Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

mandag den 17. juni 2013

2 nye storkenæb..................eller Geranium  fandt vej ned i trækvognen i Kolding. Hos Birgitte Husted Bendtsen og hendes mand Lars havde jeg bestilt en ny sending af de skønne sorte planteskilte jeg tidligere har vist. Jeg måtte simpelthen have nogle fler. Fristelserne blandt alle de skønne storkenæb Birgitte havde med var store. På forhånd havde jeg bestilt en Geranium phaeum "Mojito" jeg blev lokket af det skønne navn og de super lækre blade.
 
Derud over blev jeg fristet til at købe en Geranium Renardii "Rothbury Hills". Kronbladene på denne sidder lidt fra hinanden, de lilla åre er meget markante og så er selve blomsten større end de andre storkenæb jeg har. Tilgengæld er bladene små og tykke og utroligt bløde at røre ved. En smuk lille sag hvis jeg selv må sige det :0)
18 kommentarer:

 1. Det er farligt at læse bogen om Geranier, for der er bare så mange, man ikke kan undvære :)
  G. renardis blade er dekorative hele sæsonen, synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. ...uha ja det er sprængfarligt læsestof ;0)

   Jeg har i hvert fald fået udvidet min horizont betydeligt fra mine gængse rose clair :0) Bladene er super lækre både at se og føle på så jeg krydser fingre for at du har ret og at de forbliver smukke længe :0)

   Slet
 2. De er bare helt vildt smukke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke Lotte.....jeg syntes selv det var to smukke valg.....og nu håber jeg bare de kan sprede glæde i bedene i mange år frem ;0)

   Slet
 3. Enig ang. renardii - den er et fint fint bunddække.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder godt....her må den gerne dække for lidt ukrudt ;0)

   Slet
 4. Uuuhhh farlige sager du viser. Og ja. Birgittes bog om storkenæb er rigtig god. Den eneste lillebitte mangel er, at der så vidt jeg kan se ikke står noget om storkenæb i krukker :-( Det kan selvfølgelig være fordi, at det er en hamrende dårlig idé. Bladene på Mojito ser smukke ud, Jeg kan vist lige nå ind og slå op i Birgittes bog, inden jeg skal på arbejde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - ja man skal passe på Nette ;0) Har ingen erfaringer desangående....men mon ikke de kan trives fint i krukke.....det vil jeg tro....måske vi skal lade det komme an på en prøve :0)

   Håber du nåede en dejlig lille læsestund inden du måtte slippe havetankerne ;0)

   Slet
 5. Hvor er de skønne dine nye storkenæb. Jeg tør næsten ikke købe Birgittes bog for så bliver storkenæb nok den fjerde plante jeg kan få samlermani for! Mon der vil være plads hos mig til dem for alle de Iris sib., Dagliljer og Purpursolhatte, der allerede er i bedene. Hmmm...mon ikke man kan skrue nogen stykker ned... eller udvide bedene. Jeg må vist ned i boghandlen og se på den bog :o)
  Knus fra Berit

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* ja det er let at blive hooked på skønheder som disse Berit....og samlemani er vel ikke så ringe endda når det drejer som om planter der bare forskønner tilværelsen og bogen kan anbefales på det kraftigste ;0)

   Slet
 6. Øj. Jeg er vild med bladene på Mojito. De holder muligvis ikke hele sommeren, men med et klip, så går det nu nok. Åh, hvor er den fin. Kh Anne Mette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja er de ikke bare skønne.....jeg kan lige se dem i en sommerbuket på havebordet mens der skænkes skønne Mojitos i den lyse sommernat ;0)

   Slet
 7. De er begge meget fine! I min have er ikke så mange stauder, men det er kun fordi vi ikke har boet her så længe ... Noget af det jeg har nået at plante er forskellige storkenæb, og de ser heldigvis ud til at trives.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nana......det kan der gøres noget ved så vent du bare, du skal nok få puttet en staude ind hist og her og lige pludselig har du de lækreste staudebed ;0) De fleste storkenæb er vist temlig nøjsomme og trives de fleste steder :0)

   Slet
 8. Jeg noterer mig især den store blå (den anden vil jo blot få mig til at gå evigt tørstig og alkohol-hungrende rundt i haven;0)). Er de årer lilla eller mere mørkerøde? Tænker at de ville gøre sig godt i mit delvist mørke staudebed, som jeg overvejer at lade blå bølger skylle ind over...

  Knus fra Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER*.....ja jeg forstår din lyst i den retning ;0) Årene er mørkelilla Katinka selv om det måske kan være svært at se på billedet...så et godt bud til en blå/lysvioletblå bølge :0)

   Slet
 9. Heia Dorthe, takk for koselig kommetar på bloggen min :)

  Nydelige blomster du viser oss Storknebb er en søt liten blomst :)'

  Ha ei fin ny uke.

  Klem Lisbeth :O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt Lisbeth....jeg har ikke været så flittig til at kigge forbi her i foråret - men nu havde jeg lige en dag i blæsevejr i går hvor en lille blogrundfart kunne klemmes ind ;0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...