Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

lørdag den 5. maj 2012

De første chokolade soldater.......


.....er sprunget ud.  Jeg har ventet med længsel på at se denne underskønne akeleje i blomst. Jeg såede den sidste år og har nøje fulgt den  igennem vinteren og det tidlige forår..........lykken er nu at jeg kan bryde ud i skønsang ........dadadadada for nu den er her.

Hold op hvor er den smuk - den er om end smukkere end jeg havde turdet håbe på - for ét er at forelske sig i et billede på bloggen noget andet er det at se den i virkeligheden.

Aquilegia Viridiflora "Chocolate soldier" - er hvad skønheden hedder og nu glæder jeg mig bare til at flere af dens skønne søstre skal springe ud.

De nærmeste chokoladebrune kronblade er svøbt i nogle smukke grågrønne bægerblade og vipper man akelejens blomsterhoved op, så inviteres man inden for til gul fest........hvem der dog bare var en bi :0)

Løvet er utrolig smuk og en attraktion i sig selv og de støvede grågrønne blade er super smukke i staudebedet.

Jeg håber virkelig man kan samle frø af den for dem vil jeg sørme gerne have en million milliard af rundt omkring :0)
17 kommentarer:

 1. Nuuurh hvor er den fin :O Kan godt forstå glæden er stor når du selv har sået den og ventede så længe på at se resultatet :o)den er skrevet bag øret ;o)

  SvarSlet
 2. Ja den er rigtig fin, men man skal så vente et år på blomstring, kan jeg forstå. Jeg har købt en hos Achillea, den var nok også sået i år. Så må jeg væbne mig med tålmodighed et års tid.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 3. Så fin, så fin! Jeg venter også med længsel, men kan fornemme at jeg skal vente længe endnu. Såede dem i foråret, de var længe om at bryde frem, men nu er de der og er ganske små og fine. UHA, hvor skal jeg passe på dem, så de kan blive klar til næste sæson. Dejligt lige at få lov at se hvilken skønhed jeg venter på :o)

  SvarSlet
 4. Hvor er de altså flotte dine chokolade soldater - dem har jeg aldrig set før glæder mig på dine vegne over det dejlige resultat efter den lange ventetid :)

  SvarSlet
 5. Så nydelig den er! Og ekstra kos når det en har sådd selv blomstrer for første gang! Jeg har beundret den lenge, så jeg skal nok så den en vakker dag =)
  Ha en fin lørdagskveld!

  SvarSlet
 6. Du er SÅ meget in love, det lyser ud gennem din forelskede beskrivelse og smukke billeder.......og med rette - den er ganske bedårende.
  Jeg indfører akelejer i haven igår - har sået flere forskellige, som netop er blevet priklet om........kan da næste ikke udholde at jeg må vente 1 år inden de står og blomstrer i deres sarte og uskyldsrene udtryk :o)

  SvarSlet
 7. Åh så fine de er, kan godt forstå din forelskelse, dem skal jeg vist også have fast i:0)
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 8. Denne akeleien er kjempe flott. Bare så synd at blomstene er så små!

  Ønsker deg en fin kveld.

  SvarSlet
 9. wow!!!! de er endnu flottere end på frøposen. tillykke med dem.

  SvarSlet
 10. Søde Dorthe.
  Den er meget meget skøn og jeg forstår godt at du jubler, hvor er det også irriterende at man skal vente så længe - og dog er glæden næsten dobbelt så stor når der er arbejdet for at frembringe sådan en skønhed:)
  Knus

  SvarSlet
 11. ....tak alle og velkommen til nye havenisser ;0)

  Chokolate Soldier er simpelthen så smuk men for det utrænede haveøje er det ikke lige den der springer i øjnene i haven da den ikke gør meget stads ud af sig........det er i mine øjne bare med til at gøre den endnu skønnere ;0)

  Tålmodihed er en dyd........og når belønningen kommer efter lang ventetid er glæden enorm stor og berusende ;0)

  SvarSlet
 12. Det var jo det jeg sagde Dorthe for snart længe siden ;O)
  Mine har været i blomst i et par uger og er også udsolgt på div. plantemarkeder. jeg har heldigvis flere i 'ovnen'.

  OBS: det er ikke alle der blomstre efter et år. Nogle af dem kan vente op til 2 år inden de tager sig sammen til at sætte blomster!

  SvarSlet
 13. Åh, hvor er den dog smuk. Jeg husker udmærket at du fortalte om Chokolate Soldier på et at dine første svar på min blog, og nu er den endelig her. Jeg vidste slet ikke at der skulle gå så længe. Men den er værd at vente på :)

  SvarSlet
 14. Jeg Æææælsker Akelejer. Og dine små soldater er da bare SÅ fine :-D
  De må bestemt være værd at vente på.

  Marianne :-D

  SvarSlet
 15. Som mange andre er jeg også vild med Akelejer og jeg forstår din begejstring for denne skønhed!! den der virkelig lækker :-D
  K.Gro

  SvarSlet
 16. Jeg er helt pjattet med dine chokolade soldater!

  :-) Dorthe

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...