Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

mandag den 23. januar 2012

Islygterne........


 

En smuk januardag sluttes med lys på terrassen..........og mon ikke lygterne kan holde lidt mere end ét døgn denne gang.....i hvertfald hvis udsigten til nattefrost holder.

Flere har spurgt til stjerneformene og hvor jeg har dem fra. Mit kamera er til opladning så jeg tager lige et par billede af formene en af de nærmeste dage så I kan se dem.  Jeg købte dem i Bilka sidste vinter - tror jeg gav omkring 50 kr for den store og sidst på vinteren fik jeg den lille til 10 kr.....ikke meget mere.

De var ved at drukne i formene og havde en hel endevæg fyldt med dem sidste vinter, hvor vejret jo selvfølgelig også var mere oplagt til islygter end i år. Om formene kan købes i år skal jeg lade være usagt......har ikke selv bemærket dem..... nu er det også nogle uger siden jeg sidst var der ude....så måske :0)

I kan sagtens lave smukke lygter uden en dertil indrettet form. Tag i stedet to spande eller bøtter af forskellig størrelse. Sæt den mindste i den største og tyng den ned med sten eller lign. Fyld derefter vand i den store og put den i fryseren........i år kniber det i hvertfald med at få dem dybfrossen ude så lidt hjælp skal der til - måske denne uge er sidste chanse for islygter  der holder mere end et par timer så det er bare med at komme i gang ;0)

Se evt. mine juleislygter lavet i spande fra 2010 her.
9 kommentarer:

 1. Ihh, de lygter er altså sååå skønne.

  Med den vejrudsigt tror jeg, at jeg vil forsøge at kreere en.

  Smukke frost billeder i forrige indlæg :-)

  God aften

  Kh

  Gitte

  SvarSlet
 2. Så fine is lykter, de lyste så flott .<)

  Ha en fin kveld, hilsen Lisbeth :o

  SvarSlet
 3. De lygter er rigtig fine, jeg må lige en tur forbi Bilka og se om jeg måske er heldig i år. Du formår virkelig at tage skønne billeder i haven, tråds årstiden, jeg kigger ofte rundt og jeg syntes min have er skøn, men altså ikke serlig fotogen på denne årstid, jeg er virkelig blevet inspireret af dine fine fotos.

  SvarSlet
 4. Hvor ser det hyggeligt ud med dine islygter - de skaber da en hel særlig stemning i haven :-)

  SvarSlet
 5. Dina lyktor är ju helt underart vackra. Super fint, tänk om man hade såna.

  Kram Anna

  SvarSlet
 6. Hvor er de søde. Og det er da bare med at få brændt dem af nu mens tid er :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 7. Det er sådan nogle ting jeg gerne vil, men aldrig får gjort...
  Fine er de:-)

  -karina

  SvarSlet
 8. De er rigtig fine og nu kan de jo virkelig lyse! Uha, jeg synes der er koldt udenfor!

  SvarSlet
 9. Tak til jer alle - man kan sige meget om den danske vinter.......men i disse dage er der trods alt frost både dag og nat så det er bare med at få dem lavet.........det kan nåes endnu ;0)

  Velkommen til ævlebævle ;0) Hyggeligt du kigger forbi og tak for din kommentar.

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...