Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

onsdag den 29. maj 2013

Tulipan Blue parrot og træpæon............er et skønt match...........og nu er det lige ved og næsten.
 
Knopperne på træpæonen svulmer og har nu antaget den lyserøde nuance jeg elsker så meget. Mit lille skønne pæontræ er flankeret af den smukke tulipan Blue parrot - et syn jeg ynder at nyde fra hængekøjen.....og i dag syntes jeg I skal være mede til at nyde den første knop i år der er lige ved at springe.
 
Pæontræet frøs desværre  en del tilbage i vinter og jeg måtte klippe nogle døde grene helt af  - men til trods for det så er der til min glæde  i alt 7 smukke knopper på træet der venter på lyserøde-juni ;0)

Mange tørreog visne  grene måtte i starten af maj klippes af - men tænk sig
nu knap en måned senere er pæontræet klar til at blomstre.
For foden af blue parrot er min orange nellikerod også begyndt at blomstre
 -  i smuk kontrast til det lilla.22 kommentarer:

 1. wau så flotte sammen. Det er jo et rent deømmesyn.

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - ja det kan være svært at løsrive sig derude ;0)

   Slet
 2. Der findes næsten ingen planter, der kan se så sølle ud om vinteren som træpæonerne; men så meget desto større er glæden ved de smukke blomster, ikke mindst når de er i godt selskab.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det må du nok sige Marie - jeg var godt nok noget hængøret da jeg måtte klipp emange store grene af - men det gik jo heldigvis godt alligevel :0)

   Slet
 3. Ihhhh hvor er det flot... Jeg er helt vild med sammensætningen. Det bliver da bare MEGA flot når det står i fuldt flor. Tulipanerne Blue parrot er jeg også ret vild med.... Men dem jeg købte engang kom ikke igen... som så mange andre. Men måske jeg skulle investerer i nogle nye til efteråret?
  Skønt med hængekøjen... Ja vores "mistede livet" da planerne om et Orangeri kom... Den hang nemlig i træerne der stod hvor Orangeriet er nu.
  God aften
  Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Desværre er blue parrot nu blevet dead headed - de holdt kun til det første udspring på pæonen. De tidligere år har de ellers fultes ad. En hængekøje er et must Susan....det er så dejlig afslapning i eftermiddags aften solen - vores hænger på to nedgravede lærkestolper....måske det var en ide ;0)

   Slet
 4. Skøn træpæon, jeg glæder mig til mine bliver så store.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg sørme godt forstå Lisbeth - det er også bare en af årets mange højdepunkter ;0)

   Slet
 5. Hej Dorthe.
  Ih hvor er de smukke sammen.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 6. Sikke en fin kombination, det ser godt ud.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
 7. Hej Dorthe.Skønne billeder af din træpæon.og godt match med tulipanen.Min lille træpæon fik en blomst sidste år,men kan ikke se nogle i år.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv hvor ærgeligt Jette......måske den lader op til en gigantisk blomstring næste år i stedet.....jeg krydser i hvert fald fingre for dig ;0)

   Slet
 8. Åh som det ser dejligt ud, Dorthe, 7 knopper. Du viser os blomsten, ikke?! Jeg må vist snart ha' mig en. Men jeg tror jeg vil starte med en tur til Ledreborg slotspark lige weekenden og se pæonselskabets pæonbed, det er jo lige om hjørnet. Knus Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* jo da - den slipper du ikke for ;0) Ja hvem der bare boede lige om hjørnet der ;0) Håber på at se billeder derfra......;0)

   Slet
 9. Tak for at dele dette betagende syn af den smukke smukke træpæon :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var bare SÅ lidt skønne Miri ;0)

   Slet
 10. Vilka underbara bilde rpå pion och massa tulpaner som ser helt underbara ut. Vackert..

  Kram Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anna.....ja det er nu der skal stornydes og juni er klar med et lyserødt drømmesyn ;0)

   Slet
 11. Jeg er helt solgt! Også for dine flotte billeder.

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...