Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

lørdag den 16. juni 2012

Jeg greb spaden.........


.........på min frifredag i går og fik plantet stien rundt udestuen lidt mere til, så det der lidt frodige vilde cottage look kan begynde at tage form. Jeg har valgt at kante stien med Nepeta Faasenii "Walkers Low" med de smukke blålilla blomster.

Nepeta eller Blåkant, blomstrer villigt hele sommeren og jeg forestiller mig at den sådan lidt tilfældigt vil slænge sig lidt ud over stien og flette sig ind i roser og stauder efterhånden som de vokser til.

Katteurt er en fantastisk erstatning for lavendel, den er mere hårdfør og da nu min sti ligger mod nord og vi skal et godt stykke op ad dagen før solen kommer herom, så tror jeg at blåkant vil gøre sig bedre og blive mere frodig end lavendel lige her. Desværre dufter blåkant ikke så himmelsk beroligende og skønt som lavendel - tilgengæld begynder den blomstringen tidligere.....så jeg tror resultatet bliver godt.

Når nu jeg var i sving med spaden så har jeg forsøgt at flytte et par af mine selvsåede digitalis over langs udestuen også. De er blevet vandet efter alle kunstens regler så nu håber jeg bare at de klare sådan en sommerflytning i fuld blomst.Parasolen var oppe i går .....sådan lige for hyggens skyld .....for selv om der var sol så var der ikke så varmt at jeg havde brug for at sidde under den............først hen under aften da himlen trak sig sammen og regnen kom......men så var det ikke for skyggens skyld mere for ly ;0)28 kommentarer:

 1. smukke smukke billeder af din have

  SvarSlet
 2. Hvor ser det godt ud. Og sammenligner man med billedet fra april i din sidebar, så er der jo sket så meget siden da - imponerende :-)

  Katteurt holder jeg også meget af og var så heldig at få nogle store stykker af Lene fra Bag Havelågen, som er i blomst nu. De er så luftige og blomstrer netop som du siger, over lang tid. Én af de mange ynglinge :-)

  SvarSlet
 3. Hvor ser det godt ud, sikke flittig du har været på din fridag :-)

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
 4. Det ser rigtig dejligt ud - godt valg :o)

  SvarSlet
 5. Godt arbejde med spaden, det kommer til at blive godt, ja det gør det allerede.
  Knus

  SvarSlet
 6. Kære frk. Solhat,
  Sikke en vidunderlig have! Jeg er nu en af dine ydmyg followers :)
  Kh Helle

  SvarSlet
 7. Wauw hvor ser det bare hyggeligt og cottage-agtigt ud :-)

  SvarSlet
 8. Jättefina bilder! Och trädgården ser precis lagom rufsig ut. Det där vita parasollet skulle man ju kunna dö för. Underbart! Skulle ha det uppfällt jämt. :-)

  SvarSlet
 9. Sikken skøn stemning, og hvor ser blåkanten kønne ud sammen med fingerbøl! Flisestien med strandsten er da heller ikke til at slå ;-)

  SvarSlet
 10. Dejligt ser det ud! Håber dine Digitalis overlevede!

  SvarSlet
 11. Jeg kan kun tilslutte mig: hvor ser det godt ud. Jeg er spændt på at høre/se hen over sommeren, hvordan de arter sig. Jeg skal have fundet nogle gode planter til at blande sig med mine roser og katteurt kunne bestemt være et godt bud.

  SvarSlet
 12. Det ser rigtig godt ud.
  Hvor har du en smuk have.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlet
 13. Hej Frk.Solhat.din gang er da blevet superfin med den blå katteurt
  og digitalis.Håber der vil trives.knus Jette

  SvarSlet
 14. Hej igen.har lige tilmeldt mig som fast løser af din blog.
  var sikker på at jeg havde tilmeldt mig-men nej.men nu er det sket.
  jette

  SvarSlet
 15. Hei!
  Så flink som du har vært og så fint som det blir! Veldig smart å bygge ut Lavendel med katteurt, det lurer jeg også på om jeg skal gjøre. Lavendel dør om vinteren her hos meg!

  Kjempe fine bilder du har tatt av en flott hage! Klem

  SvarSlet
 16. Du har altså en skøn havestil ;-)

  SvarSlet
 17. Hvor ser det altså fremragende dejligt ud... :o)

  SvarSlet
 18. Hej Dorthe. Det ser bare godt ud og den blåkant var da en fantastisk løsning - sikke du kan! Du har lige givet mig en rigtig god idé. På et af dine billeder kan man se flisestien udenfor bedet. Jeg tror også jeg kunne finde på at lave sådan en sti ved et kommende bed langs vores orangeri, når det bliver færdigt. Det er rigtig smart. Jeg havde forestillet mig en form for bedkant, men måske er det lidt sjovere med en sti! Rigtig god lørdag aften.

  SvarSlet
 19. P.S Har jeg tidligere skrevet, at jeg synes din header er utroligt flot. Det er meget smukke, romantiske billeder du har på den!

  SvarSlet
 20. Dette ser veldig bra ut! Passer perfekt sammen disse plantene, og cottagelooken er bedårende. God helg!

  SvarSlet
 21. Super dejlige billeder, katteurt er bestemt kommet på min ønskeseddel. Er lidt vild med din sti, håber det er i orden jeg lige tager en kopi til min side.
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er i orden Susanne ......men tak fordi du spørger ;0)

   Slet
 22. Det er bare en super flot sti rundt om bedet.
  Jeg er også begejstret for layoutet på din blog - hvordan søren får man billeder i hele øverste felt? Altså blogheaderen? Jeg kan bare ikke knække den nød..

  SvarSlet
 23. Jeg har indtil videre lavet mine headere inde i det hedengangne picnik......men da det jo ikke eksisterer mere skal jeg på udkig efter et nyt program .....jeg har af Marina fået anbefalet PicMonkey (tror jeg nok det hedder) men jeg har endnu ikkeehaft tid til at sætte mig ind i det. Det er sådan noget de mørke vinteraftener går med ;0)

  Når du har lavet en collage gemmer du den i dine egne billeder.......derefter trykker du på Design i øverste højre hjørne på din blog - når du er herinde trykker du igen på Lay-out i venstre sidebar. I layout kan du går ind og redigere i den blok der hedder Hoved.....det er her du sætter dit billede ind.

  Man behøver jo heller ikke lave en collage man kan bare sætte et enkelt billede ind men de bliver ofte så store.

  Good luck .........ellers må du spørge igen hvis forklaringen var helt volapyk. Det er ikke altid så let at forklare.....men lettere at vise ;0)

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. .....og her var lige et link til en fantastisk anbefaling og beskrivelse fra Marina:

   http://badut.typepad.com/badut/billedcollager-med-picmonkey.html

   Slet
 24. Tusind tak for alle jeres søde kommentarer og også velkommen til nye skønne læsere.

  Katteurt tror jeg er en rigtig skøn supstitut til lavendel og den er god til det der frodige henslængte look der er mange af os der higer efter ;0) Jeg håber Digitalisene klare flytningen .....og gør de vil jeg flytte nogle flere......digitalis har det jo med at stå de mest besynderlige steder inde i hækken med mere.... så der er nok at flytte hvis de kan klare mosten ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...