Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

onsdag den 29. februar 2012

G. Dionysus


Min samhandel med Birgitte for et par uger siden bar også denne dobbelte vintergæk over bæltet.

Den hedder Galanthus Dionysus og er en af flere dobbelte Heyrick Greatorex står bag. Dionysos var den græske gud for vegetation og især vinens gud, han kunne lide at feste så mon ikke det bliver en fest at denne smukke dobbelte vintergæk flytter ind på matriklen?

I løgene var der en enkelt blomst med og selv om den nu har været pottet i over en uge har den ikke indtaget den nikkende form vintergækker normaltvis har og som jeg kan se Dionysus også skal have - den bliver stædigt ved med at vende skørtet opad.........nu er den plantet ud i haven så mon ikke den indtager sin rette position en af dagene.

Læs evt. mere om denne smukke dobbelte vintergæk her.

I haven har jeg en anden dobbelt vintergæk og nu vil jeg benytte mig af at jeg er hjemme med feberramt barn og gå ud og plukke én for at studere den nærmere.
Espaliee bedet ved værkstedet. Woronowii med de smukke karekteristiske brede blade er plantet til højre for Sorbet og Dionysus er plantet foran clematis Minuet

14 kommentarer:

 1. Det er lidt spændende med de vintergækker, men jeg vil nu ikke give en masse penge for dem :o)
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Härligt med alla snödroppar, var du glad att den visar upp sin fina kjol iår...nästa år nickar den säkert blygt igen.

  SvarSlet
 3. Oj oj oj vilken beauty! Jag har stort ha-begär! Men den helt vanliga snödroppen är ju jättefin den också, speciellt i vas, som du hade i ett inlägg tidigare i veckan!
  Ha det bra!
  Kram
  Katarina

  SvarSlet
 4. Det er altså lidt sjovt med denne galanthofile bølge der har bredt sig dette forår (eller tager jeg fejl...). Min hullede hukommelse gør at jeg har lidt svært ved at udtale og stave til den fine betegnelse på alle jer der er vilde med vintergækker, så jeg har besluttet at I er en stor, glad flok GÆK-O-MANER. Og imens I nørder med alle navnene på de små skønheder, vil jeg stå herude på sidelinien og g(n)ække over jeres indlæg og nyde jeres billeder.
  Tak for kigget til den søde dinosaurusgæk, og selv om det normalt ikke er pænt at ønske nogen "ned med nakken" er det åbenbart tilladt i dette selskab.
  Mange kække gække hilsner fra fru fnis

  SvarSlet
 5. Det er sjovt, for da jeg læste overskriften tænkte jeg at først på Hedera.
  Men så stod der Galanthus, foran Dionysos og så blev jeg da nysgerrig.
  Jeg ved nemlig at dionysos, vinens og ekstasens gud, bar vedbend som krone, da han lærte de gamle grækere at koge Hedera sammen med vinen - det skulle efter sigende klare tømmermændene. (skønt at Hedera er dødeligt giftigt...)
  At han også var vegetationens gud vidste jeg ikke.
  Det er en fin Galanthus du viser og altid dejligt at blive klogere:-)

  SvarSlet
 6. Jeg tilslutter mig Fru Fniis på sidelinien, nyder at følge med og krydser fingre for at dine fine dyre vintergækker vil brede sig i store klynger. Må jeg anbefale dig at bestøve - altså dreje en fin akvarelpensel rundt inde i blomsten og så ellers lade den og de nærmeste omgivelser i fred så den kan danne frø og de kan få lov at spire - MEN det ved du jo nok alt om;-)

  SvarSlet
 7. Uhhhhh, hvor jeg håber, at den får mange børn :-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 8. Hej Dorthe. De er bare så søde de vintergækker. Jeg kan også godt lide den dobbelte. Jeg tror, du får en dejlig forårsfyldt have de næste mange år. God bedring til barnet.

  SvarSlet
 9. En rigtig fin af slagsen. Håber også på at den yngler godt hos dig ;-)

  SvarSlet
 10. Hvor er den altså sød, den lille gæk.
  Jeg ønsker dig også en stor flok sunde 'børnebørn' i haven :-)

  SvarSlet
 11. Hvor er den fin. Jeg skulle nok alligevel have købt nogle flere slags da jeg var hos Spiren :o)

  SvarSlet
 12. Hvor er den smuk. Jeg kan sagtens forstå fascinationen. Håber den bliver til rigtig mange.

  Mange hilsner Lise Lotte

  SvarSlet
 13. Tusind tak for alle jeres fine kommentarer.......det er da bare så skønt........ét er jeg sikker på og det er at jeg er ramt - til en hvis økonomiskgrænse - af den nye omsig gribende havedille ;0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...