Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

søndag den 16. juni 2013

Søndag morgen-fryd.....og et lille udekøkken projekt.

 
 
 
Landingsbanerne på de høje og smukke digitalisspir er ved at være klar til at modtage sommerens honningbier og søde tumlende humlebier. De statlige spir smyger sig her på billederne op blandt astrantia/stjerneskærm og de fine og sart rosa rosenløg......en super lækker kombination der snart får følge af valmuer.
 
Hvis vejret ellers vil (vejudsigten varsler regn og torden) så vil jeg ud og nyde haven i dag. Det er ikke blevet til så meget i ugens løb da jeg har været optaget af andre gøremål samtidig med at mit hoved har været tæt på  at blive amputeret (pga. migræne). Desuden  er min week-end blevet kortet noget af da lørdagen stod på temadag med arbejdet........men i dag vil jeg derud og nyde juniherlighederne.
  
I maj købte jeg for nogle fødselsdagspenge fra svigermor,  nyt og længe ønsket udstyr til udekøkkenet.........et støbejerns gasblus til at supplere grillen med. Den har allerede været i brug nogle gange og jeg må sige at det  er et kæmpe plus med sådan et gasblus. En investering jeg ved vi får rigtig god brug af hvis den danske sommer arter sig og vejret byder at vi kan opholde os ude.
 
Placeringen er dog langtfra optimal da gasblusset er hævet på nogle ben - så wokken, panden eller gryden kommer til at stå alt for højt for mine lavstammede ben og korte arme ;0) Planen er at køkkenet skal udvides lidt med en lavere kogeø og som I kan se på billedet er flisen til at stille under blusset købt.......nu skal jeg bare tænke mig grundigt om og tegne lidt inden projektet skydes igang.
 
Det største spørgsmål er: Skal kogeøen være fastmonteret eller vil det være en fordel at jeg kan flytte med den evt. ved hjælp af hjul???????
 


18 kommentarer:

 1. Hei
  Nydelig revebjeller du har. Jeg må ha slike i hagen, men er usikker på om jeg får noen i blomst i år.
  Utekjøkken er supert. Jeg ønsker meg det, og maser stadig på gubben, som ikke helt har skjønt det, enda...
  Ønsker deg en fin søndag. Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du du såer digitalis i år kommer de i blomst næste år da de er toårige. Jeg er super glad for mit udekøkkenog er rigtig glad for vi lavede det for et par år siden....det er simpelthen så hyggeligt at stå derude og tilberede aftensmaden når vejret tillader det....du må bruge lidt kvindelist og se om du kan overtale ham ;0)

   Slet
 2. Håber vejret arter sig, så du kan komme ud og nyde i dag. Her er det koldt og lige nu kom en ordentlig byge. Vi skal grille her i aften, godt vi har pavillionen, men grillen skal jo står udenfor. Vi satser på tørvejr i aften.
  God søndag uden migræne
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. ....ja det ser ikke for godt ud Lisbeth - var lige et smut ude - men vinden er hård og pæonerne måtte lige bindes lidt op efter regn og blæst. Jeg krydser fingre for at I får en dejlig grilaften og at vinden lægger sig bare nen smule inden da :0)

   Slet
 3. Hej Dorthe.Dejlige billeder af dine smukke digitalis.....har desværre ikke nogle i år.
  Og er da lidt misundelig på dit nye gasblus.Dejligt at kunne lave maden udenfor.
  Hvis det var mig ville jeg nok lave kogeøen med hjul under.
  Rigtig god søndag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette.....digitalis er undværlige og jeg ville ikke være foruden og har man dem først finder de deres egen rytme og egne steder at vokse. Det tilføre haven noget vildt og uhøjtideligt :0)

   Gasblusset kan jeg kun anbefale....vi har haft gang i wokken og en aften kogte vi saltkartofler til grilmaden - pandekager er der også allerede vendt derude så den skal nok blive godt brugt inden sommeren er omme ;0)

   Ja jeg heller også selv lidt til ideen med hjul.....nu må vi se hvad det bliver til ;0)

   Slet
 4. Nu håber jeg du får en dejlig søndag i haven - uden regn og hovedpine! Smukke billeder du viser!! Jeg tror også at jeg ville have hjul under kogeøen ... Du må vise os hvad du ender med at vælge :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. .....det bliver ikke rigtig til haven i dag alligevel Nana....det blæser så meget at man skulle tro det var lyv. Lusker i stedet lidt rundt inde i udestuen og kigger bekymret ud på mine pæoner....suk det er hårdt ved dem :0(

   Ja hjul er også det jeg tror det ender med....jeg har lavet et par skitser og nu skal jeg bare lige lokke manden i trælasten ;0)

   Slet
 5. Se det er et udekøkken efter mit hjerte. Brugbart og dejligt.
  Fornøjelserne står i kø i denne tid og snart kan høsten af urter m.v. begynde for alvor og smagsløgene forkæles.

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* du kan tro det er brugbart og det bliver brugt meget Helga ...når bare det ikke blæser som nu - det er ikke til at holde noget varmt derude og gasblusset bliver bare blæst ud :0) Sjovt som det altid skal blæse i Danmark :0)

   Slet
 6. Skønt udekøkken.....udvidelsen skal da være på hjul, så I kan bruge køkkenvognen rundt omkring i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente.....jeg er også glad for det kan du tro. Hjulene har bestemt en kæmpe fordel....og det er vist også dem jeg kommer til at satse på :0)

   Slet
 7. Det ser brandgodt ud med digitalis, stjerneskærm og klokker.

  Jeg tror også jeg ville vælge løsningen med hjul, det giver større fleksibilitet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla....de er bestemt søde sammen. Du har ret i fleksibiliteten.....og det er bestem værd at tage med i sine overvejelser især hvis der skal frituresteges lidt....så er det eminent hvis koge øen kan flyttes helt ud i det fri ;0)

   Slet
 8. Dejlige billeder - hvor har du mange skønne blomster, og det må være lækkert med et udekøkken! Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madam....lutter skønne sager i bedene.....lige bortset fra en snas af havepest ;0) Udekøkkenet er super skønt og dejligt at have på de gode sommer dage :0)

   Slet
 9. Hvor er det godt at du og dit hovede er "oppe" igen og jeg håber at du har haft en dejlig dag i haven. Jeg kan godt forestille mig at I får glæde af gasblusset i sommertiden for I er så flittige til at gå udendøre og lave bål o.l.

  SvarSlet
  Svar
  1. Alt vel søde Lisbeth.....men haven fik lov til at passe sig selv i dag - det blæste en halv pelikan og lidt til derude :0) ja det skla nok blive flittigt brugt til lidt god sommer madlavning ;0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...