Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

mandag den 9. januar 2012

Nu er de her:

........Soyas hvide alfer.....de pipler op ad jorden her i den milde vinter.

”Da sneen sank
fik vi visit
af lette alfer
klædt i hvidt
af jorden steg
blufærdig-kæk
med bøjet hoved
en vintergæk”.
SOYA

Som nogle af jer måske husker, så var jeg sidste år så heldig at få lov at grave en hel masse op hos nogle af min mors venner, da en del af deres have desværre skulle bruges til andre kommunale formål end til den lille skovlund det var.

Dette grave og ikke mindst plantearbejde bære allerede nu frugt i det små........de første enkelt stående vintergækker har sendt deres blufærdigt bøjede hoveder op flere steder i haven nu.........og jeg nyder det. De mange vintergækker blev plantet rundt omkring, nogle i små klaser, andre tre og tre og igen andre enkeltvis i græsset henne under syrentræet. Mit håb er så at de danner et smukt smukt tæppe med årene.

Læs evt. her mit indlæg fra sidste år om at plante vintergækker "in the green". Bogen jeg nævner i indlægget er engelsk men siden har Claus Dalby meldt sig på banen med planer om at udgive en bog om vintergækker på dansk. Hvornår er jeg desværre ikke lige opdateret på.


Her i staudebedet er der kommet mange op - dog ser det ud til at jeg må vente med blomstringen her, til næste år eller måske længere......men det vil være ventetiden værd.

Vinterens første sne har vi da forresten også haft idag.......bare lige i en parentes bemærket......... det var store hvide fnug og selv om den fik lov at ligge lidt på jorden så er den er  allerede væk igen......men flot var det så længe det varede.22 kommentarer:

 1. Ihh hvor hyggeligt, vi har også næsten vintergækker. Den yndige hvid alf.
  Sne fik vi også lige over middag, det sneede så meget at jeg et øjeblik blev bekymret da jeg var på vej ud på en længere biltur. Det var der nu ingen grund til, for som du skriver var det hurtigt væk igen.

  Mange hilsner
  Anne-Mette

  SvarSlet
 2. Så skønne billeder af den lille hvide alf i den have - inden længere har den mange venner at danse med :o)
  Også super skønt det billede hvor jorden krakelerer for genfødslen af løgene - love it.
  kh Helle

  SvarSlet
 3. Der er end ikke spor af vintergækkerne her - nu kiggede jeg lige efter for at være sikker. Men jeg glæder mig til dem, for de dufter så dejligt !!

  SvarSlet
 4. Hej Dorthe
  Godt du fik glæde af dem allerede i år. Hvor er det et skønt vers af Soya, det kendte jeg ikke. Mine vintergækker er også på vej op, en enkelt står med bøjet hoved, andre viser lidt hvidt, men de er på vej :o)
  Knus

  SvarSlet
 5. Dejligt med dine vintergækker :-) Jeg fik også en del af en kollega sidste år, og mine er også så småt begyndt at bllomstre :-)

  SvarSlet
 6. Det var dog utroligt både med alferne og med sneen.
  Jeg glæder mig til at se mine gækker, men har ikke fundet nogle, der titter frem endnu...

  SvarSlet
 7. Skønne vintergækker - som er kommet langt i din have. Digtet af Soya er så sødt, det kopierer jeg i mit lager af skønne digte og søde vers. Tak for inspiration.

  SvarSlet
 8. Jeg har desvære endnu ikke nogen i blomst.

  Bogen "Vintergækker - hvid magi" kommer vist til marts

  SvarSlet
 9. Sikke en sød lille alf - jeg kendte ikke det lille digt af Soya. Nu får jeg mod sædvane lyst til at sende gækkebrev og der kunne digtet jo bruges.
  Jeg må se i haven i morgen om der er hvide alfer på vej her i storbyen.

  SvarSlet
 10. De er skønne :) I min have er der ingen vintergækker, hvilket er en stor fejl, som jeg må ha' rettet op på. Til gengæld nogle Dorthea-liljer, som blomstrer noget senere.

  Ulla

  SvarSlet
 11. Nej, hvor skønt. Så må jeg også ud at kigge på marken bagved, hvor der er flere klaser. Jeg plejer at plukke en buket til køkkenbordet. HVor er du heldig, at du kunne få så mange. Jeg tror også med tiden, at det bliver rigtig smukt med et helt tæppe. Du må endelig tage flere billeder de næste 14 dage, det forandrer sig sikkert og bliver mere og mere hvidt. Vi havde også en smule sne, men ikke så meget, at man kunne se, det lagde sig, det var bare nogle få fnug, men der er koldt i dag!

  SvarSlet
 12. Jeg har endnu tilgode at se mine vintergækker blomstre - men de er på vej.
  Tak for kigget af dine.

  SvarSlet
 13. Dejligt med blomstrende vintergækker og heldigvis kan de stå model til meget - også hvis det pludselig bliver frost.
  Sikke et sødt digt det giver også mig lyst til at sende gækkebrev:)
  Hvor har I hygget jer i haven i går, her var det regn, regn og regn.

  SvarSlet
 14. Også dig! - Ina i går. Jeg må vist have et alvorsord med mine vintergækker. De er jo helt bagud og viser kun små bitte spirer. Den går ikke :-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 15. Ja.....der må være en grund til de hedder vintergækker de små skønne.......og i år er de jo ikke forhindret på deres vej op af tunge snedriver ;0)

  Tusind tak Jesper........jeg vil holde udkig til den tid ;0)

  SvarSlet
 16. Hvor er det dejligt livsbekræftende :-)
  Jeg har ikke set noget til mine endnu, men jeg har heller ikke kigget efter de sidste par dage, så måske ... :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 17. Her lå der sne da jeg stod op imorges. Jeg ville ellers have været ude og tage nogle billeder.... af noget som "faldt" ned i min indkøbsvogn igår. Det må lige vente. For da sneén var væk, var det for mørkt, til at tage billeder.
  Mine vintergækker blomstre desværre ikke endnu. Men jeg glæder mig. Sødt lille digt af Soya.
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 18. Å du så herlig:) årets første blomst, for en glede:) Her kom det plutselig vinter i dag... jeg var ikke forberedt på det, jeg vil ha vår... men ungene ble glade, så de fikk gjøre lekser litt senere og gå ut å leke i snøen istedet:) Det har vært nok av mørke ettermiddager inne... så nå var det ut å leke:)

  SvarSlet
 19. Sikke en sødt vers af Soya :-) Det kendte jeg slet ikke.
  Mine har ikke fået hovedet frem endnu, men det er tæt på. Åh jeg elsker vintergækker :-)

  SvarSlet
 20. Du er godtnok hurtig på aftrækkeren. Noget er på vej op både her og der, men hvad det er, ved jeg først, når det kommer lidt længere frem. Jeg har hidtil haft et tæppe af vintergækker og blå perlehyacinter, men jeg har gravet og moslet de steder, så mange er nok væk. Der er til gengæld sat en masse andre ting. Ååååååh hvor jeg glæder mig til foråret!

  SvarSlet
 21. Uha jeg må se og komme en tur ud i haven, men for pokker det kniber med tiden. Bliver nød til at tage mig sammen i morgen. Tak for kigget. Lækkert lille træ på det nederste billede.

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 22. Tak for alle jeres søde kommentarer......idag stomer det atter så det bliver nok så om så med haven - men week-enden lover det mest fantastiske solskinsvejr.....lad os håbe det holder stik.

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...