Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

lørdag den 18. juni 2011

Vinteren har været hård.......


......ved mine små elskede soløjer.

Foran huset har jeg i efterhånden mange år haft pigsten i hele bedet langs huset, kun brudt af et par buskbom, et par roser, et par syriske roser og så mine små soløjer.

Men noget gik galt i år.........måske for hård frost, måske for tung sne, måske for meget salt på fortov og vej - hvem ved.
Faktum er at  kun én enkelt af de soløjer jeg plantede i 2004 har overlevet - liv er der dog i den selv om den er lidt pisten at se på. Soløje er en fantastisk smuk lille nærmest busklignende plante der blomstre ufortrådent hele sommeren igennem - dog kun i solskin......ellers er den ikke meget for at åbne sine sarte små blomster.

Jeg har ærget mig grueligt og håbet på at de ville begynde at skyde.......men ak jeg måtte til sidst opgive at se liv i de tørre tuer, så derfor drog jeg op i mit lokale plantecenter Asmild Plantesalg for at bestille 4 nye hjem.

Nu er de kommet og venter bare på at den lille havenisse her får gravet de gamle op så de nye kan komme til at sprede glæde foran huset hele sommeren igen...........ikke mindst for bier og andre insekter der lige som mig er helt vilde med den.


Helianthemum "Mette"
  
Helianthemum "Lawrenson’s Pink"


14 kommentarer:

 1. Ja, det har varit en tuff vintern med mycket som dött. Men det positiva är ju att man då kan plantera en massa nytt;)
  Allt gott,
  Eva

  SvarSlet
 2. Hvor er det altså ærgeligt når noget man er glad for bliver "kvalt" i vintersne, for de er da aldeles yndige dine soløjer. Så tillykke med de nye fine eksemplarer og jeg håbe de må leve i rigtig mange år. :o)

  SvarSlet
 3. De er vel nok fine! Den lyserøde måtte godt bo hos mig. De ligner bittesmå valmuer på dine billeder. Pøj-pøj med dem :-)

  SvarSlet
 4. Det lyder rigtig fint med de lette blomster mellem stenene, det er godt du planter nye så du kan glemme ærgelsen:)

  SvarSlet
 5. Å kor synd det var , det var noen fine blomster, ennu godt at du har noen igjen, håper de formerer seg, så det blir flere neste år, ha en fin dag, hilsen Lisbeth :O)

  SvarSlet
 6. Hej Dorthe.
  Jeg kendte slet ikke soløje, ser ud til de får en fin højde, håber ikke vi skal have flere vintre som de 2 foregående i de næste par år, tror alle vores haver kunne have brug for at komme sig.
  Ang. Grosso, jeg er selv startet et forsøg med at klippe de første blomsterskud ned på hver anden planter som er ældre end 2 år, for at se om jeg kan få dem til at blomstre i august for på den måde at forlænge lavendel sæsonen i haven. De små planter vil klart buske sig hvis du klipper dem, det gør jeg med mine, de får ikke lov til at blomstre det første år.
  Henrik

  SvarSlet
 7. De er så søde, har en enkelt plante, ved ikke lige navnet, men den blomstrer fint nu.
  MHT Grosso og andre lavendler..jeg får alligevel blomster i august, selv om jeg ikke klipper skud af, jeg klipper bare ned, eller rettere jeg plukker dem til buketter m.m. til tørring. Så kommer de igen i august og får så lov at stå med blomster på hele vinteren, så sår de sig også nogen af dem.

  SvarSlet
 8. Hvor er de dog yndige de små soløjer - dem kan jeg sørme godt forstå, du ikke har lyst til at undvære.

  SvarSlet
 9. Sikke nogle søde blomster, hende "Mette" må gerne få en plads hos mig. Ja, det er meget ærgerligt når vinteren går for hårdt til planterne. Vi har frostskader på både grantræ, roser og clematis.

  Ulla

  SvarSlet
 10. Hvor er de bare fine dine Soløjer, kan godt forstå du måtte have dem igen, de er meget, meget yndige!

  SvarSlet
 11. Soløje er en rigtig fin lille plante.
  Jeg har også haft problemer med f.eks. lavendler, hvor jeg tror, at det er den hårde frost, som er synderen.

  SvarSlet
 12. Åh ja, det søde små soløjer. Jeg mistede alle mine tre allerede forrige vinter, og jeg har ikke rigtigt haft mod på at plante dem igen.
  Men måske er der gået lang nok tid nu :-D

  SvarSlet
 13. hej Dorthe...hvor er de nogle søde blomster, som jeg ikke kender til...før nu altså....og på dit billede ligner de godt nok en bunke kvas..godt at du fandt nogle nye..og held og lykke med dem....

  venlig havehilsen fra

  Anita

  SvarSlet
 14. ....de er vidunderlige.....yndige og florlette......og utallige blomster på en solrig sommer :0)

  Tak for råd, Henrik og Lavendel ang. min Grosso........har bestemt mig for at klippe blomsterne af og tørre dem.....i håbet om flere blomster til august :0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...