Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

fredag den 12. april 2013

Pilgrimsvandring på de hellige havestier.........
..........som Tante Grøn dog kan formulere sig og fange essensen af det at være havemenneske ned på skrift.
 
Det er jo netop det det er!!!!! Når jeg til manges undren går rundt derude i haven, frem og tilbage dag efter dag året rundt. Jeg er på pilgrimsvandring på de hellige havestier..........og når jeg ér det, hviler en ophøjet ro over mig.
 
Disse vandringer er min helt egen ventil fra hverdagen, mit  uundværlige frirum.....et frirum som rigtig mange ikke kan forstå da havearbejde desværre og i mine øjne meget fejlbarligt ofte af venner og bekendte bliver opfattet som en sur pligt af ukrudt og og genstridige græsplæner med bede der bare er i vejen.

Sådan er det ikke for mig, for Tanten og alle i andre skønne havenisser i bloglandia....havearbejde er meditaition, fordybelse, en lise for sjælen, kilden til livet og drømme.
 
Når jeg læser Jytte Aggerholm Justesens nyudkomne bog sidder jeg med et stort smil på læben og kan genkende mig selv i mange af de følelser hun har omkring havelivet og de mange planter vi omgiver os af - eller vælger ikke at omgive os af.
 
Jeg ved nu at jeg er trøste-frøshopper, især når der kommer Vibesne i april  er jeg lidt løs på klikfingeren og bestiller hjem i mængder der er helt overdimensioneret. Majpoesi er en helt ubeskrivelig følelse af velvære for et majbarn........den skønneste måned af dem alle - jeg er så velsignet at være født lige der på det tidspunkt hvor jorden skrubgriner allermest.
 
Jeg ved også at jeg er afhængig.......afhængig af naturens antidepressiver og egne humørbakterier og at min have er mit fitnesscenter der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid er der mulighed for at få rørt  havemusklerne og få et endofin-kick.
 
Mens jeg nu går og venter på at få sommerhalvårs-boller på suppen vil jeg skrive nogle planteskilte med påskriften "VIP" med Tantens særlige oversættelse in mente.....og så selvfølgelig læse resten af bogen færdig.

Ord og vendinger med streg under er med stor respekt plukket ud af Tante Grøns tekster og frit brugt i min varme, varme anbefaling af bogen. Sidder du ikke allerede med næsen begravet i den så kan jeg kun anbefale at bestille den.....selv er jeg netop  kommet til skærsommer i haveåret hos Jytte :0)

Alle billeder er fra arkivet og udtryk for forgangne års majpoesi.


 
 

 

24 kommentarer:

 1. Kære Dorthe, når jeg læser hos dig, så drømmer jeg om at have det som dig og mange andre. Men det har jeg ikke, jeg elsker at sidde på terrassen og nyde solen, men jeg holder ikke af havearbejde. Jeg gad godt en have som din med masser af smukt at se på, men jeg gad ikke holde den, og så må det være som det er hos os: masser af græsplæne og nogle få bede. Men jeg er slet ikke i tvivl om, at du får så meget tilbage fra din smukke have, og jeg vil glæde mig til at læse med også i år :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder mig meget Lene - at du har lyst til at læse med...du ved du er altid velkommen....også fra solstolen af ;0) Nu ved jeg jo at du aldrig ligger på den lade side da der er mange andre ting end lige havearbejde der fylder dit liv - sådan er vi jo heldigvis så forskellige og får vores endofin kick og daglig motion på forskellig vis.....jeg er sikker på at de der løber heller ikke "forstår" at andre (læs jeg )ikke føler trang til at løbe ;0)

   Slet
 2. Så skønt, så skønt, så skønt:o)))) Jeg nyder også tantens sprogblomster og mærker de stemninger som hun er så eminent beskriver. Og dine dejlige billeder her, nyder jeg også, Dorthe .
  Jeg er desværre mere eller mindre lænket til sofaen gr. beskadiget ledbånd og det er så kreperligt fordi jeg længes efter at komme ud og pusle i bedene - også i regnvejr - heldigvis har jeg Jyttes bog lige ved hånden så jeg kan trøstelæse;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor skidt med dit ledbånd Lisbeth......så er det sørme held i uheld at der er kommet super god og vedkommende havelitteratur på hylden ;0) Håber det går fremad så du snart kan komme ud og kratte lidt i bedene.

   Slet
 3. Som du dog kan skrive:-) og ih hvor jeg glæder mig til min fødselsdag:-) der har jeg nemmeligt noget så brændende ønsket mig Tantens bog,
  Så nu glæde jeg mig endnu mere til den.
  Havehilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Linda......tænkte det var på tide at finde den indre poet frem hvis Tanten skulle æres på egen poetisk vis.Du har noget at se frem til ;0)

   Slet
 4. Dejligt indlæg og skønne fotos - og noget at tænke over her til weekenden. Tak for det og god weekend :-)

  SvarSlet
 5. Jeg har lige bestilt bogen i dag, og glæder mig allerede til at den kommer flyvende med posten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå du gør Vivi....

   Slet
 6. Hvor er det et skønt skriveri, du her har begået. Jeg sad til sent i aftes og læste halvdelen af Tantens bog og stor-nød det og du har jo netop lige repeteret en del af de underfundige ord og begreber - du er vist selv en tante Lysegrøn, søde Dorthe.

  Majpoesi - giv os mere:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en super skøn bog Ulla ....og hvis jeg bare tilnærmelsesvis skulle gøre Tanten ære så måtte jeg oppe mig i min anbefaling - så jeg gravede DYBT for at finde den lille poet ;0)

   Slet
 7. Kjenner meg godt igjen i dine fine beskrivelser av å vandre i hagen som en PILGRIMSREISE....en reise som aldri tar slutt!? Jeg opplever en LIVGIVENDE energi og frihetsfølelse når jeg rusler langs hagegangen, med min kaffekopp, og priser en ny dag og nye underverker som stadig åpenbarer seg på veien! Nydelige bilder....vakker ale`!!!! Lykke til med din videre Pilgrimsvandring...og måtte opplevelsene bli mange i år også! God vår, Frøken Solhatt! Hilsen fra corneliasverden.wordpress.com fra Norge!

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til Christin......hyggeligt på denne måde gennem bloggen at kunne dele sine vandringer og haveerfaringer.......ja jeg satser på en lang og varm sommer i år - syntes vi trænger ;0)

   Slet
 8. Tak for et godt indlæg og alle de dejlige blomsterbilleder.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fornøjelsen er helt på min side Åse ;0)

   Slet
 9. Og da jeg ikke længere har mulighed for have af nævneværdihed,
  laver jeg det liiiige om til: Pilgrimsvandring på de hellige BLOG havestier.........;O)
  Og TAKKER for skønne stunder med det! Skønt velskrevet indlæg!

  God weekend, Dorthe
  Knus fra Dorthe:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak .....og du ved du er altid mere end velkommen til at vandre med ;0)

   Slet
 10. Dejlige ord, søde Dorthe, jeg kan mærke at jeg også vil føle mig fuldstændigt 'hjemme' i Tantens univers. Jeg får min snart, men er tålmodig for en gangs skyld, ind imellem er noget bare mere vigtigt. Indtil da, vil jeg huske dine ord her :)

  God weekend, du, kh Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak.....ja hun rammer i hvert fald plet når vi snakker om mine følelser omkring haven den gode Tante ;0) Du har noget at glæded dig til søde.

   Slet
 11. Hvor blev jeg dog glad indeni da jeg læste dit dejlige indlæg Dorthe. Du har ramt plet. Tante Grøn er helt sikkert en af mine favoritter på Blog- og nu havebogsstjernehimlen. TAK for de flotte og velskrevne ord - Vil vende tilbage til min bog. :)

  knus og god weekend
  Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak......ja jeg tror også jeg vil sætte mig hen og smække futterne op og læse videre mens jeg venter på regn Eva ;0)

   Slet
 12. Meget fint indlæg Dorthe! Og ja, vi er sikkert mange, som "forstår" Tante Grøns univers. Eller. I hvert fald noget af det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak......det er jeg sikker på vi er mange der gør - og hendes poetiske og ind i mellem finurlige ordvalg er så levende og smukt ;0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...