Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

torsdag den 3. maj 2012

.......hoster pindsvin virkelig?????

Her kom han en aften i juli frem for at drikke vand fra det fad jeg havde nogle af mine planter til at stå og drikke i. Da jeg blitzede stod han helt stille i lang tid......lige som en statue.

Pindsvinet er vågnet op fra sit vinterhi - og nu bor han her igen!!!!!! Jipppiiiiiii!!!!

Sidste sommer kom han/eller en af hans lige, tilbage efter et års pause og  hver aften  lagde han venligt et lille visitkort på fliserne eller på græsplænen.
Der skulle ikke meget overtalelse til før Claus og ungerne gik igang med at bygge én syntes vi selv "flot" og hyggelig villa, til den lille pindgris. Byggegrunden blev det fjerneste hjørne i haven helt henne bag ved den lilla syren..... lige under den japanske ahorn - det er her der er mindst trafik af både børn og voksne og  vi krydsede alle fingre for at et lille pindsvin ville finde det attraktivt at flytte ind.

Vi tiggede os til lidt kattefoder hos genboen og strøede ud med mellemrum - men der  var  dog  ikke tegn på at han fandt vej.

Men nu er det sikkert og vist - for hold k... hvor blev jeg forskrækket i aftes da jeg gik en lille runde i haven og der pludselig var nogen der "hostede". En meget mærkelig lyd og der gik et øjeblik inden jeg fik lyden lokaliseret.............det hostede, puslede og rumsterede i pindsvineboet.

Nu har jeg så været inde og google  om pindsvin virkelig hoster???? Jeg har hørt dem grynte og snøfte men ALDRIG hoste på denne måde. Det kunne denne fine hjemmeside Pindsvinevennerne i Danmark desværre fortælle sommetider er tilfældet hvis pindsvinet er ramt af Lungeorm.

Jeg har taget kontakt til pindsvine vennerne og i samråd med dem skal Peter Pind nu i en tre ugers medicinsk behandling før han kan sættes ud i haven igen.


 

26 kommentarer:

 1. Kommer der så nogen og tager ham med til behandling ?
  Håber det går vel, for han er en hyggelig fætter at have gående i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. .......de ville hellere end gerne have ham indleveret og behandle ham - men efter lidt råd og vejledning fra først den ene ven og så den anden ven fik vi lov selv at pleje ham. Så nu afventer vi en pakke fra pindsvinevennerne med lidt foder og en udførlig vejledning i medicinering.

   Vi krydser virkelig fingre for at han klarer sig......for ham kan vi da virkelig ikke undvære.......

   Slet
 2. Jamen der er da ikke mindre end fantastisk... vil det sige at han bor i dit badekar nu??? Hvordan gør man???

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - hvis jeg havde et ville det da være en mulighed ;0)

   Lige nu bor han i en flyttekasse henne i køkkenet - med halm og tæppe så han rigtig kan gemme sig om dagen. Kattemad kom genboen fluks over med og ellers står den på torskerogn og lidt avokado og honningvand indtil hjælpepakken kommer.

   Overvejer dog at indrette kaninens løbebur til pindsvinekravlegård så den får lidt mere plads - men vi skal lige have lappet et hul først så han ikkes tikker af før tid ;0)

   Slet
 3. Stakkar liten, jeg håper han blir fort frisk:) Pinnsvin er sååå søte, jeg skulle gjerne hatt ett i vår hage også:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde Linda det håber jeg også han bliver for det er nu så hyggeligt når han futter rundt i bedene på jagt efter natmad ;0)

   Slet
 4. Ej hvor hyggeligt med en ny beboer, håber snart han er frisk igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Krydser bestemt også fingre - og skal nok gøre alt hvad der står i min magt :0)

   Slet
 5. Det er da det bedste sted i verden han kunne have valgt at bosætte sig, sikke nogle dejlige dyrevenner i er. Godt at
  Peter Pind har jer. Håber alt går vel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske ikke helt verdens bedste sted men nok tæt på ;0) Vi vil i hvertfald hjælpe ham så godt vi formår :0)

   Slet
 6. Tänk om alla igelkottar och alla andra vilda djur som flyttar in i våra trädgårdar fick samma omtänksamhet som hos er. Fint vinterbo och så sjukvård när det behövs.

  Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. .......ja med lidt råd og vejledning kan køkkenet hurtigt laves om til en plejestation ;0)

   Slet
 7. Fint lille pindsvinehus I har lavet, så bliver den nok hos jer. Håber den kommer over lungeormene, når nu den får en kur.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Lisbeth - det håber vi bestemt også :0)

   Slet
 8. Det er SÅ hyggeligt med pindsvin i haven, alle burde have kroge hvor de kan bo. Jeg har et kæmpe komposthjørne og der bor der også pindsvin :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Marlene......det er bestemt virkelig hyggeligt :0)

   Slet
 9. Held og lykke med den lille fyr, det er da også et dejligt bo i har lavet til ham.
  Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle......tak :0) Ungerne og jeg selv er fyr og flamme over at der allerede var flyttet en ind. Det havde vi virkelig ikke forventet.......nu må vi til at bygge et bo mere så vi kan få en hun til at flytte ind også :0)

   Slet
 10. Nåååhhhh en sød "historie" Dorthe, held og lykke med det lille kræ :-)
  kh Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lone.......håber historien ender lykkeligt :0)

   Slet
 11. nej hvor sjovt at se billedet af pindsvinet....og hvor fint og godt at du kontaktede pindsvinevenner, der kan hjælpe den lille fyr.....jeg har får en del år tilbage haft besøg af pindsvinevenner i en børnehave, hvor jeg var og her havde de et pindsvin med som børnene fik lov til at se hver især....vi havde pindsvin som månedens dyr og netop det at se det og høre om hvordan man kan hjælpe dem, fil virkelig interessen ind hos børnene og de var meget mere lydhøre over viden om de små kræ....og jeg har da heller sldrig før aet et pindsvin på maven, så det var en stor oplevelse....de er virkelig kære de små pindgrise....god havelyst herfra


  venligst Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Anita - billedet er fra i sommer - jeg vil forsøge at tage lidt billeder i aften når han vågner igen. Ungerne oppe i børnehaven har kigget med på bloggen i morges - og jeg har lovet at tage flere billeder og evt. tage den med der op inden den sættes fri igen........så det ender nok også med et helt tema om det lille kræ ;0)

   Slet
 12. Det er en meget fin villa I har bygget til Hr. Pind men der er åbenbart fodkoldt. Stakkels lille kræ. Jeg håber han kommer sig for de er superhyggelige. Da jeg var barn var de allevegne, men det er meget, meget længe siden jeg har set et svin i naturen.

  SvarSlet
  Svar
  1. ........ja med den vinter vi har haft kan selv den mest velisolerede villa blive kold ;0)

   Slet
 13. Nåh, den lille stakkel. Hvor var det godt at du hørte ham hoste, så I kan hjælpe ham. Jeg krydser fingrer for at han nok skal komme sig, med den kærlige pleje han får hos jer. Jeg kan godt forestille mig at ungerne er fyr og flamme over at få lov at have ham så tæt på :-)
  De er bare så søde. Jeg har altid ønsket mig én i haven, men det er svært med hund og hundehegn om haven. Men vi har nu haft besøg to gange så jeg klager ikke.
  Rigtig god bedring med ham :-)

  SvarSlet
 14. Nåååh, ihh altså, gad godt have et inhouse pindsvin gående, de er totalt sjove

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...