Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

fredag den 23. september 2011

Efterårsjævndøgn!



SUK........nu er der ingen vej udenom - almanakken har talt. I dag er det efterårsjævndøgn og fra kl. 11.05 starter vinterhalvåret. Jævndøgn er som bekendt det døgn om efteråret og om foråret hvor nat og dag er lige lange og alt efter hvor i landet man bor så står solen op +/- kl 7.00 og går atter ned bag horisonten +/- 19.00

Det er nu mørket for alvor tager fart og det bliver tid for at hygge indendøre med tæpper, magasiner og stearinlys....men først er der nogen dristige og modige meteorologer der har lovet os en rigtig sensommer week-end med temperaturer der nærmer sig de 20 grader............tør man næsten tro det. .......jeg krydser i alle tilfælde alt, hvad der krydses kan.......for hvor kunne det være dejligt med bare én ja måske to hele dage med høj efterårshimmel og ingen regn.

PLEASE!!!! haven trænger virkelig til at der kommer én derud og ordner lidt :0)



16 kommentarer:

 1. Smukke billeder !
  Tja, vi kan ikke kæmpe mod tiden..Vi må få det bedste ud af den.
  Stearinlys !
  :-)

  SvarSlet
 2. Kære Dorthe.
  Ak ja vi kommer ikke uden om at NU er det efterår, jeg er heller ikke det mindste parat ! Jeg tror på den gode weekend-vejrudsigt og skal "lege" med motorsav i haven :-)
  Hyg dig.
  Kh Lone

  SvarSlet
 3. Ja det skal udnyttes til det fulde i haven hvis weekendvejret bliver som de lover. Græsset er også vokset helt vildt, så jeg må have sønnike til at tage nogle ture på havetraktoren.

  SvarSlet
 4. "Sol sol kom igen", jeg går og fløjter melodien....jeg satser på det virker ;-) God solrig weekend til dig Knus fra Fru Krull

  SvarSlet
 5. Ja det er tydeligt, at vi har fået efterår. Fantastisk smukke farver der er i naturen lige nu.
  Jeg glæder mig også til weekenden, hvor jeg satser på, at der skal ske noget ude i haven. Pu ha som ukrudtet dog har haft kronede dage, men NU skal det få tur ;-D Håber også jeg når, at nyde haven når jeg forhåbentlig (ren ønsketænkning) har fået bund i ukrudtet.
  Rigtig god dag/weekend til dig, og alle i andre havenørder.
  Efterårs hilsner fra Marianne i Hvam.

  SvarSlet
 6. Jeg krydser fingre sammen med dig, men det skulle vist være sikkert og vist. Håber bare ikke vi får satellitrester i hovedet i dag. Jeg vil så gerne i haven i morgen :)

  SvarSlet
 7. Suk.... Men det lover da nogenlunde i dag, her i hvert fald, bare ikke så megen blæst, øv.

  Smukt billede af dine(?) børn på stranden.

  I øvrigt, hostaen fra blog-lørdagen er en 'Aureomarginata', hvis du holder styr på det :)

  Og så må jeg vist finde mig en Huldine, hvor hun den smuk

  SvarSlet
 8. Hej Dorthe.
  Ja det er sådan lidt melankoli der rammer mig når vi går den "forkerte" vej. Jeg kan virkelig godt følge dig, med det der PLEASE jeg trænger virkelig også til at komme i haven og sidde lidt op ad den solvarme væg og nyde en kop kaffe, mens jeg kan se dagens fremskridt i haven for mig. God weekend til dig, mig og alle jer andre.
  Henrik

  SvarSlet
 9. Jeg krydser også fingre for at vejret holder. I dag drak vi kaffe i haven, men det bliver hurtigt køligt med den megen blæst.
  Smukke høstanemoner.

  SvarSlet
 10. Jeg synes, at vi skal sætte pris på hver årstid af året. Der er ingen tvivl om, at den tid vi kan tilbringe i haven er den bedste på året.
  Nu er vi helårscampister, og vi sidder da ude og griller hele vinteren. Vejret er der ikke noget i vejen med. Det er kun påklædningen :-)

  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 11. Jeg fik lige et par timer i haven i eftermiddag. Pludselig havde vinden lagt sig og der var den der helt særlige efterårsklarhed i luften. Det er nu ikke så ringe. Svært var det at gå ind, men det hjalp at tænke på, at dagen i morgen forhåbentlig byder på det samme :-)

  God haveweekend
  Birgitte

  SvarSlet
 12. Ja, det er sikkert og vist, at nu er det efterår. Men med den vejrudsigt de næste mange dage, så vil jeg prøve at lege at det er sensommer lidt endnu :-)
  Sikke skønne clematis du viser i de forrige indlæg. Jeg er lidt bagud med blog-læseriet med denne her dumme forkølelse. Men jeg er sikker på at sol og høj himmel må kunne kurrerer alt :-)
  God have-weekend.

  SvarSlet
 13. Næ vi slipper ikke udenom jeg håber bare at vinteren bliver lidt kortere end sidste år. men det gælder om at nyde de gode havedage og det ser jo ud til at vi får et par dejlige weekenddage, ha en rigtig god weekend:0)

  SvarSlet
 14. Det er desværre et faktum, som ikke er til at løbe fra. Men det bliver skønt med et par "rigtige" havedage". Det trænger min have i høj grad også til.

  SvarSlet
 15. Ja, det går den vej... Om det er den forkerte vej, ved jeg ikke - jeg elsker efterår med fantastiske farver og høj himmel, hvis bare vi kan være heldige at få det.

  At vi har haft alt for lidt sommer kan ingen være uenige i, men efteråret byder på mange gode ting med indkøb af f.eks. løg og barrods-roser og hygge med lys og varm cacao indendøre + havebøger.

  God haveweekend, i dette dejlige vejr.

  Ulla

  SvarSlet
 16. Miri.....ja masser af staerinlys :0)

  -----

  Lone....ja vi må se at få noget fra hånde derude når nu endelig lejligheden byder sig ;0)

  -----

  Gitte....ja uha græsset det gror som besat med de vandmængder der falder :0)

  -----

  Fru Krull.....dit fløjteri virker her ;0)

  -----

  Marianne.....ja det skal ordnes derude....og slappes lidt af og nydes indn i mellem ;0)

  -----

  Lene *SMILER* - - ja det var helt skønt at slå øjnene op i morges se solen på vej op på himlen, hører fuglene synge og tænke PYHA....den fløj forbi ;0)

  -----

  Anne Mette....tak fordet søde......ja jeg holder styr eller prøver i alle tilfælde ;0)

  Huldine kan kun anbefales :0)

  Børnene på standen er af egen avl ;0)

  -----

  Henrik....uhmmmm solvarm væg - det bliver bare så godt :0)

  -----

  Lisbeth....ja det er med at suge de sidste varme timer ud af efteråret ;0)

  -----

  Madam Bæk - velkommen hjem :0)

  ....ja det skal vi bestemt og forandringerne i løbet af året er det der gør forventningerne til næste årstid endnu større ;0)

  -----

  Birgitte....ja det er sådanne dage vi gerne vil have lidt flere af inden vi lukker og slukker haven for denne sæson ;0)

  -----

  Hanne.....håber du får forkølelsen rystet af dig så du kan komme ud og nyde efteråret igen :0)

  Ja clematisserne er skønne og så blomstrer de endnu.....det er det bedste - det er godt ed lyspunkter ;0)

  -----

  Lisbeth....ja jeg deler dit håb....jeg elsker vinter når der er rigtig vinter meeeeeen den kan nu også blive for lang ;0)

  -----

  Ina.....ja vi må ud og rode og regere og rydde op efter sommerens udfoldelser ;0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...