Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

lørdag den 29. maj 2010

Markhams pink og Alpina


Clematis Macropetala Markhams Pink i aftenlys

Clematisserne er godt i gang og vil nu komme i en lind strøm hen over sommeren. Jeg ville ikke være foruden dem og når alt kommer til alt så var det faktisk clematisserne der satte skub i mine "slumrende grønne fingre" for 6-7 år siden.

Mine første have notater blev gjort i 2004 så det må vel siges at være der omkring jeg blev "vækket". Jeg fik øjnene op for andre clematis sorter end de storblomstrende som jeg ikke for alvor havde rigtig gode erfaringer med....den ene efter den anden visnede væk for mig. Jeg begyndte at læse lidt ......og forelskede mig i viticellaerne og texensiserne og....og ....og.....


Clematis Atragene Alpina

Alpina her over er en frodig og meget blomsterrig clematis, den kan hurtigt dække et espalier. Den blomstre som én af de første i haven. Den står sammen med Mrs Bateman, Pink Fantasy og Hagley Hybrid....dette gør at espaliet stort set blomstre fra nu og indtil oktober.


Begge tilhører beskæringsgruppe 1. De behøver ikke beskæres hvert år, men måske hvert 4-5 år for at forynge væksten.

6 kommentarer:

 1. Så smukke !
  I min have har jeg bare 2; Montana Rubens og alpina - og holder frygtelig meget af dem :-)

  SvarSlet
 2. Rigtig god ide sådan som du har indrette dit espalier så de afløser hinanden:) Clematis er så dejlige og det er skønt at når de først får fat så leverer de bare blomster til overflod.
  Jeg holder også meget af Clematis Tangutica hvis knopper er helt fantastiske.

  SvarSlet
 3. Markhams Pink i kvällsljus var ju hur söt som helst!

  Ha en fortsatt fin helg

  Rebecca

  SvarSlet
 4. Dorthe - vilka vackra klematisar! Jag älskar dom... Har en stor röd (tror den heter 'Södertälje'), men tråkigt nog har den helt frusit ner i år.... Så nu är jag på jakt efter några nya...

  Ha' det bra!
  /Charlotte

  SvarSlet
 5. Så smukke de er, smart at plante dem sammen så de afløser hinanden. Mine er ikke begyndt endnu, men det vare ikke længe før Multi Blue springer ud.
  Knus Annette

  SvarSlet
 6. Det kan jeg godt forstå du gør Miri - de er også skønne :0)

  -----

  Lisbeth - det er rigtig dejligt at have dem så de blomstre forskudt....sæsonen bliver næsten uendelig lang :0)

  Guldklematisen har jeg faktisk aldrig set i "levende live" tror jeg....men skøn ser den ud når man goggler den :0)

  -----

  Rebecca :0)

  -----

  Charlotte - Södertälje har jeg også....den blomstre helt fantastisk.

  Troede ikke den var sådan at slå i hjel.......prøv at lade vente lidt så kan det være den kommer - min er ikke så langt fremme som den normalvis ville være.....lige nu er den kun ca. 1 meter høj......men pludselig går det stærkt. Jeg tro da også din kommer :0)

  -----

  Det er skønt med clematisser Annette ... og forventningen om at de snart spinger ud er fantastisk :0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...