Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

torsdag den 22. september 2011

Clematis Texensis Kaiu


Jeg har helt glemt eller rettere...... jeg har knap haft tid til at vise jer nogle af alle mine skønne clematis i år. Det må der rådes bod på .

I foråret købte jeg hos Flemming fra Clematis Danmark denne skønhed af en clematis. Den er lille, yndig, klokkeformet og næsten ikke til at se hvis man ikke lige ved den er der. Det er ikke mange der selv får øje på den  - kun de der har haveøjet med sig og kigger "under overfladen".

Jeg har plantet den under min opstammede duftsnebolle og planen er at den nu hver sommer skal vokse op igennem kronen og drysse sine skønne klokker ud over træet så det ser ud som om det er træet der står i blomst igen. Duftsnebollen blomstre i maj/juni og Kaiu i juli til frosten sætter ind så der skulle på denne måde  være basis for en blomstrende busk hele sommeren.

Efterhånden som blomsten ældes antager den en sart rosa/lyselilla farve på de tykke, kronbladene ... virkelig delikat. Der er stadig rigtig mange små knopper på og jeg håber at efteråret bliver mildt så de når at springe ud mellem de snart orange blade på duftsnebolle-træet.

Det lille fine rakubrændte insektbo der så fint hænger i træet sammen med  Kaiu er fra Butik Remme

7 kommentarer:

 1. Den er smuk ! Delikat- som jeg holder af af Clematis skal være. Er ikke selv så meget for de stor blomstrende pralende nogen.
  Så fint med det lille insektbo.

  SvarSlet
 2. Hjerte-suk....hvor er den sød. For mit indre blik kan jeg lige se den vokse også i min have.
  Det er vel en indianermynte der blomstrer så flot i blålilla ved siden af ??

  SvarSlet
 3. Ja, det var då en liten skönhet! Hoppas att vi får se foto på den senare, när den täcker hela trädet!! Det måste vara magnifikt!!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
 4. Clematis ER smukke.
  Vi har desværre endnu kun 1. Jeg håber på et par stk. mere med tiden.

  SvarSlet
 5. Åh, vilken vacker och söt liten klematis!! Den hängande fågelholken är helt underbar!!! Så fint den hänger där i trädet.

  Men du.... jag bara undrar: vad heter den fantastiska rudbeckian du har i headern.... Jag blev kär!! Så läcker. Har aldrig sett den tidigare.

  Tack för alla gulliga hälsningar!!

  Ha en toppendag!
  Kram
  Charlotte

  SvarSlet
 6. Miri....ja den er bare rigtig delikat og sprød.

  -----

  Sødeste Berit.....ja den er yndig....nu er det bare spændende om den er så hårdfør som lovet :0)

  Ja det er en indianermynte eller agastache/Anisisop "Black adder" ....den bliver bare ved og ved med sine smukke blomster.

  -----

  Ruben.... det håber jeg også ;o) Jeg tror det bliver godt :0)

  -----

  Landbohaven...ja de er ikke til at undvære - de er gode indslag i højden og planter man dem i forskellige beskæringsgrupper så er der blomstring hele sæsonnen :0)

  -----

  Charlotte.....tak - ja den er bare rigtig sød....håber den bliver rigtig frodig næste år :0)

  Blomsten i headeren er jo selvølgelig en Solhat ;0)

  Echinacea purpurea "Strawberry shortcake"....det er første gang jeg har den i blomst i år......og den skulle også blive mere lyserød end mine blev i år - de havde det ikke så godt med al vandet fra oven så desværre begyndte de at mugne temlig tidlig :o(

  SvarSlet
 7. Interessant lille sag med et lige så interessant navn. Passer rigtig godt til "rakubrændt" :-). Den er virkelig fin. Endnu en plante til "kan de også se sådan ud" samlingen. Man bliver klogere her i blogland :-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...