja uff....har lige set at vi måske er heldige at få 18 grader på mandag ;0)

   Slet
 2. Kære Dorthe

  Jeg går ud fra, at White Swan er en solhat? Jeg har nogle tørvepotter stående i mit skur, som jeg overvejer at prikle de planter over i, som ikke bryder sig om rodforstyrrelse. Har du god erfaring med dem?

  Jeg har allerede sået flere sommerblomster, fordi jeg regner med at kunne sætte dem ned i min drivbænk og minidrivhuset fra Bilka, når de skal prikles. De spirer som vinden blæser. Nogle spirer hurtigere end beregnet, andre er slet ikke kommet frem endnu. Og for nogles vedkommende er der stor spredning på spiretiden inden for samme sort. Andre står lidt i stampe, selvom de kun har fået kimbladene. Jeg er forvirret på et højere plan. De eneste som er ved at blive ranglede er Cosmos Gloria, men jeg har også investeret i ekstra plantelys. Ved ikke hvorfor netop de er blevet så høje. Jeg har stadigt frø, som jeg håber at kunne så direkte i de blivende potter omkring 1. maj.

  Nu må det mærkelige vejr stoppe.

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* jeps det er den skønne hvide solhat Nette. Jeg bruger både tørvepotter og alm. plastpotter. Jeg er glad for tørvepotterne fordi rødderne så ikke så let tager skade og så kan de jo plantes direkte ud i haven.

   Ja det er altid lidt af et vindueskarm cirkus her om foråret når der skal gøres plads til alle de små og i år er det bestemt ikke bedre end det plejer.... nærmere vanskligere at blive ved med at finde plads. Men nu er der heldigvis noget i sol og måne der tyder på det går den rigtige vej med nattefrosten ;0)

   De små frø gør ikke altid som forventet....nogle gang spirer de livligt og andre gange forbliver de nogle tørre gnallinge der ikke vil komme frem.......det er med til at gøre det hele lidt spændende ;0)

   Slet
 3. Ja, nu må det da snart blive forår!!! Vi slap heldigvis med regn og havde det da bare været regn-regn. Men det var støvregn, så det battede slet ikke i vores knastørre have. Jeg burde vande det hele, men en halvsidet forkølelse har sendt mig under dynen.
  Held og lykke med alle de små! Ifølge vejrudsigten letter nattefrosten nu. Håber inderligt den passer!
  God dag.
  Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv øv øv....og god bedring. Ja regn vil vi også gerne have lidt af....måske det kan kickstarte det hele lidt - det er noget trist at se på alt det tørre og brune efterhånden ;0)

   Slet
 4. Smuk vinterstemning, dog med nogle malplacerede gule krokus. Jeg kender udmærket problemet med stigende pladsmangel.

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* ....jeg er ked af at du syntes mine krokus er malplaceret .......jeg går ud fra at du mener det i forhold til sne og ikke deres fysiske placering *SMILER STORT*.

   Slet
 5. Jeg vil ikke potte om, før potterne kan komme i drivhuset. Det siger jeg mest til mig selv, for jeg har vældig lyst til at komme i gang lige som dig. Jeg har dog ingen udestue, så det begrænser sig selv. Jeg har stadig ikke haft succes med at så stauder, men der er så meget andet, som vokser fint her, så det må være. Dine ser flotte ud. Tillykke med dem. Jeg håber at de kommer til at trives i deres nye potter

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Rikke....ja det er lige med at vælge det helt rigtige tidspunkt at slå til over for potteriet......pladsen er bestemt en kæmpe udfordring der ikke bliver mindre af at foråret lade vente på sig ;0)

   Slet
 6. Jeg tror jeg må en tur i køkkenet i aften og så bare en lillebitte smule frø - måske solhatte. Jeg bliver jo inspireret af dejlige små planter du viser :o)
  Jeg er lige begyndt at se liv i de fire første små frøsåninger jeg lavede for 10-14 dage siden.
  Ærgerligt at jeg ikke har mere plads i vindueskarme her i byen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vindueskarme er i høj kurs i denne måned......og jo længere tid foråret lader vente på sig jo flere frø sår jeg ;0) Jeg har hentet mine/dine anemone leveillei ind i varmen og venter nu spændt på om de spirer de kære :0)

   Slet
 7. Ja vejret driller godt nok. Jeg har også en del, der skal pottes om og jeg er ikke kommet igang endnu. Jeg har alle mine frøplanter i drivhuset og der er lidt koldt om natten, men de ser ud til at klare sig ok. Jeg har en varmeblæser, så der kommer ikke til at fryse.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja en varmeblæser har været guld værd dette forår Lene. Har lige set at de lover op til 18 grader på mandag.....det er svært at tro på - men åh hvor kunne det være skønt ;0)

   Slet
 8. Det lyder til at være et voksende og udbredt problem med pladsmangel - har det ligeså her. Det kære forår må meget gerne snart indfinde sig, så vi kan få alle de små planter ud i drivhuset.

  Du har sådan nogle fine tørvepotter - gad vide hvad vi gør forskelligt, for mine bliver altid mugne!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør nogle af mine også lidt men kun i toppen - hvis jeg ikke har fået fyldt dem helt ud med jord. Jeg vander nede fra men det gør du formegentlig også....så lige hvad forskellien er ved jeg desværre ikke. Jeps vi er klar til 20 grader meget snart ;0)

   Slet
 9. Jeg vil gerne købe noget fra din bix, kunne godt bruge lidt af dine grønne fingre. Altid dejligt at læse med hos dig😊

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* De er desværre ikke til salg søde Jette ;0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...