Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

fredag den 19. april 2013

Blodurt.................står nu i knop ude i pæonbedet - svøbt i sine store lappede blade. Skønt ser det ud når både blomst og blad kommer op af jorden, bladet er svøbt rundt om blomst og stilk som for at beskytte de smukke hvide blomster.
 
Det er gået hurtigt her i ugens løb - sidste week-end var den godt nok kommet op af jorden men heller ikke mere end lige.......men nu tar det fart og hold da op hvor jeg glæder mig til den springer ud.
 
Blodurt/Sanguinaria candensis er et rimeligt nyt bekendtskab for mig - jeg blev forelsket i 2011 hvor jeg så den for første gang og købte den enkelte og plantede ud i haven. Det er den i ser komme frem igen her på billederne. Den blomstrede for første gang her i haven sidste år og er nu igen på vej med sin korte men smukke blomsterfest.
 
Den dobbelte blodurt /Sanguinaria candensis f. multiplex "Plena" fandt på fantastisk vis også vej til min have sidste år og er også brudt op igennem jorden nu......men den er endnu ikke helt så langt fremme som den enkelte her, men den skal nok komme efter det. Blomstringen blev dog så som så da blomsterne hurtigt sygnede  hen efter at være blevet delt så derfor er spændingen ekstra stor i år efter at se den i blomst også.
 


 
 
 
 
 
 

11 kommentarer:

 1. WOW... jeg ønsker meg blodurt! Vakre bilder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er super skønne.....forestil dig et helt hvidt tæppe ;0)

   Slet
 2. Ja jeg ønsker mig også blodurt, gad vide hvor man kan få den. Til marked I Kolding måske.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror at du vil kunne finde dem i Kolding.

   Slet
  2. Ja det vil jeg bestemt tro - jeg fandt min den enkelte på marked ved Hald hovedgård. Jeg ville ellers gerne gavmildt dele ud Lisbeth men mine er så nye at de lige skal brede sig lidt først :0)

   Slet
 3. Hvor ser de skønne ud,, som de står der og skutter sig i deres blad-frakker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er et smukt syn og lidt sødt at se som der er svøbt ;0)

   Slet
 4. Der måtte jeg lige Google og uh ja,hvor er de dog begge fantastisk smukke... Kh Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* det måtte jeg også selv for et par år siden Anne Mette og mit hjerte var hurtigt tabt ;0)

   Slet
 5. Hvor er det dejligt at dine blodurt er så flot på vej:-)
  Og du fik smittet mig med din forelskelse i blodurten så jeg købte 2 planter sidste år. Jeg er dog helt nervøs for at de slet ikke dukker op her for der er bart dér hvor jeg plantede dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. .....det kan jeg godt forstå - de er simpelthen da også bare skønne ;0) Mon ikke dine ligger lige under overfladen og snart dukker op. Mine står i pæonbedet som nok er havens solrigeste bed. Her bliver de efter blomstring dækket af pæonenes bladværk når de er afblomstret.

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...