Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

lørdag den 4. maj 2013

Lørdag i haven.......


 .........med alt hvad det bringer med sig af glæder og overraskelser. Tulipanerne begynder nu deres udspring og ih hvor har jeg længtes. Her ovenover er det "Spring green" der nu endelig gør tornet julerose og pixie selskab.....et fantastisk syn - og også humlebierne nyder det.
 
Kobjælden er sprunget ud.....dvs den jeg selv har plantet og har haft i mange år er af uransagelige årsager gået ud i vinterens løb - dette er en selvsået der har fundet sig tilrette lige op ad min flisegang.
 
I modsætning til al min forventning til dagens vejr har det holdt tørt her på matriklen hele dagen....skyer er kommet og gået, solen lige så, temperaturene har været ubeskrivelige høje i hvertfald hvis vi måler efter den skala der har gjort sig gældende hele foråret. Desværre er vinden dog taget til IGEN IGEN så det var ikke let at smide termojakken helt.
 
De gule botaniske tulipaner herunder er nu også sprunget ud......og jeg skal da lige love for de er gule - også noget mere gule end det billedet sagde....så det kan man vist roligt kalde en overraskelse. Men hvad....måske de falmer lidt de kommende dage - det ville bestemt ikke gøre noget.
 
Narcisserne begynder også så småt - den første er sprunget ud og flere kommer formegentlig i morgen....det er da ubeskriveligt skønt....heldigvis er de lidt mere afdæmpede i farven end min nye botaniske tulipan. 


 

18 kommentarer:

 1. De samlet en masse krudt for at gi' dig en på opleveren, Dorthe. Jeg synes de er smukke, jeg har lært det, at de gule er smukke. Altså tror jeg. I rette mængder. Kh Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - ja gult i de rette mængder - Den her er mig dog en tand for skrap :0)

   Slet
 2. Hvis dine botaniske er 'Tarda' så falmer farven ikke.

  Jeg har ikke noget imod sarte farver, men jeg holder nu lige så meget af knald-på farver og især er jeg glad for mine 'Tarda' - de lyser så dejligt op efter en grå vinter :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Husker ikke hvad de hedder og jeg har ikke lige fundet sedlen....men jeg må se om jeg kan finde den i rodet et eller andet sted :0)

   Slet
 3. Skønne billeder af spring green og klematis. De botaniske tulipaner er lige gule nok - efter min smag. Jeg er mere til, de lidt mere stille farver ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. ....ja lidt mere dæmpet ville have været perfekt - men sådan er det jo med billeder - de er ikke altid farveægte :0)

   Slet
 4. Dejlige billeder. Jeg er ret vild med farverne på de første 4 billeder :-)
  Det er sjovt som kobjælder kan så sig selv de mærkeligste steder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - de matcher hinadne godt de tre sart limegrønne indslag :o)

   Slet
 5. Sjovt nok er de fleste af mine narcisser i blomst, men mine Spring Green tulipaner er ikke nær så langt som dine, måske er dine i krukke?
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - næh nej søde - som du kan se på billedet så står Spring Green godt nok ude i bedet hvor de har stået nogle år nu ;0) De står i havens solrige hjørne og mine narcisser står mere skyggefuldt - det må være mit bud på forskellen på haven min og Samsø ;0)

   Slet
 6. Jeg synes bare at det hele er så smukt.... :)

  SvarSlet
 7. Vad fint, backsippan har en ovanlig färg, allt har kommit så mycket längre än här i mellan Sverige.
  Ha en skön trädgårdshelg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Backsippan er det mon den vi kalder kobjælde ??? Den fåes i flere farver hvid,lilla og lyserød.....dem der vokser vildt i naturen her i området og som er fredet er lilla :0)

   Slet
 8. Utrolig flot billedkavalkade.
  Ja det er dejlige dage for tiden. Og det har vi fortjent.

  God søndag - den bliver vist endnu bedre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Helga..... det er bare med at nyde det gode vejr. Desværre er der overskyet her fra morgenen af i dag :0)

   Slet
 9. Godaften Dorthe.Skønne billeder.Mine Spring Green er også sprunget ud flere steder i haven.Elsker når alle tulipanerne blomstre.
  Her har vejret været rigtig dejligt,selvom det blæste lidt op om eftermiddagen.Skal på plantemarkd i Lyngby i morgen,og håber at møde rigtig mange bloggere.
  Håber du må få en dejlig dag i haven i morgen knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette....I må have en rigtig dejlig dag i Lyngby - håber vinden tager lidt af i forhold til i går :0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...