Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

lørdag den 11. maj 2013

Porcelænsærenpris - og tjuhej hvor det går.........


 ........ alle timerne flyver afsted her i Kristihimmelfartsferien og vi når en masse. Haven er det dog ikke blevet til så meget til dog har jeg lige nået at plante mine mange små porcelænsærenspris/Veronica Gentianoides ud. Berit har flere gange vist denne smukke blå blomst frem og jeg blev jo så hovedkuls forelsket at Berit sød som hun er sendte mig nogle frø i 2011.
 
Faktisk måtte hun sende frø to gange da jeg ikke havde held af det første gang men anden gang spirede de og nu har jeg haft potterne til at stå i drivhuset vinteren over og nu skal det være...... ud i staudebedet med dem. De der er længst fremme er allerede begyndt at blomstre lidt og snart kommer flere til........tålmodighed er en dyd der er god at besidde når det handler om staudesåning - åh hvor jeg glæder mig søde Berit, til at kunne fremvise  små  skyer  af din sartblå porcelænsærenpris med tiden :0)

 
 


15 kommentarer:

 1. Godt det er lykkes for dig, at få den til at gro. Jeg glæder kig til at se den i blomst,Jeg kender den slet ikke.
  Ha´ en god søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også glad for det kan du tro Åse.....det er skønt når noget lykkes ;0)

   Slet
 2. Det kan jeg godt forstå at du glæder dig til, den er fin. Jeg har fået en forærende fra Rose, mener jeg det var. Den er nu ikke så langt som dine.
  Knus og god søndag
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke...det bliver skønt med de smukke lyseblå........du må huske på at mine har stået i drivhuset i vinter og i det kolde forår....det har hjulpet dem godt på vej - men nu er de ude i bedet ;0)

   Slet
 3. Hej,
  Dejligt at det lykkedes.De er meget smukke.
  Har dem ikke men glædes over at beundre dem hos dig og Berit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er skønt Anne håber at kunne vise flere billeder senere der kan nydes og måske endda være så heldig at kunne høste frø til sensommeren ;0)

   Slet
 4. kan godt forstå du glæder dig osse, og super fin blog du har her

  http://fastersnyttehave.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Dorte og velkommen inden for havelågen....skønt at du kigger forbi vil kigge forbi din nyttehave ved lejlighed :0)

   Slet
 5. Jeg har også fået frø, og har forsøgt mig med at så. Jeg er ikke nogen ørn til det, og lige nu står en enkelt lille plante i son potte. Jeg håber at den vil klare sig, for jeg synes også at de er fantastisk smukke. Dine ser rigtig godt ud. Held og lykke med udplantningen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Som sagt lykkedes jeg også først 2. gang. tror lidt årsagen var mangel på vand første gang jeg forsøgte mig....men denne gang har jeg været over dem hele vinteren og de er blevet nurset og pottet op et par gange :0)

   Slet
 6. Det er så skønt når det lykkes:) Anden gang var også lykkens gang hos mig og jeg har en del nysåede porcelænsærenpris som skal prikles nu og jeg kan se hvad jeg har at glæde mig til.
  Nyd din dag. Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en fed fornemmelse :0) Du kan roligt glæde dig.....jeg beholdte dog mine i potter det første år - jeg var bange for at de var for små at plante ud sidste år og nu er jeg glad for at jeg beholdte dem i drivhuset i vinter - det har båret frugt ;0)

   Slet
 7. Hvor ser det dog godt ud med dine frøplanter. Mine frilandsmodeller er ligeså langt fremme som dem du viser på de første bilelder. Sjovt med at tage nogen ind i drivhus, så man kan få nogen til at blomstre lidt tidligere. Det gør jo den noget korte blomstringssæson lidt længere for denne lille skønhed.
  Jeg kan se at der er meget forskel på hvor langt mine er fremme i de forskellige bede. Jeg har dem nu 5 forskellige steder i haven.
  Jeg må tage nogen frølinger med ind til byhaven i år.
  Husk at du kan frøså med egne nye frø så snart de er modne i år - i 2011 havde jeg spiring 4.august

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er sørme også super glad for at det nu er lykkes mig at nurse afkommet af dine frø så jeg i år kan glædes over dem også. Ja drivhuset skyder lige det hele lidt længere frem.....og nu tror jeg bedre rodnettet kan klare at komme ud end de kunne i efteråret.

   Tak for tippet......så er det jo bare om at lade frøene sprede sig lidt som valmuerne og digitalis måske :0)

   Knus

   Slet
 8. Ihh hvor blev jeg glad da jeg så du også havde Porcelænsærenspris.Og jeg kan læse mig frem til at den ikke er så nem. Rose var så sød at sende mig frø først på året og de står nu alle i mit bed. Hvad jeg ikke var klar over ( sådan er det at være nybegynder) var at de først kommer til næste forår. Så nu er der noget at glæde sig til. Det er nogle dejlige billeder af den,du har lagt på.
  Mange havehilsner fra Linda

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...