Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

søndag den 13. maj 2012

Hvad mon denne smuksak hedder????Forleden fik jeg af en meget kær kollega en klump af denne smukke anemone. Hun har en del af dem i haven og den er rimelig hurtig til at brede sig - det lyder godt i mine øre for denne anemone der er større end de almindelige skovanemoner og mindre end høstanemonerne må gerne brede sig her i haven.

Hvad den hedder står hen i det uvisse - så hvis der er nogen der har et godt bud ville det da være skønt?????UPDATE:

Anemone sylvestris "Madonna" /Sommer anemone/Snowdrop anemone

13 kommentarer:

 1. Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med navnet, men hold da fast, hvor er den fin, den kunne også nemt få lov at bo hos mig ,o)

  SvarSlet
 2. Den heter Anemone sylvestris :-)
  Jeg har den selv i hagen og den oppfører seg nesten som ugress/ukrudt. Men den er jo søt, så da får en heller luke vekk det som blir for meget.

  SvarSlet
 3. Hvor er den pragtfuld......det var et heldigt fund/foræring :o)

  SvarSlet
 4. Jeg har den også, og den er en lille smule aggressiv. Jeg kalder den sommer-anemone, men jeg ved ikke om det er rigtigt.

  SvarSlet
 5. Både Marit og Sussi har ret i t det er Anemone sylvestris, også kaldet sommeranemone. Den er utrolig skøn at se på, men man skal vogte den godt for den breder sig både ved rodskydning og frø.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
 6. Tusind tak for hjælpen - sommeranemone er ny for mig..... ind til videre er jeg glad for at den er flyttet ind. Jeg har plantet den et sted hvor det ikke gør så meget at den vokser som ukrudt.....jo flere jo bedre - endnu, ellers må jeg ud og luge ;0)

  SvarSlet
 7. Nu har du jo fået svar, men jeg ville også sige sommer-anemone, som blomstrer fint og breder sig OK. Jeg synes nu ikke at den er agressiv, men dejligt med blomster, der stille og roligt bliver til lidt flere. Tillykke med den :)

  SvarSlet
 8. Jeg har den også og var lige så stolt over, at den havde bredt sig så meget for første gang, fordi jeg ikke har været så aggressiv med hakkejernet :o) Nå pyt den må godt der hvor den står.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 9. Så rar liten anemon :-)
  KRAM från mig!

  SvarSlet
 10. Ja den er skøn den anemone og ja den er fantastisk til at sprede sig ;0) Jeg har den også selv og valgt at bruge den i et bed hvor jeg har svær ved at sætte planter pga rødder fra en træ, men resultatet af bedet er nu helt perfekt ;0)

  SvarSlet
 11. Dejlig anemone. ahvde også kun styr på at det var sommer anemone så dejligt med hele dens navn.
  Hilsen Helle

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...