Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

tirsdag den 11. oktober 2011

1. ærgelse


......ja........hvordan vi end vender og drejer det så hører ærgelser jo også med til det søde haveliv og i år har der været et par stykker af slagsen her i haven.

Det hele startede ellers så godt da jeg i først på året såede mine første artiskokfrø nogen sinde. Spireprocenten var god og småplanterne mange, da de blev pottet op i drivhuset i foråret. Senere blev de plantet ud i haven.....både i min egen, min mors og min svigerindes have, da jeg havde alt for mange planter til mit lille frimærke.

Det gik da også efter planen langt hen ad vejen og i august kunne jeg prale af mine første artiskokker af egen avl.....flotte og grønne..........men målet med mine anstrengelser var jo ikke middagsbordet men at få disse smukke artiskokker til at gå i blomst.

Herfra gik det bare ned ad bakke......sensommeren bød på kaskader af vand og minimum af sol.......og da min have i forvejen vender mod nord så er der ikke mange pletter hvor der er heldagssol - desværre og dette er måske forklaringen på at det der ellers startede så godt blev en af årets største ærgelser :0(

Hvis vi skal vende ærgelsen lidt til noget positivt ja så har artiskokkerne hos min mor og min svigerinde i modsætning til mine klaret sig utrolig godt:


Jeg må jo bare konstatere at der ikke er noget der er så skidt at det ikke er godt for nogen - og så må jeg bare op på hesten igen  :0)


16 kommentarer:

 1. Nogle gange må man lige efter det en ekstra gang, og det skal nok lykkes næste år, især hvis vi får lige så meget sol, som vi hver især lægger bestilling ind på... :)

  Dine artiskokker så i hvert fald også dekorative ud i august.

  Nu håber jeg da ikke at du sætter en hel serie ind med "ærgrelser". Kan se at du har nummereret denne som 1...

  Op med humøret - i morgen skinner solen igen.

  Knus Ulla

  SvarSlet
 2. Nie zrażaj się pierwszą porażką, trudno nie wyszło :-). W przyszłym roku będzie dobrze :-))). Pozdrawiam

  SvarSlet
 3. Vi er i samme båd, nøjagtigt det samme skete for mine artiskokker.

  For 2 uger, blev jeg så sur på dem, at jeg klippede dem ned, orkede ikke at grave dem op. Men så skete der noget positivt, de begyndte at sætte nye pæne grønne blade. Havde glemet, at de er flerårige, så nu er der håb for næste år :-)

  SvarSlet
 4. Hoppas det blir bättre väder nästa sommar, då blir nog dina kronärtskockor mycket bättre!
  Mitt hängande fågelbad är köpt hos Löddeköpinge Plantskola, tyvärr tror jag inte de har internetförsäljning. Så du måste nog göra en utflykt till Skåne och köpa ett, och då kan du hälsa på hos mig också, kanske till våren?
  Kram
  Katarina

  SvarSlet
 5. Så iflg. Gitte H. kan ærgrelse måske blive vendt til glæde. Det håber vi. Godt du kan glæde dig over din mor og din svigerindes held, så du i hvert fald kunne se, hvordan de skulle have set ud. Men temmelig irriterende, når det var dig, der havde sået dem. Har du slet ikke nogen steder mod syd med sol?
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 6. Kan godt forstå din ærgelse - især når man, på de nederste billeder, kan se hvor fantastisk smukke de ellers kan tage sig ud.
  Men nu har den sidste del af sommeren da også været helt tosset i år - så måske det alligevel kan gå i din have til næste år.

  SvarSlet
 7. Kære søde Dorthe, som du ved gik det ligesådan med mine artiskokker - øv! Jeg har dog taget et par af de visne ind og de skal f...... få lov at pynte til jul med noget glimmer på, ha, ha!

  SvarSlet
 8. Nej, det hele kan ikke lykkes, og jeg vil da sige, at wow sikke nogle artiskokker!!!! Der har ikke engang været ansats til blomsterhoveder i mine i år :-/

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 9. Altså, jeg kan jo ikke lade være med at spise dem, det ved du :) I år er der heldigvis kommet mange, flere og flere som vi spiste - men altså, vi har også haft nogle som dine. Øv.

  Men jeg synes nu du skal give dem et forsøg mere næste år, uanset om de overlever vinteren er ej - jeg har ikke haft tålmodighed til at forsøge det :) Afsnittet fra Grønt I bogen kan læses her: http://www.fuglebjerggaard.dk/C.%20artikler%202002/artiskokker.htm

  Jeg har købt Violetto di Chioggia frø til næste sæson. Så vidt jeg ved, er hovederne er mindre, måske lettere at få til at lykkes? Den er helt lilla, så det skal naturligvis kunne passe ind.

  Nå, artiskok er min lille lidenskab :)

  kh Anne Mette

  SvarSlet
 10. Anne-Mette, det er netop denne sort, jeg har sået i år, og de har bare vokset sig forholdsvist store, men desværre ingen blomster. Jeg regner med, at de skal vinterdækkes, så nogle af dem får mini drivhuse eller klokker over sig.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 11. Ok. Jamen så må I altså prøve Verde Romanesco, som er den jeg har haft stour stour succes med i år. Jeg forestiller mig en del held..... Vi har virkelig haft mange blomster/hoveder. Men igen, vi har spist og spist, ingen blomstrende - indtil vi slagtede bedet forleden. Der var der faktisk stadig så bitte hoveder på vej. Men der var løbet kørt, bødlen havde skåret.

  Det jeg lige læste ved C.Plum var at man skal fjerne vinterdækket i tide, ellers mugner de - men det kan læses i linket.

  kh Anne Mette

  SvarSlet
 12. Ja, det er rigtigt - de kan let mugne - HAR prøvet det ;-)

  SvarSlet
 13. Mon ikke vi alle kender til 'fiaskoer' i haven? Men heldigvis har vi mange, mange flere 'succes'er'!

  Artiskokker har jeg aldrig prøvet, men måske engang, for de er jo utrolig smukke og jeg kan altså godt lide dem med den rustikke 'skal' uden blomst.

  SvarSlet
 14. Ærgeligt når det ikke lykkes, men sommeren kan da ikke blive lige så slem til næste år, så mon ikke det vil lykkes for dig :0)
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 15. Op med næsen kære Dorte, til næste år bliver alting godt ;o)))

  (- jeg ville godt nok også ha' haft svært ved at skjule min grønne ansigtskulør når familiens planter strutter og mine ikke dutter...)

  SvarSlet
 16. Tak for alle jeres dejlige kommentarer gode tips og links...ja det er med at holde hovedet højt og satse på overvintring og en kanon varm og solrig sommer næste år ;0)

  Som Susanne skriver så er der jo heldigvis flest succeer...

  ......jeg må "beklage" Ulla....for der er flere ærgelser at dele....nogen er dog smukke ;o)

  Jeg elsker din lidenskab Anne Mette....kan godt forstå du er betaget af dem....de er da fantastiske både på middagsbordet og i staudebedet ;0)

  Tak for info Katarina....men pas nu på jeg ikke holder dig op på det ;0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...