Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

mandag den 3. oktober 2011

.......så skete det!!!Træet er plantet og venter nu på at få lagt piksten omkring.


Jeg skal hilse og sige det var sejt at få den første flise op der midt i belægningen.....men det lykkedes mig
.....det var betingelsen - at jeg selv fik flisen op :0) - Det røg kun ét enkelt  lille haveredskab i anstrengelserne.

Som mange af jer ved så har det længe været en drøm at få et træ i haven med parasol-effekt.....et træ der kan brede sin krone ud og kaste lidt svalende skygge ud på en varm sommer dag.....et træ der skaber højde og lidt hyggelig atmosfære på terrassen, et træ at omfavne hvis man skulle få lyst.

Endelig lykkedes det at overtale resten af familien om at det er en god ide.......ja selv Simon måtte bide sit drillende "mishag" mod mors planter i sig da han hørt hvad det var for et træ........YES udbrød han - den er sej, det ligner lidt en girafhals :0)

Flere træer har været i spil men det endelige valg blev truffet i september da jeg var til Havebloggertræf i København. Her stod der en hel række af de smukkeste Platantræer ...... og ja, jeg var solgt.

GISP!!!! er der så nok nogen der tænker, sådan et træ kan blive stort......og ja det kan det hvis det får lov. Meningen med mit træ at det godt må vokse i stammetykkelse....jo tykkere jo bedre og jo smukkere :0)

Kronen derimod skal ikke vokse uhæmmet men holdes i ave med en årlig beskæring/styning. Grenene skal tvinges ned og ud akkurart ligesom på en parasol på en eller anden form for hjemmelavet stativ. Bambuspindene er købt til formålet så nu er spørgsmålet bare er det smartest at gøre det nu eller at vente til foråret når vinterstormene har raset af?????


30 kommentarer:

 1. Nej hvor bliver det godt. Jeg har elsket platantræer fra jeg var en lille pige og vi havde et midt i gågaden. De er fine og smukke hele året og jeg glæder mig til at følge din lidt anderledes anvendelse af det dejlige træ. KRAM.

  SvarSlet
 2. Tillykke med den store dag, er også selv en stor fan af platan.
  kan ikke give gode råd omkring beskæring eller noget men jeg ønsker dig held med foretagendet. Det bliver godt tror jeg.

  SvarSlet
 3. Jeg husker, at du vist var den aller-allersidste der forlod Life-haven, fordi du liiiige skulle have lidt ekstra billeder af de dejlige træer i platanalléen.
  Det bliver spændende at følge det fine lille platantræ de næste mange år. Jeg håber det hurtigt får krammestørrelse :o)

  SvarSlet
 4. Grattis! Det blir sååå bra. Vi har ett parasollträd - ett gulbladigt korstörne Genista 'Sunburts* som vi "tvingar" att växa på en hemmagjord parasollstativ. Jag har inget inlägg om det ännu - varför vet jag inte för det är faktiskt en bra och skojig lösning.

  Hade jag varit du skulle jag väntat med ställningen till nästa vår.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvarSlet
 5. Det lyder som et meget spændende projekt :-)

  Har aldrig prøvet at spænde et træ ud på et parasol espalier, og har ingen faglig kendskab til det, men umiddelbart ville jeg gå i gang med at få ledt grenene ned så hurtigt som muligt, de bliver jo kun mere stive med alderen, og dermed må det blive sværere at gøre uden de knækker.


  Faldt over dette link ang. beskæring af platan på parasol espalier, måske nyttig at læse før du påbegynder beskæring :-)

  http://www.havenyt.dk/spoergsmaal/buske_og_traeer/beskaering/12522.html

  held og lykke med dit projekt, håber du vil lade os følge udviklingen af dit træ :-))

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 6. Tillykke! Ja, jeg husker også tydeligt dine forelskede blikke på platanerne ved Life - så der er da virkelig tale om et ønske-"barn" :-)

  SvarSlet
 7. Tillykke med dit ønske-træ.

  Jeg har ingen erfaring med beskæring og formning af træer, men jeg tænker - ligesom Vivik - at jo hurtigere du kommer igang med at tvinge grenene ned, jo blødere er de. Rigtig god fornøjelse :-)

  SvarSlet
 8. Jeg må blot sige at jeg synes det er et overordentligt godt valg af træ til en terrasse, sent løvspring og en krone man kan styre næsten som man ønsker. Jeg er selv så småt igang med at forme mine 4 træer....Ingen have uden et parasolformet platan træ, i hvert fald hvis du spørger mig.
  Henrik

  SvarSlet
 9. Tillykke med dit platantræ. Jeg glæder mig til at følge parasoltræet.

  SvarSlet
 10. Platantræerne var også meget flotte på Life. Jeg kan godt forstå dit valg. Glæder mig til at følge din tæmning af træet ;-)

  SvarSlet
 11. TILLYKKE ;-)

  Giv træet et kram fra mig :-)
  Birgitte

  SvarSlet
 12. Tillykke med platantræet, det bliver dejligt, når det vokser til.

  SvarSlet
 13. Et meget smukt træ du har valgt. Jeg er også spændt på at følge din "formgivning". Desværre kan jeg ikke hjælpe dig med fremgangsmåden.

  SvarSlet
 14. Søde Dorthe det er så skønt at du fik familien med på at købe et træ - jo før jo bedre så det kan komme igang med at vokse sig tyk:o) Tillykke med Platanen det bliver rigtig flot.
  Jeg har selv været ude for at købe en pilebladet pære, men det var desværre udsolgt, så jeg må lede videre.

  SvarSlet
 15. Way to go, søde Dorthe, vildt godt gået. Må have krævet en pæn portion stædighed at få den første sten op :)) Glæder mig til at følge dit projekt - jeg håber alt det bedste. Jeg er sikker på at det nok skal gå - med alt det andet, du ellers kaster dig ud i.

  Jeg elsker i iøvrigt også Platan træer.

  Det må da klart være en oplagt grund til blog-træf en dag, ikke :O)

  kh Anne Mette

  SvarSlet
 16. Det er da en genial idé, De der har banket ned kære frue!!
  Ikke at jeg skal kloge mig i fremgangsmåden, men er der ikke også noget med at hænge sten el. lign i snore fra de grene der skal bøjes.
  Det bliver spændende at følge dit projekt.

  SvarSlet
 17. Det bliver spændende at følge dit lille træ, som nok skal blive stort og flot. Ideen er da fantastisk, så nu kan det være at der breder sig en veritabel platan-plage rundt på bloggene. Smukkere træ skal man lede længe efter.

  Ulla

  SvarSlet
 18. Tillykke med dit smukke træ, beskæring af træer er ikke min stærke side, så jeg kan desværre ikke hjælpe, men jeg glæder mig til at følge dit parasol træ's udvikling:o)
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 19. Hvilken dejlig ide - en ægte træ parsol- jeg elsker træer :-)

  SvarSlet
 20. Held og lykke med Platantræet.
  Det skal nok blive godt.

  SvarSlet
 21. Tillykke med træet - det bliver spændende at følge :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 22. STORT tillykke med dit ønsketræ :-)
  Jeg ville også spænde det ned med det samme, så grenene er så bøjelige som muligt.
  God arbejdeslyst :-)

  SvarSlet
 23. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 24. Tillykke med drømmetræet. Dejligt at få noget man virkelig ønsker sig. Det bliver spændende at følge udviklingen til en træ-parasol...

  SvarSlet
 25. Kære Frk. Solhat.
  Det er nemmest at trække grenene ud jo tyndere de er, så jeg ville gøre det nu, men endelig forsigtigt. Hvis du kommer til at knække en gren, så fortvivl ikke, der skal nok komme andre grene du kan spænde ud.
  God fornøjelse med det.
  Kh Helle

  SvarSlet
 26. Kære alle...... tusind tak for alle jeres skønne kommentarer det er virkelig overvældende.

  Tak for jeres mange gode råd og overvejelser og ikke mindst links......dette forum er virkelig et fantastisk sted. Denne uge er lidt hektisk, ikke meget tid til have og blog, så jeg har knap nået at nyde træet endnu.....men det kommer :0)

  SvarSlet
 27. .....og forresten Anne Mette.....du er jo altid velkommen ;0)

  SvarSlet
 28. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 29. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 30. Nå, nu er der da gang i indlæggene igen - jeg håber ikke der kommer flere fra mig med ens indhold!
  Kh Helle

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...