Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

tirsdag den 4. juni 2013

Purpurkongelys........


...........eller Verbascum - de første i havens historie er nu så småt ved at komme i blomst. Jeg købte et par stykker da jeg var på plantemarked ved Hald Hovedgård i starten af maj og siden de blev plantet ud er spydene vokset til og de første blomster er klar.
 
 • Den hvide hedder Verbascum phoeniceum "Flush of white"
 • Den violette  hedder Verbascum phoeniceum"Rosetta"
 
Verbascum er lige som digitalis to-årig så med købet af disse to  håber jeg at kunne starte et sandt virvar af smukke spyd rundt om i bedene.

Jeg har også tidligere på året købt frø hos Susannes blomstercafe.....og sået dem. De er nu klar til at blive plantet ud i bedene - så floret næste år forhåbentligt bliver mere frodigt og bjergtagende end de få spir jeg starter med. Hos Susanne købte jeg frø af mørk kongelys/Verbascum Nigrum "Album" og  frø af den hvide herover "Flush of white"....så nu skulle grunden i hvert fald være lagt.

Nu vil jeg kode GPS´en, pakke bilen, stille vækkeuret og ellers lade op til en skøn tur til  Geografisk have i Kolding i morgen........håber at se mange af jer dernede i det skønne vejr :0) 
 


....og hov - nu blomstre min sommeranemone også  ;0)
 

14 kommentarer:

 1. Kongelys er skønne spir, dem kan man ikke få for mange af!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det vil jeg tro du har ret i....skønne er de Jette og jeg undrer mig stadig over at jeg først får dem nu ;0)

   Slet
 2. Skønne blomster :-) Dem har jeg aldrig haft, men bestemt værd at overveje.
  Vi ses i Kolding i morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder jeg mig meget til Vivi ;0)

   Slet
 3. Flush of White købte jeg også en enkelt af sidste år, i blomst selvfølgelig... Dermed skulle den jo ikke blomstre i år, så vidt jeg ved, men den står netop med et spir derude og vil til at blomstre igen. Til gengæld har jeg ikke haft held med de frø, jeg såede i vinters.

  Dine ser dejlige ud og hvor var det en skøn tirsdagsnydning, du viste tidligere i dag.

  Nu ser vi frem til onsdagsnydningen i Geografisk Have.

  knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Næh jo ikke normalt vis....men jeg har også ind i mellem digitalis der kommer igen og overlever vinteren - de er skønne. Jeg er sikker på at det bliver en dejlig Grundlovsdag i fint selskab ;0) Jeg er køreklar :0)

   Slet
 4. Kære Dorthe,
  Hvor er du heldig allerede at have kongelys i din have. Jeg har ligesom dig sået en masse, men de er endnu ikke så store. De blev glemt i al plante-prikle-rodet, men nu skal det være! Du har det virkelig smukt i din have!
  Kh Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Næste år satser jeg på at floret er større og mere breathtaking ;0) Ja de skal plantes ud så de kan vokse til over sommeren.....jeg har heller ikke nået det endnu....mine står og troner i zinkbakkerne stadigvæk - men kommer tid kommer råd :0)

   Slet
 5. De er så vidunderlige. Jeg har desværre ikke så mange farver som dig, men det kan jeg få med tiden.

  Nyd Kolding.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er skønne....du kan tro jeg vil nyde ;0)

   Slet
 6. Min 'Violetta' blomstrer på tredje år - nu!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder lovende Susanne - violetta......den må jeg lige kigge nærmere på :0) Håber vi ses :0)

   Slet
 7. En gang kongelys altid kongelys, dem kan man simpelthen ikke undvære, og du har da virkelig fået hjembragt en bestand til haven. Med dit dejlige indlæg har jeg da fået sat fokus på den plante igen, og selv om jeg har nogle forskellige vil jeg også kigge mig om efter nogle flere !
  Rigtig god dag i Geografisk have.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
 8. Ihhh... jeg tror sørme at den violette er dén slags om jeg også fik en lille plante med hjem af - fra vores besøg hos Helle Nørby. Den er nemlig rigtig flot og meget meget elegant i bedene. Jeg elsker farven. Den står i en lille potte nu.... men måske jeg skulle plante den i jorden med det samme??
  Den er måske lidt mindre end dem du har i potterne.
  Rigtig god og hyggelig dag til marked.... bare det var mig :-)
  Knus Susan

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...