Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

torsdag den 22. september 2011

Huldine den skønneDenne Viticella er en clematis med to ansigter alt efter hvordan man ser den. En utrolig smuk cremehvid ja næsten kridhvid, clematis, når man ser den forfra, hvor de smukke kronblade kranser den bleggule midte. Den lyser helt fantastisk op i skumringen på nordsiden af huset hvor den stortrives i espaliet på væggen sammen med Blekitny Aniol/Blue angel 

Hvis man vender blomsten om og kigger på bagsiden afslører den de smukkeste rosalilla årer på kronbladene - virkelig smuk.

Huldine tilhørere viticellaerne og skal derfor i lighed med de andre viticellaer klippes ned hver vinter til ca. 10 cm over jorden hvorefter den i løbet af foråret sætte i gang med sin grokraft og sende mange nye stængler i vejret. Det er helt utroligt at disse italienske bjergranker i løbet af få måneder klatrer op og bliver så frodige som denne.

Huldine er en sund, smuk grøn og meget blomsterrig clematis jeg bare ikke ville være foruden.

13 kommentarer:

 1. Det var vel nok en sød og sjov plante. Naturen er en utrolig skaber. Jeg er også ret imponeret over den fine lille klokkeformet clematis. Rigtig god idé at lade den vokse op i det træ.

  SvarSlet
 2. Så fin hon är fröken Huldine. Jag har henne här hemma också men hon har inte velat blomma ännu :-( Jag får hoppas på nästa sommar.

  Hälsar Åsa

  SvarSlet
 3. Huldine er sandelig en skøn, skøn clematis. Jeg kendte den ikke, men har hørt navnet før. Og så med to udseender... Kan jeg mon have mere på ønskesedlen :)

  Top-tjekket header, du har sat på.

  God aften til dig

  Ulla

  SvarSlet
 4. Hej Dorthe
  Jeg har også Huldine, men kom desværre til at kappe den første og den anden spire over med hakkejernet. Den var frosset helt ned i vinter, så jeg havde såmænd opgivet den.
  Men den er en overlever, lige nu står den med årets første knopper, jeg venter bare på den skal blomstre sådan lige om lidt.

  SvarSlet
 5. "Huldine den skønne" är verkligen ett passande namn!!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
 6. Tusind tak for den fremviste Huldine. Det var jo lige netop den jeg købte på Lundhedes Planteskole til skaldede 30,- kr., da jeg var med som jyde-gæst på forårets tour-de-blog. Jeg glæder mig til næste sæson, hvor den forhåbentlig bliver lige så flot som din :o)

  SvarSlet
 7. Kære Dorthe, den tror jeg heller ikke jeg vil leve uden så jeg må skrive den på huskelisten.
  Hvor har du været flittig med indlæggene jeg har kikket væk et par dage og så......
  Men nu er jeg med - det er skønne efterårsbilleder fra din have, det gælder om at komme ud og nyde når det er muligt:) Tak for linket (fra Eva) til græsserne, det må jeg også studere nærmere:)

  SvarSlet
 8. Ja Huldine er i toppen af clematisskønheder og når den så oven i købet er så frodig så er det jo et plus.

  -----

  Fru Friis
  Lundhede er en fantastisk planteskole og så i de omgivelser......har været der flere gange der er jo ikke så langt herfra som til så mange andre steder ;0)

  -----

  Lisbeth....og selv tak for link.....det er det fede ved bloggen at vi deler de gode og inspirerende steder med hinanden :0) Hvor er det skønt!!!

  SvarSlet
 9. Hon är en riktig skönhet! Jag har henne på min önskelista inför 2012.
  Ha en riktigt skön helg!
  Maria

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...