Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

fredag den 17. maj 2013

Tre nye anemoner.....


På plantemarkedet ved Hald Hovedgård for et par uger siden blev jeg fristet til at købe nogle nye anemoner med hjem. Øverst er der en grøn dobbelt anemone hvor blade og blomst næsten går i et. Hvad den hedder er jeg langt fra sikker på så hvis der er nogen der kan hjælpe mig og ved et navn ville det være dejligt.
 
Her under er det en Anemone blue eyes - lyset driller mig lidt og det er ikke lykkedes mig at tage et godt billede af den ene blomst jeg fik med hjem endnu....men jeg prøver igen indtil da kan i klikke på linket og se et bedre billede af skønheden. Et helt hav af den skønhed under mine tidselkugler......jo måske om nogle år :0)


Den sidste anemone fik jeg næsten i købet (godt nedsat) da det var den sidste af slagsen og kun en lille pistling der var tilbage - tilmed uden blomst. Men en chance skal den have og hvis jeg er heldig overlever den og giver en blomst eller to næste år. Den hedder Anemone pseudoaltaica  yoki-no-sei og er fra Japan.....den bliver højere end de almindelige danske anemoner....mere ved jeg faktisk ikke....så nu må årene arbejde så jeg kan blive klogere på den :0)

9 kommentarer:

 1. Spændende med nye og smukke anemoner og med dine grønne fingre, så er den lille pistling i rigtig gode hænder :-)
  Jeg går og glæder mig til, at de sommeranemoner jeg fik af dig springer ud og det ser ud til, at der er godt med blomster på, såh ....

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nu må vi se hvor grønne de er Susanne ;0) Lyder skønt med sommeranemonerne....mine er ikke ret langt fremme, tror måske de har stået for tørt og for skyggefuldt....men nu må vi ser hvordan det går når varmen nu kommer om det så ikke sætter lidt fut i fejemøjet ;0)

   Slet
 2. Det er helt utroligt så mange smukke anemoner, der findes - og disse her skal nok kvittere for god behandling med masser af blomster til næste år. Meget fine er de altså :) Knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er utroligt Frk. Anemone......så fristelserne er store :0) En af de handlende havde utrolig mange forskeliige slags med.....også helt nye han havde taget hjem og selv var igang med at afprøve.

   Slet
 3. Ih hvor findes der mange smukke anemoner! Den første hvor blade og blomst går i et - er da helt unik!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg syntes den var så speciel - nok mere end smuk - at jeg ville prøve om den kunne gøre det som et fint forårs-bunddække i haven :0)

   Slet
 4. Tror den øverste er Anemone nemorosa 'Bracteata Pleniflora'

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...