Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

torsdag den 26. januar 2012

Overalt.....


 .......i græsset under den lilla syren pipler det op med vintergækker......det er de vintergækker jeg plantede sidste år ............og hvor har jeg  været spændt på om de ville blomstre i år -  som I kan se på billederne ser det lovende ud, da der er flere af dem der har knopper parat mellem bladene.

Det bliver bare så flot når de om nogle år breder sig og danner et fint hvidt tæppe.....kan næsten ikke vente. Hvis I også gerne vil have mange vintergækker og ikke allerede har dem så blink lidt med øjnene og list en klump ud af venner, familie eller gode naboer  inden længe og plant dem "in the green" som de  galanthophile anbefaler......det sikre større overlevelse af løgene i modsætning til hvis man venter til efteråret hvor løgene ofte er tørre når de sælges i butikkerne.
Succesraten tegner i alle tilfælde til at blive stor når jeg kigger i græsset.......så måske jeg selv om føje år kan dele løg ud...............yappadappadu :o)

Ha´ en super dejlig torsdag.

15 kommentarer:

 1. Vintergækken er en skøn lille blomst og der findes SÅ mange forskellige!
  Jeg gik forbi en have forleden, hvor de under et stort træ havde sat hvide juleroser og mange vintergækker.
  Det var så fint !

  SvarSlet
 2. Hej Dorthe
  Et stykke ud af den vej, hvor jeg lufter hunde, er der en skov/krat, det eneste tidspunkt, der gror noget kønt er nu her i det tidlige forår. Der er der masser af vintergækker og krokus. Jeg har hjemført en del til min have, de er nu på vej op flere steder i min lille skov. Og de er ved at brede sig, kan jeg se :o)
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 3. Det bliver et dejligt syn - er jeg sikker på. Og God torsdag til dig også :)

  SvarSlet
 4. Visst är det underbart med snödroppar, och det finns ju redan en uppsjö:)//Helen

  SvarSlet
 5. Hvor dejligt at du har øje for og deler disse små undere der er på vej op til os og lave glæde;-)

  Også en dejlig dag til dig!

  SvarSlet
 6. Jeg elsker vintergækker vi har ikke set dem endnu - men jeg glæder mig..
  Axx

  SvarSlet
 7. det kan kun komme til at se godt ud :)

  SvarSlet
 8. Det er lige netop sådan et tæppe af alle mulige forårsbebudere jeg også gerne vil have under mine træer.
  Jeg har været på udkig i butikkerne efter de der små potter med løg i, for så kan jeg købe en masse af dem og plante ud i græsset.. men mon ikke snart de kommer til salg??

  SvarSlet
 9. Jeg troede at vintergækker - i hvert fald de mest almindelige - fandtes i alle haver. Det er den sødeste lille forårsbebuder og det er en nydelse at se dem stikke op i sneen og tænke på den dejlige tid der kommer inden længe:)

  SvarSlet
 10. -og så glemte jeg lige at sige at dine billeder er rigtig skønne og DIN glæde i indlægget smitter. Ha en dejlig torsdag søde Dorthe, knus.

  SvarSlet
 11. Jag älskar också denna första budbärare om att våren är på väg. När man plockar in en liten bukett av snödroppar/vintergaekk och den lilla söta doften börjar dofta från blommorna... mmm

  kram

  SvarSlet
 12. Å for en lykke:) jeg fikk noen av ei venninne i fjor, og håper på det beste:) Men enn så lenge ligger fortsatt denne snøen som plutselig bestemte seg for å komme:) Herlige bilder:)

  SvarSlet
 13. Åh ja - de er så skønne.
  Men jeg har også haft problemer med, at løg købt i efteråret intet bliver til. Så jeg er stadig på jagt efter det hvide tæppe.
  Bagboen har et vælg af snepryd - det er SÅ smukt at hele plænen er blå - eg glæder mig til begivenheden hvert år.

  SvarSlet
 14. Hej Dorthe. Jeg synes vintergækker er det første tegn på forår, men her hvor jeg bor , er de ikke rigtig kommet op endnu. Jeg synes, det er sjovt, at der er sådan en forskel. Du er heldig at du er ved at få et tæppe. Det bliver endnu smukkere at kigge på end nu!

  SvarSlet
 15. Vintergækker må man bare have mange af :-D
  Jeg har nu heller ikke så mange endnu, men ih hvor er jeg glad for dem, jeg har. De første har blomstret et par uger :-)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...