Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

tirsdag den 5. juni 2012

Se Venuspassagen

Venus er en fantastisk  spektakulære planet og dens optrædende på himlen er værd at holde øje med - for ud over at være den mest lysklare stjerne på himlen så er det den planet der i sin rundfart kommer tættest jorden.

Det sker i de såkaldte Venuspassager hvor Venus kommer foran solen og sidst det skete var i 2004 og det så sådan her ud da:


billedet er lånt på på nettet - tryk på linket og læs mere.
Hvor ville jeg gerne have været den fotograf der tog dette smukke billede.

Venus passager er astronomiske sjældenheder og  udover i 2004 skete sådan en passage helt tilbage i 1882. Som noget helt ekstraordinært vil vi igen i år  kunne opleve en sådan en passage  - næste gang det bliver muligt er i 2117....og ja der står 2117 så hvis I ikke har andet for  i morgen d. 6 juni  - 2012 så er det med at slå til for mere facinerende skuespil på himmelen skal man lede længe efter.

Så når solen står op i morgen, er det med at hoppe i morgenkåben og holde øje med horisonten mod øst. Fra solopgang vil Venus være ca. midt på solskiven, og et par timer frem fortsætter den sin gang over solskiven. Diameteren af Venus vil (set herfra) være 3% af Solens diameter.

Men HUSK man må ALDRIG kigge direkte på solen, da man så vil skade sine øjne og i værste fald blive blind. Det kræver en en solformørkelsesbrille at se fænomenet  eller lidt hokus pokus med en kikkert og et stykke papir så man kan se passagen inddirekte.

Nu ved jeg godt at I sandsynligvis ikke ligger inde med et par egnede briller - derfor tænd for DR2 kl 01.30 i nat her kan I følge den fantastiske astronomiske begivenhed minut for minut for minut helt frem til kl. 07.00 - med kommentator - hvis I har de lyster.

Kryds fingre for at der er skyfrit for jeg skal helt sikkert tidligt op i morgen ;0)

Men først skal jeg i seng efter en lang begivenhedsrig og fantastisk hyggelig dag i Kolding......men mere om det senere.

Enjoy your night :0)

12 kommentarer:

 1. Sikke et fantastisk foto og som du kan fortælle om himmelrummet. Man er jo et skarn hvis ikke man står op for at opleve noget sådant, meeeen..... ;o)

  SvarSlet
 2. Hej Dorthe
  Tak for i dag, jeg tror jeg bliver i min seng. De genudsender det nok i morgen.
  Du skulle have taget med til Samsø, her har vi et observatorium. Det er ret nyt. Se bare her.
  http://www.samsoeobservatorium.dk/

  Knus

  SvarSlet
 3. Dejligt foto.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 4. Det er ud som om man vil kunne se passagen her hos mig; det er klart og koldt. Hvis jeg orker cykler jeg ned til sundet og ser det selv og ellers må man leve med TV'et.

  SvarSlet
 5. Fantastisk foto!
  Er spændt på at se dine fra i morges ;-)

  SvarSlet
 6. Glæder mig til at høre mere. Både om venuspassagen og Kolding.

  SvarSlet
 7. Næ jeg fik ikke set Venuspassagen i fjernsynet, men nøjes med dette smukke foto fra 2004 og tak for i går Dorthe det var rigtig hyggeligt:) Jeg håber at du fik købt nogle lækre sager?

  SvarSlet
 8. Jeg håber du fik lejlighed til at nyde synet. Da jeg hørte om det tænkte jeg straks på dig og vidste at du ville være på pletten.

  SvarSlet
 9. Tak for i går det var rart at hilse på dig. Jeg var for træt til at se Venuspassagen.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 10. Sikke et vidunderligt billede! Jeg ville ønske, jeg havde tændt på DR2 kl. 01.30 og set begivenheden. Klem :-)

  SvarSlet
 11. Ja er det ikk ebare facinerenede med sådan et skue :0) Må dog blankt indrømme at jeg fulgt lidt med på fjernsynet og da vækkeuret forsøgte at vække mig kl. 4 nægtede min krop pure at følge med op ;0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...