Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

fredag den 24. maj 2013

Liljekonvaller og allium.


I "skovbedet" bliver anemoner og vibeæg nu afløst af liljekonvaller. Liljekonvallerne geninførte jeg i maj 2011 da jeg var så heldig at få en kasse forærende. De blev plantet stategiske steder og brugte så 11 og hele 12 på at etablere sig.....og nu endelig her i 13 kan jeg sige at jeg igen har blomstrende liljekonvaller i haven......og jeg klapper i min små hænder af fryd ;0)

Duften er fantastisk og det kribler i fingrene efter at plukke en lille buket ind i stuen......men jeg venter lige til der er lidt flere der springer ud de næste dage.

........og lige om lidt begynder den skønne alliumfest - og den hvide syren  nærmer sig også udspring her den sidste week-end i maj.18 kommentarer:

 1. Liljekonvaller er nærmest nødvendige ... Vi har nogle, men ikke så mange som jeg kunne tænke mig. Smukke billeder du har taget!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nana....de er skønne - og duften åh altså....helt fantastisk :0)

   Slet
 2. Kære frk. Solhat - Liljekonvaller er smukke. Jeg har ingen i bedene, for dem jeg har (ikke selv har plantet men "arvet" fra tidligere ejer) foran huset breder sig helt vildt. Mellem fliser og andre uønskede steder. Men hold nu op - hvor er de tilgivet lige nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - ja det kan jeg godt forstå at du tillgiver dem lige nu. Håber jeg formår at holde min list i ave :0)

   Slet
 3. Ja, de er både smukke og breder sig.

  SvarSlet
 4. Liljekonvall er bare så utrolig fint.

  Ønsker deg en fin kveld. Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak og i lige måde Vivi :0)

   Slet
 5. Hej Dorthe.
  Jeg var også heldig sidste år at få forærende en kasse med liljekonvaller, håber de blomster til næste år. Skønne billeder som altid:).
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - tak - det er skønt med sådan en gave og tålmodighed er noget man skal have som haveejer.....men så er glæden også dobbelt stor blomsterne endelig viser sig efter lang tids ventetn ;0)

   Slet
 6. Hej Dorthe. Ja sikke en fest, du holder dig. Liljekonvaller dufter virkelig godt, jeg har nogle få og håber de formerer sig med tiden. De er under hækken. Din hvide syren bliver da helt overdådig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja her er havefest i maj ;0) Jeg glæder mig også til den springer ud kan du tro....den nærmere sig og ændre sig mere og mere fra limegrøn til hvid som dagene går :0)

   Slet
 7. Kære alle blomster elsker....Husk de fine , søde og vel duftene liljekonvaller er GIFTIGE.... Mistede en dejlig hund for år tilbage. Der siges ellers at dyr holder sig fra disse planter, men nej.. Det ætser alt indvendig.........

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder forfærdeligt med din hund.....og sikke et tab af en god ven af familien - det er jo næsten ikke til at bære.

   Du kan tro jeg husker det.......af samme grund fjernede jeg alle mine der var i haven den gang jeg fik børn - jeg turde simpelthen ikke løbe risikoen - det sammme galt dansk ingefær og stormhat. Nu er børnene store og jeg er ved at genindføre den skønne liljekonval.

   Slet
 8. Det glæder mig at se, at dine syrener og Allium heller ikke er i blomst endnu, det er de på Sjælland :) mine er ikke, kan du nok regne ud :)Mine liljekonvaller har bredt sig helt vildt de sidste år, men smukke er de.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - min have er langt bagefter sjællændernes have i år.......et par uger tror jeg.....der må være nogle varme klder under den fede sjællandske muld der varmer det hele op der ovre ellers ligger jeg lige midt i en koldfront hele tiden ;0) Jeg krydser fingre for os to Lisbeth og for at det snart sker.....vi kan nok tage maj med ind i juni i år :0)

   Slet
 9. Hvor er de egentligt flotte, min mor har en del af dem - men har også et mas med at holde dem i ave, så har aldrig tænkt på at tage nogle med hjem. Det skal dog overvejes med de smukke billeder du viser.

  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 10. Jeg syntes de er skønne og super smukke med deres små klokker Susanne og i et lidt vildt og utæmmet bed som et skovbed er de jo fantastiske som bunddække :0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...