Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

fredag den 26. april 2013

De botaniske tulipaner.....


........for foden af trappen op til udestuen kommer de nu mine botaniske tulipaner. Her har jeg plantet nogle sart gule af slagsen sammen med de skønne blå kærmindesøster.
 
Det er også her i bedet jeg i nogle år har haft den svovlgule anemone til at stå - men de måtte jo graves op sidste forår  pga. byggeriet af udestuen. Nogle af dem blev plantet tilbage igen......desværre ser det ikke ud til at floret i år bliver lige så stort, intenst og flot som her i 2010. Blomstringen i år bliver med mere spredt fægtning da det desværre ikke er så mange der er kommet op i år netop her. Jeg må sætte min lid til at de så småt breder sig igen så jeg om nogle år igen kan glædes over de svovlgule  bølger på det blå kærmindehav.

På fest fronten går det stille og roligt - jeg har en god fornemmelse i maven - jeg tror at jeg både har nået og også husket det hele. Nu venter vi så bare på at det bliver søndag og at solen atter kommer til at stå højt på himlen  det ville passe mig rigtig meget og  klæde haven super godt på sådan en dag.  
8 kommentarer:

 1. Sikke nogle yndige tulipaner. Botaniske? Det må jeg vist læse op på.

  Vejret søndag skulle blive flot. God fest!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Rikke - og du har ret det ser godt ud med vejret søndag ;0)

   De botaniske tulipaner eller vildarterne som de også kaldes er tulipaner der IKKE er krydset eller forædlet. Det er de tulipaner man kan finde vildt i naturen i bla. Tyrkiet og Pakistan. De kan kendes ved at de ikke er ret høje og så har de nogle smukke stjerneformede blomster. De er god at forvilde i græs eller skovbede da de frøsåer sig selv ;0) De kan kun anbefales. Jeg har en lyserød i græsset bagved værkstedet og så denne nye gule.

   Slet
 2. De tager sig altså godt ud, de botaniske tulipaner. Håber dine svovlgule anemoner vil tage kraftigt revanche og vokse sig store og fine, så du igen til næste år kan nyde de smukke blomster. Jeg jubler her, for den klump du så sødt sendte mig, stod i en krukke hele sidste sommer og blev i efteråret plantet ud i mit nyanlagte gule bed, og der er i hvert fald 4 små tuer på vej i blomst. Nu tænker jeg på dig hver gang jeg ser dem :)

  Det skal nok blive godt på søndag, når mavefornemmelsen siger det her to dage før den store dag, og med de forberedelser og anstrengelser, du har lagt i det så må du endelig bare glæde dig til dagen. God fest.
  Knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. De er bare super skønne Ulla.....jeg må bestemt huske at sætte nogle flere ;0) Den svovlgule skal nok komme i gen.....dem omme ved værkstedet står noget bedre end de her der er blevet flyttet to gang på én sæson. Jeg er super glad for at de trives hos dig Ulla......de er bare fantastisk smukke :0)

   Tak Ulla - det skal nok blive en god dag.....helt færdig er jeg dog ikke - vi mangler alt det der først kan gøres lørdag........men så er vi også klar ;0)

   Slet
 3. Søde Dorthe hvor er det smukke billeder:)
  Jeg har plantet svovlgule anemoner for et par åar siden, men de lader vente på sig og de breder sig ikke så flittigt som deres hvide søstre. Botaniske tulipaner skal der til de er så fine.
  Jeg krydser fingre for højt solskin på søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det søde Lisbeth.....jeg er nu så klar at jeg er begyndt at rode ude i haven igen - det er skønt og solen er i mod al forventning kommet frem i dag. Nej de breder sig noget langsommere end de hvide.....men tilgengæld er de noget SÅ skønne ;0)

   Slet
 4. De er fine, dine botaniske tulipaner, ikke mindst fordi de ikke er sprunget ud endnu, så man rigtig kan se det smukke farvespil på ydersiden. God fest - forhåbentligt får I godt vejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Marie......vi glæder os kan du tro. De botaniske er super skønne - jeg havde dem for første gang i haven sidste år. Tror godt jeg kan finde plads til mange flere ;0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...