Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

mandag den 18. juni 2012

En skål fuld af skønhed..................har nu gjort mig den ære at åbne op for det cremgule og i år, sart lyserøde bølgende indre (spørg mig ikke hvorfor de sartgule er blevet suppleret op med lyserøde - for jeg aner det simpelthen ikke). Se evt. her hvordan den sidste år kun var cremehvid inde i skålen.

"Bowl of Beauty" er navnet og vel i grunden ikke helt ved siden af hvis du spørger mig. Når denne anemoneblomstrende pæon åbner op for sit indre er det et betagende syn.

Som skrevet i mit tidligere indlæg så er den utrolig frodig og blomsterrig og en sikker vinder hvis man som jeg elsker de lidt svulstige store pæonblomster der lyser op i bedene i juni måned. Den skaber hurtig fylde i bedet og giver gavmildt ud af blomsterne så selv jeg nænner at klippe et par i ny og næ.....og det er stort!!

Nyd synet :0)

UPDATE: Til ære for Ruben - læs kommentarfeltet hvis I undre jer ;0)

Det er da virkelig et spøjst fænomen.......Bowl of Beauty er normalvis cremegul og KUN cremegul i midten - men i år er der lyserøde staminodier blandet imellem de gule i langt de fleste af mine blomster i denne Bowl of beauty. Af dem der har åbnet sig på nuværende er det kun den lille foran digitalisen der er (næsten) rent gul i midten.


.......and I realy don´t know why !!!!!!! Men smuk er den.13 kommentarer:

 1. Är detta verkligen 'Bowl of beauty'? Så här vacker med två-färgat inre är inte min pion. Titta här:
  http://rubensrabatter.blogspot.se/2009/07/tradgarden-just-nu.html
  Kanske är det du som har den rätta, och jag som har fått något annat än vad märkningen angav (det märks ju ofta fel, speciellt när det gäller pioner). Fick jag välja, skulle jag absolut ta din!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
  Svar
  1. .....ja det er det - jeg har lige linket til den samme pæon som sidste år i indlægget - og normaltvis er den da også kun gul i sit indre. Jeg aner virkelig ikke hvorfor den har ændret sig - jeg ved bare at det er billeder af den samme planteder ikke er blevet flytter men står på sammeplacering så jeg kan ikke have lavet en ombytning ;0)

   Slet
 2. Nu har jag tittat på din länk och hur 'Bowl of beauty' såg ut förra året! Vad lustigt!!! Då kanske även jag har chans, att min pion skall bli lika skön som din i år. Den har stora knoppar, men tänker inte blomma än på någon vecka (om solen visar sig! Vi har haft så mycket regn sista tiden, så vi börjar tro, att vi skall ha det så här hela sommaren).

  /Ruben

  SvarSlet
  Svar
  1. uha nej vel ......vi vil have sol sol sol ;0)

   Det er faktisk meget mærkligt syntes jeg........nu har jeg været ude og kigge efter og af de blomster der har åbnet sig er der kun én der er rent cremegul inden i ........det er den lille foran digitalisen. Mystisk......

   Jeg har en Bowl of Beauty mere - den står mere i skygge og er ikke sprunget ud - nu kan jeg da næsten ikke vente med at se hvordan den tager sig ud;0)

   Slet
  2. Hej Ruben....jeg har nu taget et par billeder ekstra og lavet en lille update ;0)

   Slet
 3. HOLD da op en smukke! Jeg købte en pæon i den tro, at det var Sarah Bernhard, med der var vist sket en fejl og jeg har denne smuksak i min have nu, og som også står med digitalis og allium:)
  Vidunderlig stor blomst.
  Man kan blive helt høj af (plante)lykke:)

  SvarSlet
 4. Ja!Hvilken skønhed.Har selv kun de almindelige pæoner,men dem er jeg
  også ganske tilfreds med.Knus jette

  SvarSlet
  Svar
  1. ....tror nu også denne er meget almindelig - har i alle tilfælde set den mange steder ;0)

   Slet
 5. Hej Dorthe
  Lidt senere kan du se mit indlæg med et par pæoner, gad vide hvad de så hedder, jeg er helt rundforvirret nu af de pæoner.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. SMILER - ja det kan være svært at skelne.....har været forbi og det må bestemt være en Boul of Beauty eller en der ligner ualmindeligt meget ;0)

   Slet
 6. Jeg har ikke ret meget forstand på pæoner, men synes, det er total overdådigt med deres store fantastiske blomster :-)
  Kan slet ikke se mig mæt på de blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. .....svulmende overdådige og også lidt for meget ind i mellem - men ikke nok til at det for alvor bliver for meget ;0)

   ....øh jeg er vist træt ;0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...