Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

søndag den 9. juni 2013

Så bliver vasketøj ikke smukkere !!!!!

  
 
Tænk sig at kunne præsentere sin våde og nyvaskede gevanter i sådanne idylliske omgivelser blandt gamle frugttræer i en skøn og historisk klosterhave. Smukkere bliver det ikke.
 
Det smukke Ørslev Kloster fungerer i dag som refugium og man kan tydeligt mærke roen falde over én når man går rundt i det smukke landskab med eng, mose, park, kirkegård og bøgeskov.
 
I disse år undergår de skønne naturværdier en renovering der desværre indebære fældning af smukke men gamle syge træer og genplantning af bl. den smukke Lindeallé der danner port fra Klosteret og ned over engen til skoven. Men sådan må det være - det skal være skidt før det bliver godt.....og det er nu heldigvis med foråret og sommerens komme på vej til at blive godt igen.
 
Den gamle historiske danseplads i bøgeskoven - hvor egnes karle og piger tilbage i historien formegentlig sammen dansede ud i sommernatten - genetableres. Ved danse pladsen står det den store Kvindsnap-bøg eller som børnene og jeg også kalder det "Historie-fortælletræet" - et gigantisk ca 300 år gammelt  bøgetræ der desværre er under forfald og nu er stynet ned i et forsøg på at  bevare den i yderligere nogle år. 
 
I folkemunde lyder det at Nonnerne fra Ørslev Kloster i ly af mørket sneg sig ud af klosteret og listede ned igennem Lindeallén for at søge op til Kvindsnap-bøgen for at blive taget.........og hvad dette indebar vil jeg ikke yderligere komme ind på her da dette jo er en lødig blog :0)
 
I stedet vil jeg snige mig ud til mit eget vasketøj og i fantasien forestille mig at det er lige så smukt som det på Ørslev Kloster.
 
 
 
 
 


 
 
 

16 kommentarer:

 1. Jeg er enig, det er så smukt når nyvasket linned hænger og blafrer mellem træerne på denne måde. Dejlige billeder fra Ørskov kloster - en ren lise for sjælen at være ude i den natur og når man kommer hjem kan man "lege" at det også ser sådan ud her. Jeg fotograferede også mit sengetøj på snoren forleden dag, det så lidt hyggeligt ud:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ....ja og så dufter det så dejligt frisk ;0)

   Slet
 2. Dejlige billeder og jeg kan næsten mærke sommerens brise i vasketøjet der blafre.
  Godt at få nye ideer til hvor det kunne være dejligt at tage på tur til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne......ja det er altid dejligt med inspiration til ture ud i sommerlandet - og dette fredfyldte sted kan varmt anbefales ;0)

   Slet
 3. Det ser så sommerligt og skønt ud. Man kan næsten dufte planterne og vasketøjet, når man ser på dine dejlige billeder.

  SvarSlet
 4. Ja vi behøver ikke rejse Verden rundt, for at finde unik skønhed, blot bevæge os rundt i haven Danmark. Med sådanne store renoveringsprojekter er det virkelig med blik for de fremtidige generationer, og den symbiose (ikke kontrakt) vi alle er en del af. Tak for en smuk reminder.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja kunsten er ind i mellem at tænke ud i fremtiden og på de kommende generationer og ikke kun på det der hytter os selv bedst lige her og nu ;0)

   Slet
 5. Når den danske sommer er bedst, er der altså intet der overgår den ... synes jeg i hvert fald! Hvor er det smukke-smukke billeder! Og dejligt når noget så hverdagsagtigt som vasketøj kan blive en æstetisk oplevelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan kun være enig....men som altid er den danske sommer afhængig af vejret - og indtil videre kan vi ikke klage over Juni :0)

   Slet
 6. Meget, meget idyllerisk! :D

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Zep....man bliver helt hensat og får lyst at meditere i sådanne omgivelser ;0)

   Slet
 7. Fantastisk smukt sted..:-)
  Mit vasketøj nåede at blive reddet ind fra en kraftig regnskyllefor lidt siden, men nu skinner aftensolen igen..:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. JA man skal være hurtig med midsommerbygerne......her fik vi dog først regn i nat og til formiddag....det første meget længe - haven trængte virkelig til et duche ;0)

   Slet
 8. Nydelig sengetøy og de som får legge seg i det, kan lukte seg inn i natten. Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er sikker på de sover godt og fredeligt....hvis altså ikke kloster spøgelset husere alt for meget ved nattetide ;0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...