Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

søndag den 22. januar 2012

De lever.........


.........og har små fine bladrosetter der gemmer sig helt nede ved jorden. Jeg glæder mig helt vild til maj når de smukke smukke blomster forhåbentlig folder sig ud rundt omkring i staudebedene.Bladene som de fleste nok har spottet, er fra en akeleje.........en ny akeleje jeg kastede mig ud i at så sidste vinter - nemlig den helt vidunderlig smukke Chocolate soldier - jeg så den  på en eller anden blog i blogland - jeg husker desværre ikke hvilken.

De mørke hængende klokker kommer til at gøre det godt er jeg overbevist om og jeg har læst mig frem til at den skulle afgive en dejlig duft og det er jo også udover skønheden et stort plus.

Sådan så de ud i april 2011
At så sine egne stauder er et tålmodighedsarbejde da de jo som bekendt er toårige og derfor ikke blomstre første år.........men glæden er desto større når det man selv har sået endelig  folder sig ud og tålmodigheden belønnes med en smuk, smuk blomstring af egen avl  - det er bedre end juleaften  - så nu må jeg bare tålmodigt vente.

I morges var haven klædt i et fint drys frossen sne.....som faldt som sjap i aftes, mens vi sang i Gigantium, men med andre spændende ting på programmet her til formiddag, nåede jeg ikke at tage billeder inden det igen var smeltet væk.....man skal være hurtig i den danske vinter ;0)

Den ene zinkbalje vender på hovedet og har samlet lidt regnvand så espaliet kan spejle sig.

16 kommentarer:

 1. Hej Dorthe
  Her er det solskin lige nu i hvert fald, men koldt er det, så det er rarest her ved brændeovnen. Håber dine chocolate soldier blomstrer i år. Det bliver spændende at se.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Ja føj for et vejr, her er hundekoldt med slud. Glæder mig til at se dine chocolate soldier og du har sikkert matchet dem noget fantastisk:o)
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 3. Åh, vilken härlig Akleja, den har jag aldrig sett innan!//Helen

  SvarSlet
 4. enig... det er nok det færreste det kan måle sig med planter aft egen avl. glæder mig til at se blomsterne derfra :)

  SvarSlet
 5. Dem glæder jeg mig også til at se, de ser spændende ud.
  Jeg skal selv i gang med akeleje, Miss M I Huish.
  Jeg har ikke prøvet at så akeleje før, så det er dejlig at se at det kan lade sig gøre :-)

  Kh
  Karina

  SvarSlet
 6. Glæder mig til at se resultatet.

  SvarSlet
 7. Sådan ser mine akelejer også ud, blot med den forskel at det IKKE er chocolate soldier jeg har. ÅH, den har stået på min ønskeliste længe. Hvorfor glemte jeg den nu også? Må så den til foråret!

  SvarSlet
 8. Sct hansurten som du viser, er næsten ikke til at slå ihjel.
  Akelejen har jeg selv sået sidste år, men ved endnu ikke om det er dem, der står med små grønne spire nede i mine potter. Havde jo ikke meget tid til haven sidste år, så meget er blevet forsømt. Derfor bliver det spændende og se, hvad der kommer frem i år.

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 9. jamen er du den store MGP fan? eller er der børnenen? ;)

  SvarSlet
 10. Glæder mig også helt vildt til at se dem i bloms. Akelejer plejer ikke at være svære at så.....ofte selvsåer de sig de mest mærkværdige steder ;0) Men har læst at netop denne chocolate soldier kan være lidt sart.

  Madam Bæk - billedet er nu helt bestemt af en akeleje og ikke af en sct. hans urt......amar halshug ;0)

  SvarSlet
 11. Hov - Lone......ja det er jeg da bestemt efter en slumre periode i de små kedelige halvfemser......men det var nu lige så meget for børnenes skyld - en helt fantastisk oplevelse ;0)

  SvarSlet
 12. Det bliver da helt fantastisk, når chocolate soldier blomstrer. Det glæder jeg mig til at se.
  Jeg har sået et par forskellige akelejer i efteråret, men jeg kan ikke huske hvilke lige nu. Men det var ikke chocolate soldier.

  Ha' en god søndag aften.
  Ina

  SvarSlet
 13. Hej
  Vad mycket jag har missat hos dig.
  vilka fina is -lycktor du har.
  Gillar även dina klematis och särskilt fint är det till det svarta.
  Ha det gott
  annika

  SvarSlet
 14. Åh... jag förstår precis hur glad du är över att din Chocolate soldier lever!! Jag sådde också min förrförra året och ser fram emot att få se den blomma i år. Hoppas att min planta lever också.... Men här är det vitt ute och snö så det dröjer ett tag innan jag vet om den överlevt vintern eller ej. Men det tror jag.

  Vilka fantastiska islyktor du gjort. Är det en speciell islykteform du använt)

  Kram, kram
  Charlotte

  SvarSlet
 15. Det er så livsbekræftende, at se spirerne derude:-)

  SvarSlet
 16. Jeg kan godt forstå, du glæder dig - den er virkelig smuk. Har også tidligere vist den på min blog. Jeg såede den også sidste år og har den i sortimentet i år. En virkelig delikat akeleje, der ikke breder sig ret hurtigt.

  Kh. Marlene

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...