Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

lørdag den 19. maj 2012

Ind imellem bygerne..........og Staudestedet.


Ind i mellem de mange byger har himlen heldigvis også været blå. Dog ikke så længe ad gangen som man kunne ønske sig.

Kristi himmelfartsferien har budt på en tur i sommerhus sammen med familien. Destinationen var Fjellerup på nordsiden af Djursland og sammen  med min mor og mine søskende har vi haft et par dejlige dage med god mad, gåture, fodbold, afslapning, kortspil m.m.

En afstikker til Grenå hvor der blev shoppet lidt blev det også til fredag. Grenå er en hyggelig by med en masse Platantræer i bybilledet og mange af dem er formet meget smukt som I ser på træet herunder.På vej tilbage til sommerhuset midt mellem Grenå og Fjellerup kom vi forbi et skilt ved vejen hvor der stod: "Staudeplanteskole" - og som I nok kan tænke jer så var min nysgerrighed pirret. Dog lykkedes det mig ikke at overtale familien til at slå et smut forbi med det samme så jeg måtte vente til nu i formiddag med at snige mig afsted alene.

Jeg blev bestemt ikke skuffet -  selv om vejret ikke var det smukkeste og byge afløste byge, så fandt jeg hurtig frem til staudeplanteskolen i det idylliske Rimsø. Staudestedet som planteskolen viste sig at hedde lå ikke langt fra byens smukke præstegård (danmarks ældste landsbypræstegård) i smukke landlige omgivelser.

Staudestedet som flere af jer nok kender som en velassorteret netplanteskole, havde et ganske stort udvalg af stauder........mange spændende og for mig nye varianter til rimlige priser. Så trods regn endte jeg med at traske rundt en rum tid for at vælge nogle darlings ud.............og som staudestedets indehaver  Anne Svane herunder - og jeg blev enige om, så var det nok godt nok at familien blev hjemme i sommerhuset. 

Jeg kan varmt anbefale at slå et smut forbi staudestedet, når og hvis I kommer på de kanter............og skal I på plantemarked i Botaniskhave i Aarhus i morgen søndag så kig også  forbi Staudestedets bod og  hils endelig  fra mig.
11 kommentarer:

 1. Jeg kan også varmt anbefale staudestedet både som besøgssted, hun er bare så rar, og som net butik med dejlig service. Så godt du fik hende besøgt, håber du fik nogle gode ting med dig hjem, det kan være et problem når man også har feriebagage med og mor har været på planteskole.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var bare et super dejligt sted med god og hyggelig betjening.....jeg fik nogle virklig dejlige stauder med hjem......og de fleste er allerede i jorden - mere om dem en anden dag når øjenlågene ikke mere er så tunge.

   hmmmmm.....det var virkelig et problem og det endte da også med jeg selv måtte sidde med en kasse planter på skødet hele vejen hjem ;0)

   Slet
 2. Hej Dorthe
  Hvordan går det med dit platantræ. er det begyndt at røre på sig, mine har åbnet de første knopper idag, noget senere end normalt. Kender godt til staudestedet, men har ikke været der selvom min svigermor har sommerhus ved Tirstrup.
  Jeg tager i botanisk i morgen som vi altid plejer her i maj, nogen gange er der flere gode stande, men også efterhånden lidt for mange "kommercielle" der blot videresælger deres engros indkøb, så er det bedre at tage i Bilka....Nå men mon ikke der alligevel hopper et par planter op i favnen.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde Henrik tak fordi du spørger - det går aldeles fremragende.....de første blade er også sprunget ud her og det ser ud til at der er liv i alle grene - jeg har bare ikke nået at vise det endnu......men kommer tid kommer råd ;0)

   ....det vil jeg bide mig selv i næsen på at der gør....de kan slet ikke lade være. Rigtig god tur - jeg når det desværre ikke :0)

   Slet
 3. Det lyder som nogle skønne fridage, I har haft sammen - og den planteskole ser helt fantastisk ud! Super skønne billeder ;0) Klem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det Madam.......at trække et par dage ud af havekalenderen i ny og næ er nu ikke så ringe endna ;0)Jeg kan kun anbefale et besøg der......fristelserne er store og "desværre" tager de dankort *SMILER*

   Slet
 4. Det lyder dejligt med nogle dage i sommerhus på trods af vejret. Staudestedet ser jo ud som slaraffenland og jeg læste spændt og intenst og har studeret dit sidste foto for at aflure HVAD der kom med dig hjem??
  Knus og ha en dejlig søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. ...uha ja det var det :0) *SMILER* Jeg skal nok senere vise lidt mere og lidt nærmere af godisserne søde Lisbeth - især blev jeg fristet af det mørke løv på nogle stauder.........

   Termometeret banker deropad så nu vil jeg ud i stedet for at sidde her inde bag skærmen ;0)

   Slet
 5. Det staudestedet kunne jeg også tenkt meg å besøke, så mange stauder du viser bilde av - sukk. Her på mine kanter kan jeg bare drømme om å finne et sted med så mange stauder, men senere i dag, på vei hjem har jeg overtalt min kjære å stoppe på et gartneri som vi ligger i vår vei :-)
  Kanskje finner jeg noe som blir med hjem? Alpeklematis står nå på ønskelisten :-)

  SvarSlet
 6. Hej Dorthe
  Det lyder som en lækker ferie med indlagt besøg i staudeplanteskole, der ser ud til at have et stort udvalg. Jeg har også af og til handlet hos staudestedet.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 7. Det lyder som en skøn mini-ferie I har haft :-) Dejligt billede fra vandkanten.
  Jeg bestilte online fra Staudestedet sidste sommer, og jeg har været virkelig glad for de planter jeg fik. Så jeg går allerede og pønser på en ordre mere snart :-) Det er jo desværre lidt for langt for mig derop.

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...