Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

mandag den 8. april 2013

Min nye lyserøde smuksak......


 

......skattefar har været så venlig at aflevere en lille pose penge tilbage til undertegnede i år og pengene er blevet øremærket luksus og selvforkælelse ;0) 
 
I mit univers er selvforkælelse et lækkert køb til haven.......dengang drivhuset.
 
Jeg har længe gernet ville forsøge mig med fersken i drivhuset......en drøm der nu er realiseret med denne skønhed af et ferskentræ. Blomsterne er da helt vildt smukke og Maria glæder sig til at vi skal ud at pensle blomsserne når defor håbentlig springer lidt mere ud :0)

 

20 kommentarer:

 1. Jeg har også planer om et ferskentræ i drivhuset, så jeg vil spændt følge din blog.
  Venlig hilsen
  Bente Holst
  http://benteholst.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. .....du er altid velkommen Bente. Jeg glæder mig bestemt også til at følge udviklingen hen over sommeren ;0)

   Slet
 2. Helt vildt lækkert træ! Pragtfuld farve. Men altså Dorthe. Nu er det ikke alle læsere, som er lige så velbevandret udi i haveri, som du er. Så tag lige lidt hensyn og forklar, hvad katten du mener med "skal ud at pensle blomsserne når defor håbentlig springer lidt mere ud", for jeg fatter ikke en brik. Noget med bestøvning eller?

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - det er nemlig noget med bestøvning Nette. Som Henrik skriver herunder så blomstrer fersken så tideligt at bier og andre insekter først lige er vågenet op til dåd så lidt hjælp med bestøvning er en god ide.....og det kan man gøre ved at pensle lidt forsigtigt med en lille blød pensel i alle blomsterne så de bytter pollen.

   I disse lockout tider er lidt biologi på det hjemmelig skoleskema ikke af vejen så ungerne må igeng om nogle dage ;0)

   Slet
 3. Der er desværre ikke så mange bier til at bestøve vores fersken og nektarintræer på denne tid, så vi må hjælpe med penslen :-) Jeg synes det var en fremragende ide med et ferskentræ, har man en gang plukket en moden varm fersken, så køber man aldrig import mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige netop lidt hjælp til naturen..... og ja de smager himmelsk - solmodne og mere smagfulde. Jeg er spændt på om vi er heldige allerede i år ;0)

   Slet
 4. Spændende køb for dine skattepenge, det kunne jeg også tænke mig, men jeg måtte bruge mine til noget andet i år :)
  Når Bonderøven kan have dem i drivhuset, kan du nok også.
  Held og lykke med det.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det håber jeg da bestemt jeg kan.......det skal i hvert fald forsøges ;0)

   Slet
 5. Åh, søde Dorthe, jeg siger som Henrik, glæd dig. Dem, der havde vores hus før os var så venlige at plante et op af en meget beskyttet sydmur. De nåede aldrig selv at høste, men det har vi til gengæld. I mængder så vi holdt 'fersken-skud'-dag for venners børn, for de holder ikke så længe, når først de modner. Men vores er jo ikke klar til at blomstring endnu, men mon ikke set går. Jeg må ud og lure i morgen ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt med sådan en "arv" fra de tidlige ejer ;0) Ja du må ud og kigge Anne Mette....det kan aldrig vare med al det sol vi er beriget med ;0)

   Slet
 6. Nøj, hvor er den fin!
  Super prioritering af skattefars penge :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det syntes jeg jo også Lone .....noget vi kan få glæde af i mange år fremover .....forhåbentlig ;0)

   Slet
 7. Vilket vackert träd, det är verkligen vårigt och fint.

  kram Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er forår for alle pengene ;0)

   Slet
 8. Hos mig gik det den anden vej mht Skattefar! Men derfor kan jeg da godt glæde mig på dine vegne, over et dejligt køb. Havde i mange år en nektarin, der pludselig en hård vinter gik ud, den stod eller mod syd. Der var jeg også ude og bestøve med pensel, for de blomstrer tidligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. ....ej hvor ærgerligt Bente....både med skat og nektarin. Ja det bliver nen helt ny oplevelse for mig på denne måde at hjælpe naturen lidt på vej med pensel ;0)

   Slet
 9. Sikke nogle lækre knopper - tillykke med investeringen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps :0) Den blev også nøje udvalgt kan du tro...........jeg fandt den der var mindst sprunget ud samtidig med tyk stamme og velproportioneret....så må tiden vise om det var det rigtige valg ;0)

   Slet
 10. En smuksak det er den :D Tillykke med den!
  Også en lækker header du har lavet, både i ord og billeder!

  SvarSlet
 11. Tusind tak for de pæne ord Dorthe.......mon ikke vi alle har det lidt som champagne der bobler i tiden ;0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...