Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

fredag den 7. maj 2010

Montana "Broughton star"

Længe har jeg gået og kigget på min montana var. Rubens der vokser op af ungernes legetårn. Men dette forår har den ikke vist livstegn overhovedet......knas tør var den uden et eneste lille grønt skud. Normalt vis plejer den tidligt at sende sine frodige saftspændte skud ud  hvorefter den kvitterer med et gigantisk lyserødt blomsterflor i maj. Men sådan skulle det ikke gå i år......vinteren har været for hård og Rubens måtte bukke under.

Som altid i haven så er der ikke noget der er så skidt at det ikke er godt for noget - pludselig var der en chance for at indføre en ny klematis i haven. I week-enden  havde jeg mulighed for at vælge og vrage i blandt alle de skønne Klematis montanaer som Clematis Danmark havde med på plantemarked ......FANTASTISK......men svært.

Efter lange overvejelser faldt valget på denne dobbelt blomstrende, lyserøde "Montana Broughton Star"..........den er super smuk syntes jeg. Broughton star er nu  plantet og Rubens kasseret og jeg kan nu gå og glæde mig til at den vokser sig stor og blomsterrig allerede næste år.


Klematisen blomstre allerede med lidt blomster i år så her kan I nyde synet:
Den gamle tørre Rubens stok på vej ud.

9 kommentarer:

 1. Oj vilken skönhet..
  Min som står i växthuset är på väga att slå ut också. *Det är en Piilu som är min favorit.
  Ha en skön helg
  Annika

  SvarSlet
 2. Tak og i lige måde Annika. Pillu er super skøn, jeg har én ved mit espalier ved siden af drivhuset :0)Men der er lidt tid til den blomstre her.....det er for koldt :0)

  SvarSlet
 3. Ser spændende ud...har flere montana'er, som næsten er sprunget ud nu!

  SvarSlet
 4. God indstilling, istedet for at græde over den gamles død- indfører du nyt og spændende :-)

  SvarSlet
 5. Min montana rubens har lidt den samme sæbne som din..:-(
  Prøvede først at plante den om, men kunne se at der ikke var liv i den.
  Nu har jeg bestilt nogen nye clematis,som jeg glæder mig til at plante og se vokse...:-o)

  God weekend

  Fra Lisbeth

  SvarSlet
 6. Den ser jättefin ut!!! Klematis är fina växter. Ska köpa några fler i år. Har egentligen bara två sorter. Men man behöver också ha bra ställen för att placera dem på. Det är där problemet har suttit. Men nu vet jag...

  Trevlig helg!
  /Charlotte

  SvarSlet
 7. Jeg tror min rubens er død også... jeg ser etter skudd hver dag, men den viser enda ikke tegn til liv.... Det var en utolig nydelig en du hadde funnet der. Den har jeg ikke sett før. Jeg liker godt clematis, men har hatt varierende hell, så de flotteste eksemplarer finnes desverre ikke i min hage... Men det betyr ikke at jeg gir opp, så nye eksemplarer skal prøves ut i år også:)

  SvarSlet
 8. Jeg troede næsten ikke at Montana var til at slå ihjel. Jeg anbefaler dem til alle der har svært ved at få Clematis til at lykkes netop fordi de er så lykkeligt frodige.

  Tak for din søde kommentar, den varmede mig meget.

  SvarSlet
 9. Lavendel - det fantastiske ved montaner er netop at de blomstre tidligt og himmelsk overdådigt - bare lige ikke her i år :0)

  -----

  Søde Miri - life must go on....også i haven :0) Tror jeg bliver glad for den nye.

  -----

  Lisbeth....det er der vist mange Rubens der har i år.

  Men i følge Flemming og hans kone Birthe fra Clematis Danmark, så ser de gerne at Rubens bliver udryddet og erstattet med andre montana arter - lige på stående fod husker jeg ikke helt hvorfor, det er noget jeg har læst engang for længe siden.

  -----

  Charlotte - clematis er uundværlige i haven.....lige som træer, de skaber miljø og frodighed hvis man lader dem vokse op ad espalier lige som mine så er det perfekt :0)

  -----

  Linda det er den ganske givet. Men så er muligheden der for at plante en ny :0)

  I følge danmarks clematis ekspert Flemming og hans kone Birthe fra Clematis Danmark, så ser de gerne at Rubens bliver udryddet og erstattet med andre montana arter -lige på stående fod husker jeg ikke helt hvorfor, det er noget jeg har læst engang for længe siden.

  Men andre montaner skulle være meget mere hårdfører :0)

  Jeg vil anbefale dig at købe viticella arterne de er utrolig fordringsløse og ikke så modtaglige for clematis syge som f.eks de storblomstrende arter. Der er et hav af forskellige farver så jeg er sikker på du kan finde lige netop en ny yndlings.

  -----

  Marina....du kan godt anbefale videre. Montana er meget livskraftig.......bortset lige fra Var. Rubens.

  Jeg ærger mig bare over at jeg ikke lige husker hvorfor.......det må være alderen der begynder at trykke :0)

  Det var så lidt Marina.....og du skal være velkommen til Jylland :0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...