Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

mandag den 24. maj 2010

Dufter som en drøm........


Min skønne opstammede duftsnebolle/Viburnum carlesii

Lige nu er den måske smukkeste tid på året.....maj har taget magten, træer og buske står som en smuk lysegrøn kulisse til at det skønne der sker i haven netop nu. Æbletræet blomstre, Pæonerne svulmer, Syrenerne åbenbare deres smukke smukke blomster, duftsnebolle sender sin berusende duft ud over terrassen der lejlighedsvis bades i solskin.

Pinsen har været fantastisk  - vejret har været både godt og blandet og der har været tid til både afslapning og fest.

At sidde på terrassen under min duftsnebolle og blive beruset af den skønne skønne nellikeagtige duft den spreder i disse dage....ja det burde være alle forundt. Jeg elsker den, denne opstammede busk der står der og svejer i den hårde vind der i løbet af dagen er taget til.

Desværre fik  jeg plantet busken ALT for tæt på hækken - duftsnebollen tager kraften fra ligusterhækken der ikke bliver så tæt og lukket som jeg kunne ønske mig.

Derfor overvejer jeg at flytte busken.......men jeg ville blive frygtelig ked af det hvis den ikke overlever, så hvis der er nogen af alle jer skønne bloggere der har nogle erfaringer ud i at flytte en gammel busk/træ så tager jeg gerne i mod råd og vejledning.

14 kommentarer:

 1. Å alt som dufter er helt nydelig synes jeg. kan godt forestille meg det er godt å sitte under det lille vakre treet:)

  Jeg tar ikke sjansen på uttale meg om flytting:)
  Klem

  SvarSlet
 2. Jeg elsker alt som dufter og når det i tilegger så pent som denne busken/treet blir det noe som havner på ønskelisten min straks:)
  Jeg kan nok ikke hjelpe med råd angående flytting, men håper det er noen som vet råd.
  Å sitte under den må være en fryd både for øyet og nesen.

  SvarSlet
 3. Jeg har kjent duften av Viburnum carlesii én gang, og glemmer den aldri. Mmmm! Den gjorde seg kjempegodt som oppstammet! Lekker :)

  Beskrivelsen din av alt som skjer i haven nå er slik vi får det om et par uker, jeg gleder meg enda mer når jeg leser det du skriver :) Så flott å se at dere også har hatt en solrik flott pinse!

  SvarSlet
 4. Hvor er den dog smuk - jeg kan godt forstå, du er glad for den! Jeg tror, jeg ville skrive til Søren Ryge, der har en dejlig havebrevkasse i Politiken, eller spørge på en planteskole. Jeg har desværre ikke selv erfaringer med at flytte så stor en busk. Men jeg har set, at man nu kan købe kæmpe træer, så det må nok kunne lade sig gøre.

  SvarSlet
 5. Hvor er den flot! Jeg har aldrig set den opstammet, men har selv en almindelig buskformet som har lidt lidt overlast - også p.g.a. flytning - så den blomstrer ikke så overdådigt.
  Du kan sagtens flytte en gammel busk hvis du graver den op med en stor klump til efteråret, trækker den til nye sted på en presenning , planter i et stort og gennemvandet hul og så ellers være opmærksom på at give vand næste forår. Når det er en opstammet plante giv den en stolpe så den ikke står og rokker når det blæser. Som sagt stopper planten i vækst indtil den får rodfæste igen.

  SvarSlet
 6. -nå jeg formulerede det vidst lidt forkert ovenfor min plante led overlast fordi den har fået brækket grene da grene fra en stor ask røg ned i den - det stoppede i vækst efter flytning, men er kommet sig rigtig fint

  SvarSlet
 7. nej hvor er den flot opstammet...og misandten om den ikke ligner min til forveksling på blomsterne....et meget poetisk navn, som passer perfekt til den....elsker disse tidlige duftende ting...og hvor skal jeg værne om min.....og mange tusind tak for dit svar...

  SvarSlet
 8. Nææ hvor er den smuk, sådan en kunne jeg også ønske mig. Jeg må nok også snart ønske mig en større have med al den inspiration jeg får her i blogland.
  Pøj pøj med flytningen af duftsnebollen.
  Knus Annette

  SvarSlet
 9. Oj........finns det en snöbollsbuske som doftar...fint :)
  Håkan

  SvarSlet
 10. Jag älskar också doftolvon, som den kallas i Sverige. En doft som man minns från barndommens sommar.

  Ha det gott.

  SvarSlet
 11. Det er da et helt ualmindeligt smukt eksemplar du har der. Hvor stor er din have egentligt? Du klager hele tiden over at den er for lille men jeg synes du bliver ved med at vise nye skatte og nye smukke hjørner.

  SvarSlet
 12. Nå ja, min nabo har lige flyttet et kæmpe morbærtræ fordi det stod for mørkt, men der er jo forkeld på hvor godt planter klarer at blive flyttet.

  SvarSlet
 13. Tak for alle jeres søde og kommentarer og råd......det er skønt at åbne bloggen og se I er med derude :0)

  Jeg er rigtig glad for min snebollebusk/træ, men tror alligevel jeg vover springet og prøver at flytte den til efteråret. Jeg skal lige trække vejret dybt ned i maven et par måneder først :0)

  Ang. størrelsen af min have.......den er virkelig
  lille :0) Under 500 m2 - med hus garage, værksted og parkeringsplads :0) Men Marina... kameraet er taknemmelig og fotograferer man fra flere vinkler så syner det hele åbenbart større end i virkeligheden :0)

  Måske der senere på sæsonen skulle komme et indlæg med haven i skitseform !!? Jeg tror det :0)

  SvarSlet
 14. Jeg flyttede min duftsnebolle i dette forår, og den ser ud til at være på samme alder som din, måske endda lidt ældre. Det var ikke det optimale tidspunkt, men den stod i vejen for mine terrasseplaner, så jeg satsede.

  Vi gravede en ret stor klump op, og kom faktisk helt ned under roden, men det var ikke større end at én (stærk)mand kunne flytte den over i det nye hul. Jeg har efterfølgende vandet den af og til og den ser ud til at komme fint - så kast du dig bare ud i det! :)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...