Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

tirsdag den 7. februar 2012

Hvid X-faktor

 
Vintergækken må uden tvivl blive min hvide X-faktor kandidat. Jeg elsker dem simpelthen og når de første kommer op af jorden hver vinter så svulmer mit hjerte helt ubeskriveligt meget.  Når jeg ser  på disse smukke og forskellige  vintergækker jeg har i haven ja så kunne jeg som end let gå hen blive ramt af galanthophili/"vintergækkesamlermani".

De er  så smukke disse Soya´s hvide alfer og for det trænede øje er der stor variation i vintergækkerne. Der er variation i højde, drøjde, farvenuancer og aftegninger og ganske givet på en masse andre punkter jeg ikke vil kloge i.

Selv er jeg på et plan hvor jeg kan se forskel på en enkelt og en dobbelt og ja så kan jeg da godt se forskel på et par stykker af dem jeg har i haven - deres grønne aftegninger er forskellige.....men hvad de hedder det har jeg ikke den ringeste ide om.

Det engelske vintergæk-makker par, der tidligere har skrevet biblen inden for vintergækker:
"Snowdrops, A Monograph of Cultivated Galanthus", Matt Bishop og John Grimshaw skriver så vidt jeg er orienteret i tiden på bogen "Snowdrops 2" og den er helt sikkert værd at vente på. 

Men indtil den kommer på markedet vil jeg stå først i køen til at købe  "Vintergækker - Hvid magi" som Claus Dalbys forlag Klematis har i skøbeskeen. Hvis alt går efter planen bliver den udgivet omkring 1. marts.....og det er jo heldigvis meget snart.

Hvis der er nogen af jer kloge havenisser derude der er klog på navne ville det da være sjovt at vide hvad mine vintergækker på billederne herover hedder ???

Se mange flere hvide kandidater i blomsterudgaven af X-faktor lige her


Hvis du har lyst kan du se min:
min gule kandidat her og
min rosa kandidat her

Vintergæk

Vintergæk

18 kommentarer:

 1. Jeg ved ikke så meget andet om vintergækker end at de også gør mig glad om hjertet hvert forår, når de titter frem :-)
  En dejlig kandidat!
  Knus Signe

  SvarSlet
 2. I min verden en sikker vinder. Vintergækker er SKØNNE og lur mig om ikke vi kommer til at se meget mere til de forskellige sorter de næste par år.

  Held og lykke

  Klem Anne-Mette

  SvarSlet
 3. Så vakre bilder! Snøklokker som vi kaller dem er så nydelige. Jeg liker best de fylte men den enkle er også veldig vakre. Takk for din hilsen :-)

  SvarSlet
 4. Nei så skjønne :)
  Jeg synes forøvrig at det danske navnet vintergækk er helt fantastisk morsomt. Snøklokke mangler liksom litt av den samme svungen.

  SvarSlet
 5. Nydelige bilder av de søte snøklokkene som kommer som en etterlengtet gave når sneen taper terreng mot vårsolen. Gleder meg til vinteren er på hell! Nå er det litt over 1 mnd til dere får se dem, litt lenger til her. Men så får vi også våren to ganger, vi som er så heldige å kunne følge den danske våren på nært hold via de mange danske havebloggene.

  Jeg er enig med Anne, det er et aldeles herlig navn dere har på snøklokkene :) Gakk gakk :))

  SvarSlet
 6. Dette var en nydelig blomst! Virkelig vakker!

  Ønsker deg lykke til!

  SvarSlet
 7. Hej Dorthe. Ih sikke dog nogle flotte billeder. Det er altså også en smuk blomst. Ved ikke noget bedre end når de som nogen af de første titter frem om foråret.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 8. Vintergækker er med længsel ventet og altid skønne, det er dine billeder også.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 9. NYYYDELIG bidrag, gleder meg til våren håper mine har overlevd blant ugresset i hagen.
  KLem
  Liza

  SvarSlet
 10. Tak til jer alle......lige nu står vintergækkerne og gemmer sig med bøjede hoveder halvt dækket af sneen........så billederne er fra tidligere år.....men lige straks er de her igen ;0)

  SvarSlet
 11. Smukt bidrag du har lavet.
  Vintergækker er meget smukke.
  God aften og held og lykke i konkurrencen.

  SvarSlet
 12. Så söta de är. Längtar efter våren när jag ser dina bilder.

  Hälsar Åsa

  SvarSlet
 13. Vintergækker er det første tegn på forår for mig, så den har i hvert fald X-faktor. Det var en rigtig dejlig kandidat, du har valgt. Held og lykke.

  SvarSlet
 14. En rigtig dejlig forårsbebuder selvom den jo ofte står bøjet i sneen. En virkelig god kandidat :)

  SvarSlet
 15. Så mange lekre snøklokker du har! Likte spesielt godt den fyllte som er litt grønn mellom kronbladene!
  Lykke til!

  SvarSlet
 16. Endnu en gang tak for alle jeres kommentarer......de varmer i en kold kold tid ;0)

  SvarSlet
 17. De fylte variantene er veldig fine. men akk så dyre i innkjøp.
  Veldig fine fine bilder du har tatt.
  Lykke til i konkurransen :-)

  SvarSlet
 18. Aud - Tak skal du have. Ja de lidt mere specielle er halv peberet at anskaffe....men åh så fristende ;0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...