Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

mandag den 16. januar 2012

Kirsebærtræer........

...............i blomst flere steder i Århus............tak skæbne siger jeg så bare. Det må være et særligt syn at køre forbi en  januardag....lidt syrealistisk vil jeg tro. Desværre kommer jeg ikke sådan lige forbi selv så I må nøjes med avisudgaven. Mon der er flere kirsebærtræer rundt om i landet der har smidt vinterkåben allerede??

Årstiderne er da virkelig af lave. Her i haven er det dog ikke kirsebærtræer der blomstrer, men den første kærmindesøstre/Brunnera macrophylla  har bestemt sig for at blomstre i januar i år. Jeg elsker deres blå blomster i selskab med mine svovlgule anemoner......men de er dog trods alt for kloge til at stikke hovederne frem af mulden endnu.

UPDATE:

Så sprang bøgen også ud 18. januar


18 kommentarer:

 1. Ja det er en underlig vinter, men dejligt med forår så tidligt. Så må vi se, hvad der videre sker.

  SvarSlet
 2. Det er da for vildt! Det har jeg godt nok aldrig i mit liv oplevet. Jeg tror de må ligge lunt i svinget, der på Århus-kanten. Ellers fordi det ligge mod øst kan være.

  SvarSlet
 3. Jeg var lige ved forleden at fortælle dig om en klematis jeg ikke ville klippe ned fordi den snart blomster!!
  Har violer, juleroser, enkelt fransk anemone og sidste sommers blå margueritter har sat nye blomster.

  SvarSlet
 4. Lisbeth.....ja det bliver spændende hvad foråret bringer af overraskelser ;o)

  -----

  Bente.....ja det må de gøre godt beskyttet af skovene.

  -----

  Lea......hold da op - så tror jeg også nok jeg ville ligge beskærer saksen lidt væk.....utroligt altså ;0)

  SvarSlet
 5. Ja, det er da helt vildt underligt med de kirsebærtræer og din kærmindesøster - altså... bare den ikke får forfrysninger, hvis det skulle blive koldere.

  Så er den der igen - den lille svovlgule anemone. Jeg kan tydeligt huske dine indlæg fra sidste år - jeg var fuldstændig forgabt i dem - har dog ikke fået anskaffet nogle endnu, men jeg har gemt dit link og de skal selvfølgelig i mit lysegule bed når jeg kommer så langt.

  knus Ulla

  SvarSlet
 6. Det var da utroligt med de kirsebærtræer. Vi har også et kirsebærtræ, men der er ingenting på det endnu! Åha foråret må være lige om hjørnet!

  SvarSlet
 7. Det er lidt skræmmende, men også forunderligt med blomstrende kirsebærtræer i januar - bierne kommer nok ikke frem og bestøver.
  Hos mig er det den dejlige kodriver der står med sine gule blomster omend selve blomsten putter sig helt nede imellem bladene.

  SvarSlet
 8. Vilken tuffing som törs sig på att blomma redan :-)
  KRAM från mig!

  SvarSlet
 9. Meget underligt og hvad har vi i vente - sommer med sne, måske??

  SvarSlet
 10. Det er oktober-kirsebær der blomstrer(endnu). Den er uden nektar, så insekterne har ingen interesse i blomsterne. Ikke noget usædvanligt i det. Men aviser mangler jo noget at skrive om.:o)
  Anne Marie

  SvarSlet
 11. Tak Anne Marie - synes også det var helt mærkværdigt! Godt vi har en prof. til at sætte tingene på plads. Vil spændt vente på de 4 nyheder du omtaler hos Lisbeth.
  Kommer vel på bloggen på et tidspunkt?

  SvarSlet
 12. Ja alt er af lave.
  Nu loves der da hvis sne. Jeg tror at det var på lørdag, så lad os nu se, om vi ikke får vinter.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 13. ja lidt frost til at sætte det hele lidt tilbage, kunne vi godt bruge (sagde jeg virkelig det, mig som hader frost og sne)
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 14. Min veninde fortalte mig også forleden at der er kirsebærtræer som blomstrer i Nordvest-kvarteret her i København. Jeg spurgte også om det kunne være oktober-kirsebær, men hun er vokset op der, og siger at de normalt blomstrer om foråret. Så måske er der noget om det?
  Jeg så de største knopper på en stjerne magnolie idag. Det er altså sjovt når det hele er sådan ude af trit :-)

  SvarSlet
 15. Härlig blogg du har, och härligt namn! Älskar Solhattar och ser att du har många fler som inte jag har, men vist är de underbara. Mvh Helén

  SvarSlet
 16. Fine forårstegn, omend meget tidligt.

  SvarSlet
 17. Tak for jeres kommentarer - Ja, naturen er forunderlig....

  -----

  Tak for din forklaring Anne Marie ...om det er oktoberkirsebær skal jeg være usagt der ud i er jeg ikke så velbefaren........men hvis det er så er det da lidt mere naturligt end man kunne frygte :0)

  -----

  Velkommen til dig Helén....og ja solhattene er fantastiske og nye kommer hele tiden til så udvalget er efterhånden stort ;0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...